Σελίδες

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Αλέκα Παπαρήγα: «Κάντε κόλαση τη ζωή κυβέρνησης - τρόικας».




Ως κόμμα παντός καιρού χαρακτήρισε το ΚΚΕ η πρόεδρος του Αλέκα Παπαρήγα στην σημερινή ομιλία της στο 37ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Ίλιον, καλώντας παράλληλα τον κόσμο σε ανυπακοή με άμεση αντίδραση τη στάση πληρωμών. Ως απάντηση στην πρόβλεψη για δύο κολασμένους μήνες, κάλεσε τους πολίτες να «κάνουν την ζωή της κυβέρνησης και της τρόικα κόλαση». 

 
Καλοπροαίρετοι αγωνιστές, απλοί άνθρωποι ίσως να αναρωτηθούν αν είναι επίκαιρη η πολιτική πρόταση του Κόμματος, σε μια περίοδο που ένα πολύ μεγάλο μέρος του λαού αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και του νερού ακόμα, τα χαράτσια που μας στέλνουν για το σπίτι μας για τη δήθεν αλληλεγγύη των ανέργων είπε η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στο 37ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ Οδηγητής στο Πάρκο Αντώνης Τρίτσης.

Και τα δύο μας ενδιαφέρουν εξ ίσου, και η ανακούφιση των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και η πάλη για την εξουσία. Όποιος βάζει τεχνητά τείχη ανάμεσά τους, ουσιαστικά καταδικάζει τον λαό σε μόνιμη αδυναμία παρέμβασης και υποχώρησης συνέχισε ενώ υποστήριξε ότι το ΚΚΕ  διεκδικεί διαγραφή του χρέους και όχι αναδιαπραγμάτευση, γιατί η αναδιαπραγμάτευση είναι χρεοκοπία που θα την πληρώσει βαριά ο λαός, ανοίγει το δρόμο σε νέο δανεισμό. Δεν υποστηρίζουμε το ευρωομόλογο που όλα τα κόμματα στηρίζουν γιατί μας οδηγεί σε φαύλο κύκλο”.
 
Ποια κυβέρνηση, ποια εξουσία μπορεί να διαγράψει το χρέος, χωρίς ποινές και αντίποινα; Ή ποια κυβέρνηση, ποια εξουσία είναι σε θέση να αντιπαλέψει τα αντίποινα κινητοποιώντας τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας και τη λαϊκή δράση; αναρωτήθηκε τονίζοντας ότι λαϊκή κυριαρχία και καπιταλιστική ιδιοκτησία είναι ασυμβίβαστα 100% μεταξύ τους”.

Στην ομιλία της προέβλεψε ότι θα έχουμε φυγόκεντρες τάσεις από την ΕΕ, κάποιες χώρες θα αποβληθούν από την Ευρωζώνη. Θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη αστάθεια στο αστικό πολιτικό σύστημα, οπωσδήποτε και στην Ελλάδα και αλλού. Ενδεχομένως θα υπάρχει περίοδος δυσκολίας σχηματισμού μιας αστικής κυβέρνησης, αλλεπάλληλες εκλογικές μάχες, απότομη πτώση κυβερνήσεων, ανακατατάξεις”.
 
Ενώ αναφερόμενη στα σενάρια συγκυβέρνησης εκτίμησε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να βελτιώσει την κατάσταση στη χώρα.

Ας υποθέσουμε ότι πέφτει η κυβέρνηση, πράγμα που και εμείς το θέλουμε, και στη θέση της αναδειχθεί η κυβέρνηση των αυτοαποκαλούμενων «προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων» που φαντασιώνεται ότι θα διαπραγματευθεί τη μείωση του χρέους και θα καταργήσει το Μνημόνιο. Καταργώντας το Μνημόνιο και χωρίς να πειράξει την μονοπωλιακή ιδιοκτησία, το μόνο που θα πετύχει είναι τα μονοπώλια να ανασυνταχθούν και να πάρουν εκδίκηση, ο λαός ανέτοιμος και αποπροσανατολισμένος θα απογοητευθεί. Θα φουντώσει το γνωστό κίνημα της «κατσαρόλας». Ας μας πουν οι εραστές μιας τέτοιας κυβέρνησης, σε ποια χώρα έγινε μια τέτοια πολιτική εναλλαγή και αν αυτή κατάφερε τελικά να επιβιώσει και να μη έλθουν τα πράγματα ξανά προς τα πίσω.”

 
Έχω την εντύπωση ότι η σχιζοφρένεια εκεί στον Περισσό και την ισόβια Γραμματέα του έχει χτυπήσει ταβάνι.

Συγγνώμη κα Γραμματέας, αλλά τα φτωχά ελληνικά μου δεν με βοηθούν να κατανοήσω, ούτε στο ελάχιστο, τις βαρυσήμαντες δηλώσεις σας στο κομματικό σας ακροατήριο. Και τονίζω ότι τις κάνατε στο κομματικό σας ακροατήριο, διότι αν αυτά τα λέγατε στους ευρωπαίους εταίρους και δανειστές μας, το πιθανότερο είναι να είχαν καλέσει τα ασθενοφόρα και οι νοσοκόμοι να σας είχαν φορέσει το πουκάμισο ανάποδα !

Θα προσπαθήσω, με τα φτωχά ελληνικά μου επαναλαμβάνω, να προσεγγίσω τα λεγόμενά σας.

Είπατε “το ΚΚΕ διεκδικεί διαγραφή του χρέους και όχι αναδιαπραγμάτευση, γιατί η αναδιαπραγμάτευση είναι χρεοκοπία”. Και αμέσως μετά “Ποια κυβέρνηση, ποια εξουσία μπορεί να διαγράψει το χρέος, χωρίς ποινές και αντίποινα; Ή ποια κυβέρνηση, ποια εξουσία είναι σε θέση να αντιπαλέψει τα αντίποινα κινητοποιώντας τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας και τη λαϊκή δράση;

Ή σας μπέρδεψαν τις σελίδες, ή μας κάνετε πλάκα!

Αρχικά να επισημάνουμε ότι δεν επιθυμείτε την αναδιαπραγμάτευση, όχι τόσο επειδή πιστεύετε ότι είναι λάθος επιλογή, απλά γιατί έπρεπε να πείτε κάτι διαφορετικό από τη νΝ.Δ. του Σαμαρά, μη θεωρηθείτε και ουρά της. Αν ο Σαμαράς πρότεινε τη διαγραφή του χρέους, εσείς θα επιθυμούσατε την αναδιαπραγμάτευσή του. Αν ο Παπανδρέου ήθελε τη μερική διαγραφή τους χρέους και την αναδιαπραγμάτευση του υπολοίπου, εσείς θα προτείνατε το μνημόνιο. Ακούγεται υπερβολικά σχιζοφρενικό, αλλά αυτή ήταν πάντα η πολιτική σας.

Προτείνετε λοιπόν και διεκδικείτε (;) την οριστική διαγραφή του ελληνικού χρέους, ενώ την ίδια στιγμή παραδέχεστε ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί χωρίς ποινές και αντίποινα.
Καθίστε για να το εμπεδώσουμε. Δηλαδή, τι ακριβώς προτείνετε; Να διαγράψουμε μονομερώς το χρέος μας, με τη βεβαιότητα των αντιποίνων από την πλευρά των δανειστών μας, ξένων τραπεζών και χωρών; Ή αναγνωρίζετε ότι καμία κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να αντιπαλέψει τα αντίποινα που θα επακολουθήσουν και τη δίνη του οικονομικού πόλεμου στην οποία θα περιέλθει η χώρα μας;

Η τακτική «και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ» είναι παλιά και αρκούντως δοκιμασμένη από τα σταλινικά καθεστώτα, αλλά είτε σας αρέσει, είτε όχι, αποτελούν οριστικά παρελθόν. Και τα κοράκια/δανειστές μας δεν συγκινούνται από παρόμοιες μεθοδεύσεις.

Πάμε τώρα στα σημαντικά: αν η Ελλάδα αποφασίσει να διαγράψει μονομερώς (γιατί άλλη περίπτωση δεν υπάρχει, ξεχάστε το) το χρέος της και αρνηθεί στο εξής να αποπληρώνει το κεφάλαιο και τους τόκους των δανείων που έχει υπογράψει, μήπως ξέρετε να μας πείτε πως θα συνεχίσει να λειτουργεί το κράτος;
Ποιος θα ξαναδανείσει μια χώρα που ενώ συνυπογράφει τις δανειακές της συμβάσεις, στη συνέχεια δεν τις αναγνωρίζει και αρνείται να επιστρέψει τα δανεικά;
Και αφού ξεχνάμε οριστικά το δανεισμό, μήπως μπορείτε να μας απαντήσετε πως θα πληρώνονται στο εξής οι μισθοί, οι συντάξεις και τα επιδόματα ανεργίας;
Πως θα βοηθιέται η αγροτική οικονομία και η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και πως θα διατηρούνται οι θέσεις του ιδιωτικού τομέα;
Πως θα συνεχίσει να υφίσταται η (έστω και κουτσουρεμένη) δωρεάν Παιδεία και Υγεία;
Πως θα συντηρούνται οι δρόμοι και οι άλλες υποδομές;
Ποια χώρα δανειστής μας θα δεχτεί να εισάγει ελληνικά προϊόντα και αν δεχτεί ποια θα τα πληρώσει;
Ποια χώρα δεν θα κάνει αρνητική διαφήμιση στους πολίτες της κατά της Ελλάδας, ώστε να τους αποτρέψει να την επισκεφτούν και να ξοδέψουν τα χρήματά τους σε αυτή;
Ποιες εγγυήσεις διαθέτετε ότι η Ελλάδα μετά από μια τέτοια απόφαση δεν θα οδηγηθεί κλοτσηδόν εκτός ευρωζώνης και κοινού νομίσματος;

Μπορεί για εσάς και το κόμμα σας να αποτελεί λύση (;) η επιστροφή μας στη δραχμή, αλλά πείτε μας, αν γνωρίζετε, ποια χώρα θα δέχεται τη δραχμή στις μεταξύ μας συναλλαγές; Μήπως θα υποχρεωθούμε να ανταλλάσουμε πρώτα τη δραχμή με το (κατά πάρα πολύ ακριβότερο) ευρώ, μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας;
Ίσως θα πρέπει να γνωρίζετε ότι με την Ελλάδα εκτός ευρώ το νόμισμα θα αποκτήσει σημαντικά μεγαλύτερη αξία από τη σημερινή. Και τότε…;

Τα ερωτήματα είναι ασφαλώς ρητορικά. Η μόνιμη απάντηση του ΚΚΕ είναι πως τα λεφτά θα βρεθούν από τη φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου που συνεχώς φοροδιαφεύγει. Να θυμηθούμε επίσης πως το ΚΚΕ αγωνίζεται για 1500 ευρώ κατώτερο μισθό και 1200 ευρώ κατώτερη σύνταξη.

Δεν θα διαφωνήσω καθόλου. Κι εγώ μαζί σας! Πείτε μου μόνο ένα λόγο για τον οποίο το μεγάλο κεφάλαιο μετά από αυτά τα μέτρα θα παραμείνει στη χώρα μας και δεν θα μεταναστεύσει σε οποιαδήποτε άλλη γειτονική, με πολύ χαμηλότερους μισθούς, ελαστικότερες μορφές εργασίας και χαμηλότερη φορολογία.

Πάμε παρακάτω: Επιθυμείτε την πτώση της κυβέρνησης, αλλά όχι την αντικατάστασή της από τις αυτοαποκαλούμενες προοδευτικές αριστερές δυνάμεις. Για εσάς και το κόμμα σας η μόνη (μη αυτοαποκαλούμενη, εννοείται) προοδευτική αριστερή δύναμη είναι το ΚΚΕ. Το οποίο πρέπει να κυβερνήσει από μόνο του, αφού δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσει με τις άλλες ψευτοαριστερές δυνάμεις.

Δεν εννοείται να καταλάβετε ότι το μεγαλύτερο κομμάτι των (μετακινούμενων) ψηφοφόρων σας αποτελεί την ψήφο διαμαρτυρίας κατά των άλλων «αυτοαποκαλούμενων».

Δεν εννοείται να καταλάβετε ότι ο κόσμος γύρω σας διαρκώς αλλάζει και ότι με συνταγές του 19ου αιώνα δεν μπορείς να αντιπαλέψεις τις συνθήκες του 21ου.

Δεν εννοείται να καταλάβετε ότι αν ο ελληνικός λαός ενστερνιζόταν τις θέσεις σας θα είχατε γίνει κι εσείς κυβέρνηση. Άρα έχετε ελάχιστη απήχηση και αυτό δεν οφείλεται στα ΜΜΕ και στην «ανωριμότητα» του κόσμου, όπως αυτοκοροϊδεύεστε, αλλά στη πολιτική που θέλετε να εφαρμόσετε.

Μια πολιτική που όπου εφαρμόστηκε, οι λαοί πείνασαν, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, έχασαν δικαιώματα και ελευθερίες, ενώ οι μόνοι που καλοπέρασαν και θησαύρισαν ήταν τα «στελέχη του κόμματος».

Αυτό αποτελεί για εσάς «αριστερή» πολιτική; 

Τότε εγώ προτιμώ την άλλη…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου