Σελίδες

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Η Δ.Ε.Η. που έγινε ...Δ.Ο.Υ. !



Ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

ΓΕΝΟΠ: Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΟΥΜΠΟΗΣ ΚΑΙ ΣΕΡΙΦΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Το ντου να γίνει σε αυτούς που έχουν τα 600 δις στις τράπεζες της Ελβετίας και φοροδιαφεύγουν και όχι στην τσέπη του ελληνικού λαού.
Αυτοί που αποφάσισαν το ρόλο του σερίφη για τη ΔΕΗ για να λεηλατήσουν τον Ελληνικό λαό εξαιτίας του ότι οι πολιτικές τους εδώ και ενάμισι χρόνο απέτυχαν παταγωδώς να φροντίσουν πρώτα .. να πληρώσουν αυτά που της χρωστάνε θυμίζουμε:




 Χρέη Δημόσιου στη ΔΕΗ:

· ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ                            46,63 ΕΚ.
· ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ                          9,41 ΕΚ.
· ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ                7,10 ΕΚ.
· ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ                                 14,50 ΕΚ.
· ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ                                 4,41 ΕΚ.
· ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ                                 1ΕΚ.
· ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΗ                                          2,30 ΕΚ.
· ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ                                            3,80 ΕΚ.
· ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ                                        2,20 ΕΚ.


· ΣΥΝΟΛΟ ΧΡΕΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ 135 ΕΚ.


Σε όσους πήραν την απόφαση του νέου έκτακτου φόρου και την είσπραξη του την συνδυάζουν με την διακοπή ρεύματος εάν και εφόσον ο καταναλωτής δεν πληρώσει άραγε σκέφτηκαν ότι 2,5 εκατομμύρια συνάνθρωποί μας σα να είναι μπάζα και σκουπίδια είναι σπρωγμένοι και πεταμένοι στο περιθώριο και τα αζήτητα της ζωής εξαιτίας αυτών των πολιτικών;
Σκέφτηκαν ότι από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα οι διακοπές ρεύματος σε δεκάδες χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά εξαιτίας των πολιτικών τους έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο;
Αυτοί άραγε θα μπορούσαν να ζήσουν μια ώρα (όχι μια μέρα) χωρίς ρεύμα στο σπίτι τους;

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΗ
Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕΡΙΦΗΣ
Η ΔΕΗ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ


 

ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ!

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!
Πριν ακόμα εφαρμοστεί το χαράτσι στα ακίνητα και πριν ακόμα νιώσουμε για τα καλά στο πετσί μας τα νέα ταξικά μνημονιακά μέτρα, χιλιάδες συμπολίτες μας βρίσκονται χωρίς ρεύμα.
Για αυτούς ούτε καν η δυνατότητα πληρωμής της ΔΕΗ με δόσεις, μετά από διακανονισμό, δεν στάθηκε ικανή να αποτρέψει από το να βυθιστεί το σπίτι τους στο σκοτάδι. Και αυτό γιατί η περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας έχει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στη χώρα (επισήμως 19,1%) πίσω από τη Δυτική Μακεδονία (22,1%).
Παρόλα αυτά ελπίδα υπάρχει εκεί όπου συνεχίζει να ζει ακόμα η έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης. Και φυσικά να ζει ως υλική πρακτική και όχι ως θεωρητική επίκληση σε κείμενα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ουσιαστικής και έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης παρατηρείται ήδη στη Βέροια, όπου μια ομάδα πολιτών επανασυνδέει το ρεύμα ανοίγοντας τη "χελώνα" εν αγνοία του ιδιοκτήτη/ενοίκου.
Πάνω στην "πειραγμένη" χελώνα κολλιέται ένα αυτοκόλλητο που γράφει: «ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – Κοινωνική αλληλεγγύη – συνδέουμε το ρεύμα».
Το σίγουρο είναι πως τέτοιες πρακτικές θα αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη αξία όταν η κυβέρνηση θα επιχειρήσει παρανόμως, να κόψει το ρεύμα σε όσους δεν θα πληρώσουν το ηλεκτροχαράτσι, στην "καρδιά" μάλιστα του χειμώνα!



Η σημερινή ανάρτηση είναι αφιερωμένη στην εκλεγμένη από τον Ελληνικό λαό κυβέρνηση. Για να σιγουρευτώ πως δεν κάνω λάθος, διάβασα για μια ακόμη φορά το Σύνταγμα της Ελλάδος.  Στο άρθρο 1 § 3 αναφέρεται: “Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα”.
Ναι, δεν έκανα λάθος, καλά θυμόμουν. Δεν σας κρύβω πως το τελευταίο χρονικό διάστημα, το Σύνταγμα της Ελλάδος το έχω κυριολεκτικά ξεψαχνίσει. Το διαβάζω σχεδόν κάθε μέρα για να συνειδητοποιήσω ποια είναι τα δικαιώματα μου ως Έλληνας πολίτης. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι πολλά από αυτά έχουν πάει για βρούβες…
Το αστείο είναι που οι “εξουσίες” είναι με μικρό το αρχικό γράμμα ενώ ο “Λαός” με κεφαλαίο ! Τι να εννοούν άραγε;

Διαπίστωση 1η: 
Ο μεγαλύτερος οφειλέτης της ΔΕΗ είναι το ίδιο το κράτος. Να υποθέσω ότι κινδυνεύει το Υπουργείο Οικονομικών ή τα υπόλοιπα Υπουργεία να ξεμείνουν από ηλεκτρικό ρεύμα;  Προφανώς και όχι! Όπως επίσης δεν πρόκειται να πληρώσει το χαράτσι για την ακίνητη περιουσία κανένα δημόσιο κτίριο, ή κτίριο που στεγάζει Δημόσια Υπηρεσία, αφού με νόμο εξαιρέθηκαν.
Είπαμε, Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει.
Με ποιο σκεπτικό λοιπόν κ. Βενιζέλε θα κοπεί η δική μου παροχή ηλεκτρικού ρεύματος αν δεν πληρώσω το χαράτσι που μου ετοιμάζεις; Επειδή δεν κατοικώ σε κυβερνητικό κτίριο; Το “έκτακτο” χαράτσι που μας είπες ότι θα ίσχυε για φέτος και το χρόνου, στη συνέχεια μας είπες ότι θα επιβληθεί για τα επόμενα 4 χρόνια και στη συνέχεια κατέληξες ότι θα ισχύει για πάντα!
Νταβατζιλίκι του κράτους στο ίδιο μου το σπίτι. Ούτε στην Κούβα να ήμουνα!
Λοιπόν σου ‘χω μια πρόταση: να καταργήσεις τις εφορίες και να κάνεις τη ΔΕΗ φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Φαντάσου το κέρδος ε; Θα γλιτώσεις μισθούς, δώρα, επιδόματα, μπόνους, εφάπαξ, ενοίκια, γραφική ύλη, συνεργεία καθαρισμού, χαρτί υγείας, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ και τόσα άλλα. Να εισπράττεις μέσω ΔΕΗ τα τέλη κυκλοφορίας, το ΦΠΑ, τις περαιώσεις, τις κλήσεις από τροχαίες παραβάσεις, κι ότι άλλο σου κατέβει. Υπό την απειλή …συσκότισης θα γίνουμε όλοι νομοταγείς.

Διαπίστωση 2η: 
Σε περιόδους κρίσης το μυαλό του Έλληνα μπαίνει σε λειτουργία. Μπορεί να κοιμάται για πολλά χρόνια, μπορεί για άλλα τόσα να επικρατεί η ατομικότητα και ο ωχαδερφισμός, όταν όμως σκουρήνουν τα πράγματα μηχανεύεται μεθόδους απεμπλοκής.
Πολύ μεγάλη η δύναμη του Ελληνικού Λαού όταν είναι ενωμένος.
Έφτασε η ώρα να το διαπιστώσετε...

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα Πέτρο κι από δώ

    Διαπίστωση 1η: Άρα κάποτε αυτό το κράτος πρεπει να σοβαρευτεί και να γίνει κανονικό ΚΡΑΤΟΣ. Γιατί αν δεν γίνει δεν θα χρωστάει μόνο στη ΔΕΗ αλλά τα ψάρια του Αιγαίου. Παρεπιπτόντως ο αδελφός μου που ζεί στην Αυστρία μου είπε τελευταία ότι η ανεργία εκεί είναι 3%. Τι είναι αυτό που έχει αυτή η μικρή χώρα και παει τόσο καλά; Το κοκκαλάκι της νυχτερίδας; Τί έχει άλλο εκτός από χιόνια και κλασσική μουσική; Μα ασφαλώς σοβαρότητα, οργάνωση, εργατικότητα, αλληλοσεβασμό, διορατικότητα.

    Διαπίστωση 2η: Συμφωνώ απόλυτα με την 2η διαπίστωσή σου. Περιγράφω με δικά μου λόγια τα λεγόμενά σου: Σε περίπτωση κρίσης ο Έλληνας αρχίζει και σκέφτεται, ξυπνάει από το λήθαργο χρόνων, αφήνει κατά μέρος τον μοναχικό του δρόμο, το δε βαριέσαι, και ΣΤΗΝΕΙ ΜΗΧΑΝΗ!!! ΚΟΜΠΙΝΑ δηλαδή. Δεν έχει σκοπό να δουλέψει, κορόιδα ψάχνει να βρει. Ενώ θα έπρεπε να ανασκουμπωθεί να καταλάβει που βρίσκεται και να αρχίσει μαζί με όλους τους άλλους την ανοικοδόμηση της Ελλάδας. Γιατί αυτή αυτό δεν είναι απαίτησή αλλά υποχρέωσή μας

    Συνεχίζω να είμαι σκληρός με τη ράτσα μου και με τον εαυτό μου, αλλά δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Επαναλαμβάνω στίχους του Βαρναλη από τους "ΜΟΙΡΑΙΟΥΣ" που το ανάρτησα μάλιστα τελευταία στο blog μου:

    ― Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!
    ― Φταίει ο Θεός που μας μισεί!
    ― Φταίει το κεφάλι το κακό μας!
    ― Φταίει πρώτ' απ' όλα το κρασί!
    Ποιος φταίει; ποιος φταίει; Kανένα στόμα
    δεν τό βρε και δεν τό πε ακόμα.

    Έτσι στη σκοτεινή ταβέρνα
    πίνουμε πάντα μας σκυφτοί.
    Σαν τα σκουλήκια, κάθε φτέρνα
    όπου μας έβρει μας πατεί.
    Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,
    προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καπετάνιε κάποιος μου είχε πει (φυσικά δεν ξέρω αν αληθεύει) ότι στην Αυστρία δεν υπάρχουν συντάξεις. Στον εργασιακό σου βίο αμείβεσαι τόσο καλά, ώστε αν έχεις στη στοιχειώδη εξυπνάδα κάνεις αποταμίευση και δεν έχεις ανάγκη το κράτος να σε συντηρεί στα γεράματα.

    Στην Αυστρία και σε πολλά άλλα κράτη δεν έχουν κανένα κοκκαλάκι. Αυτό που έχουν είναι ότι το κράτος είναι σοβαρό, σου παρέχει υπηρεσίες, εσύ τις απολαμβάνεις αλλά ταυτόχρονα εργάζεσαι και προσφέρεις. Αυτό το αλληλοδούλεμα που υπάρχει στην Ελλάδα «αυτοί κάνουν ότι μας πληρώνουν κι εμείς κάνουμε ότι δουλεύουμε» δεν νομίζω να υπάρχει και αλλού. Το δικό μας κράτος είναι ο μεγαλύτερος απατεώνας, ο μεγαλύτερος οφειλέτης, ο μεγαλύτερος φοροφυγάς, αρνείται να πληρώσει τις υποχρεώσεις του, αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες του, παρέχει κακές και συνάμα πανάκριβες υπηρεσίες.

    Μπορεί να ακούγονται ως δικαιολογίες, είναι όμως η αλήθεια. Στην χώρα μας όποιος δουλεύει με σύστημα και μεθοδικότητα, όποιος αγαπά τη δουλειά του και δίνει όλο του το είναι, θεωρείται από γραφικός έως μαλάκας.

    Τουλάχιστον εσύ μέσα από τη δουλειά σου ξεφεύγεις. Εμείς …στη μιζέρια.
    Πολλές και ειλικρινείς καλημέρες. Και καλό μήνα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή