Σελίδες

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Σωθήκαμε !



Η τρόικα, στα πλαίσια του σχεδίου διάσωσης της Ελλάδας, ενέκρινε το δάνειο των 130 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με το μακρόπνοο σχέδιο της τρόικας, το 2020 το δημόσιο χρέος της Ελλάδας θα έχει φτάσει στο 120,5% του ΑΕΠ.
Θα μου επιτρέψετε να σας απευθύνω μερικές ερωτήσεις. Τις οποίες, αφού δεν περιμένω από εσάς απάντηση, τις απαντώ μονάχος μου.

Ερώτηση 1η: Πόσο θράσος μπορεί να διαθέτετε όταν αναφέρεστε σε πακέτο “διάσωσης” της χώρας μου, τη στιγμή που όλοι γνωρίζετε πως από τα 130 δισ. - που δεν μας χαρίζετε αλλά μας φεσώνετε επιπλέον - τα 105,3 θα πάνε σε αποπληρωμή του κεφαλαίου και των τόκων προηγουμένων δανείων, σε τράπεζες ξένες και ελληνικές και σε ιδιώτες;


Ερώτηση 2η: Για ποιο λόγο χρειάστηκε δεύτερο σχέδιο διάσωσης; Με πολύ απλά λόγια παραδέχεστε ότι το πρώτο απέτυχε; Και ποιοι είναι αυτοί που το σχεδίασαν και ποιοι αυτοί που το εφάρμοσαν; Εσείς (η τρόικα) το σχεδιάσατε και αυτοί (οι Έλληνες κυβερνώντες) το εφήρμοσαν. Και σήμερα, εσείς οι ίδιοι είστε που σχεδιάσατε το δεύτερο και οι ίδιοι είναι αυτοί που θα κληθούν και πάλι να το εφαρμόσουν κι αυτό. Άρα;
Άρα να περιμένουμε και τρίτο σχέδιο “διάσωσης”;



Ερώτηση 3η: Εκείνα τα διαβόητα CDS ενεργοποιήθηκαν; Αυτό δεν προειδοποιούσαν πως θα συμβεί σε περίπτωση “haircut” των ελληνικών ομολόγων οι διάφοροι μεγαλοσχήμονες οικονομικοί αναλυτές; Με αυτό δεν μας απειλούσαν τα κοράκια της διεθνούς κερδοσκοπίας; Μας λυπήθηκαν και το ανέβαλαν γι' αργότερα μήπως;

 
Ερώτηση 4η: Το 120,5% ποιανού ΑΕΠ; Του ΑΕΠ που είχαμε το 2000; Αυτού που είχαμε το 2008, όταν ξέσπασε η κρίση; Αυτού που έχουμε το 2012 με την τεράστια ύφεση; Αυτού που ΘΑ έχουμε το 2020; Ξέρετε να μας πείτε ποιο θα είναι το ΑΕΠ της Ελλάδας το 2020; Μάλλον κάτω και από της Μποτσουάνας! 
Άρα, αφού θα καταντήσετε την πατρίδα μου τεταρτοκοσμική χώρα και αφού φροντίσει το υπαλληλικό σας προσωπικό (ναι, στους "έλληνες" κυβερνώντες αναφέρομαι, αυτούς που μας τους στέλνετε ντελίβερι για να μας φέρνουν τα υπογεγραμμένα κωλοχάρτια σας) να ξεπουληθεί κάθε πλουτοπαραγωγική πηγή της Ελλάδας για φραγκοδίφραγκα, θα μιλάμε για Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν μερικών εκατομμυρίων ευρώ. Μάλλον δραχμών!

Μετά το ξεπούλημα μπιρ-μπαρά μη ζημιογόνων Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, μετά τις σωρηδόν αποκρατικοποιήσεις Φορέων που εφαρμόζετε, μετά την απελευθέρωση στην αγορά του ηλεκτρικού ρεύματος, της τηλεφωνίας, της ταχυδρομικής αγοράς και άλλων, που απέφεραν τεράστια έσοδα στα κρατικά ταμεία, σε ποιο ΑΕΠ αναφέρεστε; 

Μέσα σε έναν μόλις χρόνο μας επιβάλλατε τρία σχέδια ““διάσωσης””: δύο μνημόνια και ένα μεσοπρόθεσμο. Με λίγα λόγια δεν μπορείτε να προβλέψετε την εξέλιξη που θα έχουν τα μέτρα που οι ίδιοι αποφασίζετε, πολύ περισσότερο τους αστάθμητους παράγοντες. Εσείς δεν είστε σε θέση να υπολογίσετε τι θα συμβεί την επόμενη εβδομάδα, όχι την επόμενη 8ετία!

Δεν γνωρίζετε ποιες χώρες θα υποβαθμίσουν οι Οίκοι Αξιολόγησης, πότε και πόσο.

Δεν γνωρίζετε ποια θα είναι η διεθνής τιμή του πετρελαίου το επόμενο μισάωρο.

Δεν γνωρίζετε την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου του επόμενου λεπτού.

Δεν γνωρίζετε πόσα και ποια θα είναι τα επόμενα «κανόνια» των οικονομιών της ευρωζώνης. Θα είναι η Πορτογαλία, ή η Ιρλανδία; Θα είναι η Ισπανία ή η Ιταλία; Θα είναι όλες αυτές μαζί ή κάποιες άλλες (πχ το Βέλγιο που σιγοψιθυρίζετε;).

Δεν γνωρίζετε ποιους πολέμους θα ξεκινήσει το παγκόσμιο γκουβέρνο, που με τη σειρά τους θα πυροδοτήσουν αλυσιδωτές αντιδράσεις στην παγκόσμια οικονομία. Ή μήπως γνωρίζετε; Θα είναι στη Συρία; Στη Λιβύη; Στο Ιράν μήπως;

Δεν υπολογίζετε καθόλου τον κοινωνικό αναβρασμό και τις ανεξέλεγκτες κοινωνικές εκρήξεις που θα πυροδοτηθούν στην Ελλάδα ή αλλού.

Ποντάρετε μόνο στο ότι, όταν τα σχέδια αυτά τελικά εφαρμοσθούν, εσείς ή θα έχετε πεθάνει ή θα βρίσκεστε στοιβαγμένοι σε οίκους ευγηρίας με σωληνάκια, πάπιες και καθετήρες. 

Κληθήκατε, υποτίθεται, να υπηρετείτε τις οικονομίες των χωρών προς όφελος των λαών τους και γίνατε δουλικά των πιράνχας που καταβροχθίζουν τα ΑΕΠ χωρών στο τζόγο.

Στηρίζεστε αποκλειστικά στη «λογική» των χρηματιστηριακών αγορών, των τραπεζικών κολοσσών και των ιδιωτών εκδοροσφαγέων του παγκόσμιου καπιταλισμού, που είναι στυγνή, απάνθρωπη και αμείλικτη και που πάνω από τους ανθρώπους βάζει τα νούμερα. 

Τα νούμερα σας λοιπόν να τα βάλετε εκεί που ξέρετε!

Πριν σας στείλω ομαδικά στο διάολο, θα σας θυμίσω τη ρήση του Andre Breton:
“Ο Άνθρωπος είναι η απάντηση όποια κι αν είναι η ερώτηση” !!!


 Και τώρα μπορείτε να πάτε στο διάολο…!
 Υπογραφή: Ένας αχάριστος που ...σώσατε.

4 σχόλια:

  1. Ο Αινστάιν είχε πει σχετικά:
    "Πάράνοια είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά κι ωστόσο κάθε φορά να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα"...

    (αναφέρομαι σ' αυτούς που σχεδιάζουν το ένα Μνημόνιο πίσω απ' το άλλο, με το κάθε προηγούμενο να αποδεικνύεται "λάθος" και το κάθε επόμενο να φαντάζει "σωτηρία")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορεί, μετά από καμιά 50αριά σχέδια "διάσωσης" θα το βρουν το λάθος.
      Τι διάολο, χαζοί είναι;

      Διαγραφή
  2. Και δε φτάνει που εγω ο σωσμένος ο αχάριστος, εχω εμπεδώσει καλά οτι με σώσανε, έρχονται οι σαμαράδες κι οι λοιποί να το τονίζουν, και μετά απο λίγο να το ξεχνάνε φυσικά γιατι έχουν άλλα τρεχάματα, να σώσουν το πολιτικό τους τομάρι.
    Θέλω να μου απαντήσει κάποιος, πώς γίνεται με το "Μνημόνιο-2" να περικόπτουν κατα
    75εκ. δαπάνες του Υπ.Παιδείας
    66εκ. τις συντάξεις
    11εκ. εφημερίες γιατρών
    κλπ κλπ
    και το μόνο που αυξάνεται να ειναι
    Εκλογική Δαπάνη +50εκ. € ; !!!

    Και ξέρεις και το άλλο ε ;
    Ο κ.Μπεγλίτης ειχε πει απο καιρό οτι το καλοκαίρι έρχονται νέα "μέτρα" όπως και διάφοροι άλλοι λένε συνεχώς οτι δεν αποκλείεται ετσι κι αλλιώς η χρεωκοπία κι οτι θα πουληθούν μεχρι και παραλίες για αποκλειστική χρήση απο ιδιώτες επενδυτές.
    Αν αναρωτιέται κανείς, δεν εχουμε ακόμα πιάσει πάτο.

    Καλό τριήμερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυξάνεται η εκλογική δαπάνη; Δεν το ήξερα!
      Αφού περικόπτουν κατά 80% το εκλογικό επίδομα (φοβερή σαχλαμάρα και τούτη) τι είναι αυτό που θα την ανεβάσει;
      Ο Μπεγλίτης (όπως και ο Πάνκακος) είναι ο λαγός. Λέει αυτό που του είπαν να πει, κόβουν αντιδράσεις, αφήνουν να το εμπεδώσουμε και μετά βουρ!
      Η πλάκα είναι πως τελευταία κατάντησε το πουλέν του Χουάν Αντόνιο Θαμαρά και δεν λέει να το καταλάβει.
      Καλό τριήμερο και σε σένα tzonako. Αν και πολύ φοβάμαι ότι τα καρναβάλια δεν τελειώνουν αύριο. Θα κρατήσουν χρόνια ολόκληρα…

      Διαγραφή