Σελίδες

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Πόσο σάπιος είσαι Καρατζαφύρερ




Από τον Κλύδωνα


Πρόκειται για την πλέον σάπια πολιτική κατασκευή που στήθηκε επί της πολιτικής σκηνής από της σύστασης του Ελληνικού κράτους.

Ούτε οι φασίστες των Χρυσών Αυγών δεν θα ξεστόμιζαν αυτής της ποιότητας και αυτού του τύπου τις ύβρεις κατά του Ελληνικού λαού.

Μόνον αυτός –ο Καρατζαφύρερ- και μόνον το κόμμα που συμπτωματικά επί της πιάτσας της  Λεωφόρου Συγγρού έχει συστήσει. Θαυμάστε πολιτικό λόγο, υπευθυνότητα πολιτικού ανδρός και υπηρεσία προς την αλήθεια. Είπε χθες στην ΕΡΤ:


«Όλο αυτό το πάρε - πάρε, μας έφτασε σήμερα σε αυτή την κατάσταση» ισχυρίστηκε και αφού ενοχοποίησε το λαό του ζήτησε να σκύψει το κεφάλι, να αποδεχτεί «θυσίες», και πρόσθεσε: «Αν θέλουμε να διατηρήσουμε κάποιο επίπεδο διαβίωσης, θα πρέπει να βρισκόμαστε σε μια αρμονία με αυτά που ζητά η Ευρώπη. Αν θέλουμε να επαναστατήσουμε και να πάμε μόνοι μας, τότε όλοι οι μισθοί θα μειωθούν δραστικά. Πρέπει να καταλάβουμε πως ισχύει η θεωρία των γειτονιών της Ευρώπης. Ο πλούσιος Βορράς, Σκανδιναβία και Κεντρική Ευρώπη, η λιγότερο πλούσια Ιβηρική και τα Βαλκάνια με χαμηλούς μισθούς της τάξης των 200 - 250 ευρώ. Σε αυτή τη γειτονιά της Βαλκανικής, η μόνη ανορθόδοξη είναι η Ελλάδα. Αποτελούμε μία οικονομική ανορθογραφία η οποία πρέπει να διορθωθεί (...) Τα κεκτημένα και τα προνόμια μας οδήγησαν στη χρεοκοπία σε όλους τους τομείς»!!!


Πόσο καθεστωτικό ανδράποδο είναι;
Πως ένας πολιτικός όσο και Μητσοτάκης να είναι μπορεί να προβάλει γιατί του παρέχεται μικρόφωνο και ευκαιρία την απέχθειά του στον εργαζόμενο λαό;

Πόσο μπακάλης από την εποχή του Μεσοπολέμου μπορεί να είναι για να μας θεωρεί περίπου ως μπακαλόγατους; Avec quoi που λένε και οι Γάλλοι, στην βάση ποιου ηθικού πολιτικού κοινωνικού ή οικονομικού και κυρίως εκπαιδευτικού δικαιώματος, μιλά ο άνθρωπος των 52 ακινήτων εξ ονόματός μου, για να μου προσδιορίσει το οικονομικό μου πρόσοδο και την κοινωνική μου γεωγραφία;

Πως με ορίζει ως άνθρωπο αξίας 250 ευρώ μηνιαίως ο πολιτικός οπωσδήποτε-κοινωνικός και οικονομικός δεν ξέρω- λεχρίτης;

Χάνονται εν μία νυκτί τα όσα είχαν με ανείπωτες θυσίες κατακτηθεί από τους γονείς μας κι αυτός ως άλλος βοϊδοπάγκαλος μου λέει πως δια των 1000 ευρώ έριξα έξω την χώρα και όχι οι ραντιέρηδες, οι τραπεζίτες οι σουπερμακετατζήδες οι εφοπλιστές και οι ομιλούχοι δια των δις κερδών στην Ελβετία;

Το ποιος βύθισε την χώρα είναι πλέον απολύτως γνωστό σε όλους κι όσο για σένα και την πολιτική ή την οικονομική σου συμμορία σε βεβαιώ πως θα έρθει η ώρα που η νέμεση του λαού θα σε υποχρεώσει να το μάθεις. Οδυνηρά.

Και σε βεβαιώ καθεστωτικό βακτήριο πως δεν σκοπεύουμε να πεθάνουμε για να μας αποσυνθέσεις εσύ..

(Δεν χρειάζεται δικό μου σχόλιο. Με εκφράζει απόλυτα !)

2 σχόλια:

  1. Και εμένα με εκφράζει απόλυτα, αλλά θα προσθέσω κάτι.
    Με απασχολεί πολύ η νέα αντίληψη στην κοινωνία περί υπευθυνότητας και ανευθυνότητας. Υπαγορευμένης πάντα από τα γνωστά κέντρα-ΜΜΕ.

    Όποιος λέει "πρέπει να φτωχύνουμε" (ο α' πληθυντικός εσκεμμένος πάντα, από ανθρώπους που δεν ξερουν τι έχουν), αυτός θεωρείται "υπεύθυνη, ψύχραιμη φωνή".

    Όποιος λέει "δεν πρέπει να φτωχύνουμε" θεωρείται "λαικιστής, ανεύθυνος". (και αυτός ο α' πληθ. μερικές φορες αμφιλεγόμενος)

    Και αυτή τη νοοτροπία την πλασάρουν τα ΜΜΕ και τσιμπάει ο κόσμος.
    Ο κόσμος νομίζω ότι ακούει με ευχαρίστηση κάποιον που λέει "να μην φτωχύνουμε" για να του ικανοποιήσει το θυμικό, αλλά τον έχουν πείσει να μην τον παίρνει στα σοβαρά.
    Γι αυτό αμέσως μετά ακούει αυτους "που λένε σκληρές αλήθειες, την σκληρή πραγματικότητα" και τη θεωρεί δεδομένη.
    Και τελικά κερδίζει όποιος πει αυτήν την πάντα εναντίον μας "σκληρή πραγματικότητα" πασπαλισμένη με μερικά δάκρυα για τις μαύρες κι άραχνες ιστορικές μέρες που περιμένουν το λαό.

    Η πλύση εγκεφάλου έχει δουλέψει καλά.
    Τώρα είμαστε στο στίψιμο...

    ΥΓ.: Όση ώρα γράφω, σιχτιρίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τα ΜΜΕ δεν τα πάω καθόλου καλά, γιατί δεν τα πάνε καλά με την αλήθεια.

    Ούτε και ποτέ κατάλαβα τους λόγους που οι υπάλληλοι των καναλαρχών, των μεγαλοεκδοτών και των μεγαλοεργολάβων, (δεν μπορώ να τους αποκαλέσω δημοσιογράφους) τη μια μέρα ολοφύρονται υπέρ της υπερψήφισης του μνημονίου 1, της δημοσιονομικής προσαρμογής και της επιβολής λιτότητας (και καλά “για να μη χάσουμε αυτά που έχουμε”) και την άλλη μυξοκλαίνε για το κούρεμα μισθών και συντάξεων, την έκρηξη της ανεργίας, τάσσονται κατά του μεσοπρόθεσμου και μιλούν για “λάθος συνταγή”.

    Ή έχασαν πολλά τα αφεντικά τους από τον Γιωργάκη, αφού τα δημόσια έργα έχουν σταματήσει και οι αναθέσεις γίνονται με το σταγονόμετρο και αφού περάσουν από ακτίνες Χ, οπότε προμοτάρουν τον Τρελαντώνη, ή είναι απλά μαλάκες !

    Εμένα και σένα Μαζεστίξ και άλλα 10 εκατομμύρια Έλληνες δεν μας ρώτησε καμία κυβέρνηση αν πρέπει να πάρει δάνεια, ούτε από ποιες χώρες και τράπεζες, ούτε αν μας συμφέρουν τα επιτόκια δανεισμού, ούτε μας είπαν πότε θα έρθει ο λογαριασμός, ούτε αν θα έχουμε ποτέ τα λεφτά να τα ξεχρεώσουμε, ούτε τι υποθήκες έχουν βάλει ως εγγύηση. Πως είναι δυνατόν, γ@@ώ την π@@τάνα μου να με χρεώνουν χωρίς να με ρωτήσουν;

    Ποτέ στη ζωή μου δεν πήρα ούτε ένα κέρμα δάνειο. Ποτέ δεν γούσταρα και δεν είχα πιστωτική κάρτα. Ποτέ δεν αγόρασα το οτιδήποτε με δανεικά. Ποτέ δεν πήγα διακοπές βερεσέ. Μια ολόκληρη ζωή κοίταγα την τσέπη μου κι αν δεν είχε φράγκο, έμενα νηστικός. Έτσι έμαθα να ζω, έτσι έκανα και στην οικογένειά μου.
    Κι έρχονται τώρα αυτοί οι χορτάτοι καριόληδες και μου λένε ότι “εσύ θα πληρώσεις τα χρέη που φορτώσαμε τη χώρα και οι υποθήκες που βάλαμε είναι το μέλλον των παιδιών σου”.

    Εγώ και συ φταίμε για τα χρέη αυτής της ξεσκισμένης χώρας. Εγώ κι εσύ φταίμε γιατί την ώρα που αυτοί έτρωγαν βόδια και ελέφαντες, εμείς σαλιώναμε το δάχτυλο για να μαγκώσουμε κανα σουσάμι. Κι είχαμε την ψευδαίσθηση οι μαλάκες ότι τρώγαμε!

    Ρε δεν πάτε στο διάολο καραγκιόζηδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή