Σελίδες

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;



Η σημερινή Real news γράφει στο πρωτοσέλιδό της για την έλευση του Φον Ράιχενμπαχ και των υπουργών του, για να αναλάβουν τον έλεγχο (πάρτε βαθιά ανάσα): υπουργείων, εφοριών, ασφαλιστικών ταμείων, δικαιοσύνης ! Αναρωτιέμαι αυτό που αναρωτήθηκε και κάποιος άλλος πολλά χρόνια πριν: ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;

1. Η κυβέρνηση; Χα χα γελάσαμε.
2. Τα συνδικάτα; Έτσι νομίζουν.
3. Η τρόϊκα; Το πιθανότερο.
4. Ο φούφουτος;

Όποιος απάντησε το 4 κάνει τζακ ποτ και παίρνει το υπουργείο του Βενιζέλου. Τι να το κάνει; Γιατί αυτός τι το κάνει;

Λέγοντας πως αναλαμβάνουν τον έλεγχο των υπουργείων, τι ακριβώς εννοούμε; Θα αποφασίζουν π.χ. για τις επιδοτήσεις στον αγροτικό τομέα. Κανένα πρόβλημα. Θα αποφασίζουν για τη μείωση της σπατάλης των κρατικών δαπανών. Ούτε κι αυτό ενοχλεί (για τη σπατάλη λέμε). Αν όμως αποφασίζουν και για περικοπές σε παιδεία, υγεία, πρόνοια, υπάρχει πρόβλημα. Αλήθεια (όχι δίκαιο) είναι ότι σε περιόδους ύφεσης αυτό που την ‘πληρώνει’ πρώτο είναι το κοινωνικό κράτος. Από εκεί ξεκινούν οι περικοπές, μιας και δεν υπάρχει ανταποδοτικό όφελος. Στις ‘σύγχρονες’ καπιταλιστικές κοινωνίες του νεοφιλελευθερισμού οι ‘απόκληροι’ της ζωής (άστεγοι, περιθωριοποιημένοι, με μηδενικά εισοδήματα), οι άνεργοι, τα Α.Μ.Ε.Α. κ.α. μετρώνται με ανταποδοτικά οφέλη. Σου λέει το κράτος (του κώλου): «δεν δουλεύεις, δεν προσφέρεις, πάρε τόσα και πολλά σου είναι».

Λέγοντας πως αναλαμβάνουν τον έλεγχο των εφοριών τι ακριβώς εννοούμε; Θα πιέζουν περισσότερο τους οφειλέτες ώστε να είναι συνεπέστεροι στις υποχρεώσεις τους; Δεν θα είχα πρόβλημα αν μας διασφάλιζαν ότι:
α) Θα πατάξουν τη φοροδιαφυγή, την εισφοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο. Αν δεν μπορούν, τότε τι νόημα έχει «ο έλεγχος των εφοριών»; Μια χαρά χάλια τα καταφέρνουν το Υπουργείο Οικονομικών και οι εισπρακτικοί του μηχανισμοί. Να πληρώνουμε κι άλλους νταβατζήδες χωρίς να υπάρχει αποτέλεσμα;
β) θα βάλουν λουκέτο και φυλακή στους πουστροεπιχειρηματίες με τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια που εισπράττουν ΦΠΑ. Κομπίνα που επιβαρύνει με πολλά δισ. το χρόνο τις κρατικές δαπάνες.
γ) θα ξεκινήσουν (επιτέλους) από αυτούς που χρωστάνε τα άντερά τους. Από αυτούς που δεκαετίες τώρα θησαύριζαν και θησαυρίζουν, εις βάρος του λαού, εις βάρος των εργαζομένων τους, εις βάρος των υπόλοιπων φορολογούμενων, εις βάρος του Δημοσίου.
δ) θα αναζητήσουν τις πηγές των 600 δισ. € (!!!) που βρίσκονται σε ελβετικές τράπεζες. Τι πουστιά κι αυτή; Αυτό το γ@@ημένο κράτος έχει αποδεχτεί και συνυπογράψει διεθνείς συμβάσεις (;), βάσει των οποίων ο κάθε κερατάς μπορεί να φοροδιαφεύγει ΝΟΜΙΜΑ. Είναι τόσο δύσκολο να θεσμοθετηθεί η υποχρεωτική δήλωση των κεφαλαίων που κατατίθενται σε τράπεζες του εξωτερικού; Αλλά πώς να γίνει αυτό; Τα δισ. που φεύγουν σε τράπεζες του εξωτερικού και σε offshore εταιρείες φορολογικών παραδείσων, είναι, κατά το μεγαλύτερο μέρος τους, από παράνομες συναλλαγές, μαύρο χρήμα, εμπόριο όπλων, μαστροπεία και λοιπές θεάρεστες πράξεις. Τι να δηλώσει λοιπόν ο άλλος; Ότι πούλησε 16 μπαζούκας και 28 πουτάνες; Και μετά τρέχει ο ΣΔΟΕ να συλλάβει τη γριά των 300 ευρώ σύνταξη που αγόρασε ένα ζευγάρι κάλτσες και δεν πήρε απόδειξη. Και γαμώ τις φοροδιαφυγές ! Έχει στήσει ο έφορος ένα κουμπαρά γουρουνάκι και μαζεύει φραγκοδίφραγκα.

Λέγοντας πως αναλαμβάνουν τον έλεγχο των ασφαλιστικών ταμείων τι ακριβώς εννοούμε; Θα ελέγχουν την κύρια σύνταξη, τις επικουρικές, τα εφάπαξ των Δ.Υ. τις εισφορές των εργοδοτών και του κράτους (= τα χρέη τους); Μήπως θα βάλουν κι άλλο χέρι στα συντάξιμα χρόνια και στο ύψος των συντάξιμων αποδοχών; Κάποιος να πει σ’ αυτούς τους μαλάκες ότι ο εργαζόμενος κοσμάκης που έχει πληρώσει όλες του τις εισφορές σ’ αυτό το κωλοκράτος και έχει κολλήσει μέχρι και το τελευταίο του ένσημο, προσδοκά το αυτονόητο: να είναι το κράτος συνεπές απέναντί του, όπως υπήρξε κι αυτός. Δεν είναι δυνατόν κάθε τρεις και λίγο να έρχεται ο κάθε γραβατωμένος γιάπης του London School of Economics και να λέει σ’ αυτόν που δούλεψε 40 χρόνια ότι παίρνει πολλά (τα 600€ λένε πολλά) και πως πρέπει να κάνει οικονομία επειδή, όπως του είπε ο άλλος …μπίίίίίπ «μαζί τα φάγαμε».

Λέγοντας πως αναλαμβάνουν τον έλεγχο της δικαιοσύνης, τι ακριβώς εννοούμε; Είμαι ο τελευταίος που θα ισχυριστώ πως η δικαιοσύνη, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, λειτουργούσε έστω και σε ικανοποιητικό βαθμό. Αλλά το να την καπελώσει ο Τρισέ, η Λαγκάρντ, ο Μπαρόζο, ο Ράιχενμπαχ και οι ομόσταυλοί τους, ξεπερνά και το τελευταίο όριο της απόλυτης ξεφτίλας. Να υποθέσω πως εκτός από ‘επίσπευση’ στην απονομή ‘δικαιοσύνης’ οι φίλοι μας ευρωπαίοι εταίροι θα συμμετέχουν (=γράφουν και υποβάλλουν) και τις αθωώσεις - καταδίκες;

Έτσι που το καταντήσατε κύριε Παπανδρέου και υπόλοιποι συνυπεύθυνοι του διασυρμού μας, το δημιούργημα σας δεν λέγεται ευνομούμενο κράτος, δεν λέγεται δημοκρατικό πολίτευμα, δεν λέγεται συντεταγμένη πολιτεία, δεν λέγεται κράτος δικαίου, δεν λέγεται καν κράτος !!!

Να το χαίρεστε και στα τσακίδια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου