Σελίδες

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Η Ελλάδα παραχωρεί κυριαρχικά της δικαιώματα;;;

(Η καταπληκτική σύνθεση από τον Ασημωνη).

Διαβάζω στο Βήμα:  

Reuters: Πολλοί στην ΕΕ θέλουν να δουν την Ελλάδα
να παραχωρεί κυριαρχικά της δικαιώματα

Ορισμένες χώρες της Ευρωζώνης προωθούν σχέδια ώστε η ομάδα εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που έχει επιφορτιστεί να παρέχει τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα, να αποκτήσει διευρυμένες αρμοδιότητες, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο πηγές της ΕΕ.
Η διεύρυνση αυτή των αρμοδιοτήτων θα αφορά την επιτήρηση του δημοσιονομικού προγράμματος της Αθήνας, την πώληση περιουσιακών στοιχείων και τις δημόσιες υπηρεσίες της χώρας. Πολλοί είναι ωστόσο στην ΕΕ –σχολιάζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο-  που θέλουν να δουν τη χώρα να παραχωρεί μέρος των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.
Σύμφωνα με την πρόταση, που κινείται στον ίδιο άξονα με την Ολλανδία που προτείνει «κηδεμονία» για τις χώρες που ζητούν οικονομική βοήθεια, η ομάδα εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα θα ενισχυθεί με εκατοντάδες στελέχη.
Η ομάδα εργασίας, της οποίας ηγείται ο Γερμανός Χορστ Ράιχενμπαχ, θα αποκτήσει επιπλέον εξουσίες και θα μπορούσε να έχει τον τελικό λόγο στις αποκρατικοποιήσεις για παράδειγμα.
…………………………………….

Και παρακάτω:

«Χρειάζεσαι κάποιον που να μιλάει ελληνικά αλλά που δεν είναι με το μέρος των Ελλήνων» είπε η πηγή, σύμφωνα πάντα με το Reuters. «Οι εξουσίες τους θα συνδέονταν με τους όρους του δανείου. Η παρουσίαση (της ιδέας) θα πρέπει να γίνει με προσοχή - να παρουσιαστεί τεχνική βοήθεια ή κάτι τέτοιο. Δεν μπορείς να τους ποδοπατήσεις όλους» φέρεται να δηλώνει.
Μια τέτοια εξόφθαλμη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας θα έφερνε σε πολύ δύσκολη θέση την Κομισιόν, η οποία επιθυμεί μεν να έχει μεγαλύτερο ρόλο στην διαμόρφωση των εθνικών προϋπολογισμών, αλλά θέτει την εφαρμογή τους εκτός των αρμοδιοτήτων της.
Η ιδέα αυτή απηχεί επίσης την πρόταση του Γερμανού Επιτρόπου για θέματα Ενέργειας της ΕΕ Γκίντερ Έτινγκερ, ο οποίος είχε δηλώσει νωρίτερα φέτος ότι οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να έχουν ηγετικό ρόλο στην είσπραξη των φόρων και στις αποκρατικοποιήσεις στην Ελλάδα.
Ωστόσο, αξιωματούχος της ΕΕ προειδοποίησε ότι η ιδέα θα αντιμετωπίσει εντονότατη αντίσταση από την Αθήνα, το Δουβλίνο και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, γεγονός που θα καθιστούσε την πρόταση ανεφάρμοστη, καθώς προϋποθέτει την συναίνεσή τους.

Το Reuters παρατηρεί τέλος ότι ο ίδιο αξιωματούχος σχολιάζει: «Η παραχώρηση εκτελεστικών εξουσιών στην ομάδα δράσης είναι μια ιδέα που υπήρχε γενικά. Αλλά οι Έλληνες δεν θα το δεχόντουσαν ποτέ και ούτε θα έπρεπε».

Κομισιόν: Νομικά ανέφικτο σενάριο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την πλευρά της έσπευσε να διευκρινίσει ότι  δεν έχει λάβει κανένα  αίτημα από καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εκχώρηση εκτελεστικών εξουσιών στην ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί για την Ελλάδα.
«Αυτό το σενάριο δεν έχει εξεταστεί ποτέ από την Επιτροπή» δήλωσε στους  δημοσιογράφους εκπρόσωπος της Κομισιόν. «Η Επιτροπή δεν έχει λάβει ποτέ τέτοιο  αίτημα από κανένα κράτος μέλος».
…………………………………….


Αυτά είναι τα σημαντικότερα σημεία του άρθρου (τα υπόλοιπα εδώ).Κάνοντας μια μικρή έρευνα για τη βασιμότητα του άρθρου, έπεσα πάνω σε αυτό:

 Χορστ Ράιχενμπαχ: «Παραχωρήστε για 99 χρόνια γη και θάλασσα»

Την παραχώρηση για 99 χρόνια μεγάλων χερσαίων ή θαλάσσιων περιοχών σε ιδιωτικές εταιρείες , προβλέπει η έκθεση του επικεφαλής της Task Force.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πρώτο θέμα», θα πρέπει να εκχωρήσει για διάστημα 99 έτη μεγάλες περιοχές που θα έχουν το ενδιαφέρον εκμετάλλευσης.
Θα έχει τη δυνατότητα της τιτλοποίησης μελλοντικών εσόδων από την ενέργεια (φυσικό αέριο, πετρέλαιο κλπ).
Ακόμη στην έκθεση τονίζεται πως η έκθεση θα τονίζει ότι τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας μπορούν υπό προϋποθέσεις να ανέλθουν στο ποσό των 135 δις ευρώ. Θα προτείνεται να εξαγοράσει μια εταιρεία η οποία θα συσταθεί από τις χώρες της ευρωζώνης ολόκληρη τη περιουσία της Ελλάδας.
Στη συνέχεια το ποσό των 135 δις ευρώ θα δοθεί στην Ελλάδα για να αποπληρώσει μέρος του χρέους της. Η περιουσία τότε, θα μπορεί να πωληθεί όποτε το κρίνει η εταιρεία και σε όποιο το επιθυμεί, Τούρκους, αλβανούς κλπ με ότι αυτό σημαίνει για την κυριαρχία του κράτους.

Πηγή: tsantiri.gr

Δεν θα σχολιάσω ούτε τα γραφόμενα από το Reuters, ούτε τις απαιτήσεις αυτού του παπάρα Χορστ Ράιχενμπαχ, που αν του βάλεις το κολοβό μουστάκι είναι ίδιος ο Αδόλφος. 
Όλοι αυτοί οι τύποι δεν γνωρίζουν το αυτονόητο: ότι αυτοί που θα προσπαθήσουν να πουλήσουν την πατρίδα μας και αυτοί που θα προσπαθήσουν να την αγοράσουν θα πάρουν αμφότεροι  τα @@@ μας.
Και αυτά σε φωτογραφία γιατί τα χρειαζόμαστε για να πηδήξουμε και τους επόμενους.
Θα παραθέσω μόνο ένα από τα σχόλια που διάβασα στο tsantiri.gr και που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

KOSTAS λέει:
 16 Οκτωβρίου 2011 at 18:32

MALON XASAME THN MPALA….
 KYRIE POS SE LENE AKOYSE KATI…
 SE AYTH TH GONITSA GHS OI PATERADES MAS THS EDOSAN TO ONOMA !! ELLADA !! POLOYS AIONES PRHN MATHEIS ESY NA TROS ME PHROYNI KAI MAXAIRI…
 GIA TH GH AYTH POLEMHSAN EKATOMHRIA LAOY KAI DEN LYGHSAN POTE AKOMA KAI OTAN H POYTANA H XORA SOY ESFAZE KAI EKAIGE TA PANTA..
 PERHMENHS LOIPON NA SOY TA PARADOSOYME TORA ETSI XORIS KAMIA ANTISTASH;??
 ETSI SOY EIPE AYTOS O PETAMENOS POY NOMHZH POS EINAI PROTHYPOYRGOS;???
 E LOIPON DEN SOY TA EIPE KALA…
 EIMAI 54 ALLA GIA NA SE DO NA TREXEIS THA KSANAGYNO 25 ….
 SAN EMENA KAI AKOMA PIO MEGALOI THA DOSOYME KAI THN TELEYTAIA STAGONA APO TO AIMA MAS OPOS EKANAN OI PROGONOI MAS ALLA ESEIS EDO DEN THA PATHSETE….
 MOLON LABE…
 ELATE NA TA PARETE….



Υ.Γ: Μέχρι να ‘ρθουν να τα πάρουν τους κάνουμε δώρο και το πιο κάτω μουσικό όργανο για προθέρμανση.


1 σχόλιο: