Σελίδες

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Οι κυριότερες ειδήσεις Νο10



Δέκα σημαντικές και ασήμαντες ειδήσεις της εβδομάδας που πέρασε σε αντίστροφη μέτρηση:

Στη θέση Νο10:
Ποινικές διώξεις σε βάρος των Παναγιώτη και Διονύση Ψωμιάδη.
Ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος των αδερφών Παναγιώτη και Διονύση Ψωμιάδη, άσκησε ο εισαγγελέας για την πολύκροτη υπόθεση με τα λεγόμενα «45άρια» έργα, τα οποία φέρεται να ανέθετε απευθείας και χωρίς διαγωνισμούς η Νομαρχία Θεσσαλονίκης σε εργολάβους.
Ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για οικονομικά εγκλήματα, άσκησε σε βάρος του πρώην νομάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη, και του αδερφού του, Διονύση, πρώην αντινομάρχη, ποινικές διώξεις για απλή συνέργεια σε απιστία και ψευδή βεβαίωση, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.
Για την ίδια υπόθεση διώκονται για απιστία σε βάρος του δημοσίου, άλλα 19 άτομα, μεταξύ των οποίων διευθυντές, τμηματάρχες και υπηρεσιακοί παράγοντες της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, την τετραετία 2006 - 2009. Κατηγορούνται ότι «έσπαζαν» μεγάλα έργα σε μικρότερα (προϋπολογισμού έως 45.000 ευρώ) και τα ανέθεταν απευθείας, με συνοπτικές διαδικασίες, σε κατασκευαστικές εταιρείες. Όπως προέκυψε από την προκαταρκτική εξέταση, πρόκειται για 340 έργα, από τα οποία 23 πληρώθηκαν σε κατασκευαστές, χωρίς να εκτελεστούν.
   
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε τα 45άρια της δισκογραφίας και τα 45άρια πιστόλια της 17Ν. Τώρα μάθαμε και για τα 45άρια του Πανίκα. Αυτός ο (όχι μόνο) πολιτικός καραγκιόζης που λειτουργούσε ανεξέλεγκτα, στηριζόμενος στην τεράστια αποδοχή ενός (ηλίθιου) λαού, θα αντιμετωπίσει για 2η φορά τη δικαιοσύνη.
Πανίκα μου να ξέρεις πως όσο πιο ψηλά ανεβαίνει κάποιος, τόσο περισσότερα κόκκαλα σπάει στο πέσιμο.


Στη θέση Νο9:
“Όχι” Ελβετών στην αύξηση ημερών άδειας.
Οι Ελβετοί πολίτες ψήφισαν με μεγάλη πλειοψηφία την Κυριακή κατά της πρότασης για παράταση της ετήσιας υποχρεωτικής άδειας από τέσσερις σε έξι εβδομάδες. Τα τελικά αποτελέσματα έδειξαν ότι το 66,5% των ψηφοφόρων ψήφισαν “κατά” και το 33,5% ψήφισαν “υπέρ”. Τα 2/3 των ψηφοφόρων απέρριψαν την πρόταση, λαμβάνοντας υπόψη τις προειδοποιήσεις της κυβέρνησης και του επιχειρηματικού κόσμου ότι αύξηση των ημερών αδείας θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας και θα οδηγήσει στην αύξηση του εργατικού κόστους.

Όταν η χώρα σου σε σέβεται, τη σέβεσαι κι εσύ.
Στη χώρα μας πάντως όλα μπορούν να συμβούν, αυτό αποκλείεται.


Στη θέση Νο8:
Προσφυγή κληρικών στο ΣτΕ για την περικοπή των αποδοχών τους.
Στη Δικαιοσύνη προσέφυγαν 65 κληρικοί, οι οποίοι παράλληλα κατέχουν και υπαλληλική θέση στον Δημόσιο Τομέα, με αίτημα την ακύρωση ως παράνομης και αντισυνταγματικής της από 14.11.2011 εγκυκλίου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με την οποία έγιναν περικοπές στις αποδοχές τους.
Οι προσφεύγοντες κληρικοί, αμείβονταν έως σήμερα με πλήρεις αποδοχές από την υπαλληλική τους θέση, ενώ από την ιερατική αμείβονταν μόνο τον βασικό μισθό και το χρονοεπίδομα με βάση την ιερατική τους υπηρεσία. Ωστόσο, σύμφωνα με το ενιαίο μισθολόγιο (Ν. 4024/2011), οι ιερείς που κατέχουν ταυτόχρονα και δεύτερη θέση στο Δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α., θα λαμβάνουν το σύνολο των αποδοχών της οργανικής τους θέσης και το 30% των αποδοχών της δεύτερης θέσης στην οποία απασχολούνται.

Σώσον Κύριε τον παπά σου και ευλόγησον την οικονομία του…


Στη θέση Νο7:
250 δισ. το κόστος διαφθοράς στη Γερμανία.
Η διαφθορά αναμένεται να στοιχίσει φέτος στη γερμανική οικονομία 250 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που είναι μειωμένο σε σχέση με παλαιότερα έτη, σύμφωνα με πανεπιστημιακή έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Οι υπολογισμοί του οικονομολόγου Φρίντριχ Σνάιντερ, του Πανεπιστημίου του Λιντς, βασίζονται στο δείκτη αντίληψης της διαφθοράς (CPI), ένα εργαλείο που εισήγαγε το 1995 η μη κυβερνητική οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια. O κ. Σνάιντερ επισημαίνει πως θα πρέπει να επιβάλλονται αυστηρότερες ποινές προκειμένου να εξαλειφθεί το φαινόμενο αυτό. Μεταξύ άλλων, ο Γερμανός καθηγητής συνιστά να επιταχυνθούν οι δικαστικές διαδικασίες και να επιβάλλονται ποινές φυλάκισης αντί για πρόστιμα, επειδή κάτι τέτοιο μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά. Ο κ. Σνάιντερ υπολογίζει ότι για το 2011 η παραοικονομία εκπροσωπούσε το 13,54% του ΑΕΠ (344,3 δισ. ευρώ) και ότι φέτος θα πέσει λίγο ακόμη, στο 13,34% (342,4 δισ. ευρώ).

Διαφθορά και στη Γερμανία; Απίστευτο! Αφού δεν βγήκε η Μέρκελ να παραδεχθεί ότι κυβερνά ένα διεφθαρμένο κράτος, δεν πιστεύω τίποτα.
Το γέλιο είναι πως το 13,54% του ΑΕΠ της Γερμανίας που είναι η παραοικονομία της υπερβαίνει το ΑΕΠ της Ελλάδας! Το σύνολο αυτών που παράγουμε εμείς είναι τα …μαύρα τους!


Στη θέση Νο6:
“Ξήλωσαν” 100 υπαλλήλους του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Στο «ξήλωμα» των περίπου 100 υπαλλήλων, που εργάζονται στη Γενική Διεύθυνση Επενδύσεων, προχώρησε το υπουργείο Ανάπτυξης, μετά τη σύλληψη δύο στελεχών αυτής της υπηρεσίας, για εκβιασμό επιχειρηματία.
Ήδη έχουν ζητηθεί οι παραιτήσεις όλων των υπαλλήλων της Διεύθυνσης και έχει γίνει προκήρυξη των θέσεων αυτών.
Παράλληλα, δόθηκε εντολή στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης να κάνει έλεγχο των οικονομικών στοιχείων όλων των υπαλλήλων στη συγκεκριμένη Διεύθυνση από το 2005 μέχρι σήμερα.
Επίσης, δόθηκε εντολή και στον κ. Διώτη να ανοίξουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί.

Επιτέλους!!!
Λίγο με ενδιαφέρει που το όλο σκηνικό στήθηκε για επικοινωνιακούς (βλ. προεκλογικούς) λόγους.
Καλή συνέχεια με την ευχή να ξεπατώσετε όλη τη σαπίλα.


Στη θέση Νο5:
Κάτω και από τριτοκοσμικές χώρες το ΑΕΠ της Ελλάδας.
Επικαλούμενοι στοιχεία του Οικονομικού Ινστιτούτου Ifo, οι γερμανικοί Financial Times, υποστηρίζουν ότι το ελληνικό ΑΕΠ το 2012 θα κινηθεί σε τριτοκοσμικά επίπεδα, αφού ακόμη και χώρες όπως το Περού, το Βιετνάμ και το Μπαγκλαντές, αναμένεται να έχουν καλύτερες επιδόσεις από την Ελλάδα.
"Η ελληνική οικονομία συρρικνώνεται σε τριτοκοσμικό επίπεδο" είναι ο τίτλος του άρθρου της γερμανικής έκδοσης των "Financial Times" της Τρίτης 13 Μαρτίου. Η εφημερίδα επικαλείται στοιχεία έρευνας που διενήργησε για λογαριασμό της το Οικονομικό Ινστιτούτο Ifo, για να τονίσει ότι το 2012 χώρες όπως το Περού και το Βιετνάμ θα ξεπεράσουν την Ελλάδα σε ΑΕΠ, ενώ δεν αποκλείεται σύντομα η κατάσταση να επιδεινωθεί περαιτέρω.
"Εάν πραγματικά προκύψει μια δραματική ύφεση της τάξης του 8%, τότε ακόμη και το Μπανγκλαντές και η Χιλή θα ξεπεράσουν την Ελλάδα σε ΑΕΠ", επισημαίνει ο ερευνητής του Ifo, Στέφεν Έλστνερ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 2011 το ΑΕΠ της Ελλάδας βρισκόταν στα 305.415.000.000 δολάρια. Μετά τα PSIστίρια των ομολόγων, τις αναδιαρθρώσεις του χρέους, τις υποβαθμίσεις των διεθνών Οίκων, το ξεπούλημα (για ψίχουλα) κερδοφόρων επιχειρήσεων του Δημοσίου που απέφεραν έσοδα, το κλείσιμο παραγωγικών μονάδων, την μείωση των εξαγωγών, τη μείωση της τουριστικής κίνησης και την αποβιομηχάνιση, κανείς δεν ξέρει που βρίσκεται.
Με τις υπογραφές των συγκυβερνώντων, κανείς δεν ξέρει πια αν η Ελλάδα έχει ΑΕΠ.
Αφού λοιπόν η συνταγή προστάζει πως το έλλειμμα πρέπει να είναι πάντα υψηλό για να υποχρεωνόμαστε συνεχώς σε νέα δάνεια, φρόντισαν να μειώνουν διαρκώς το ΑΕΠ ώστε το έλλειμμα να μη μειώνεται ποτέ. Και ο φαύλος κύκλος δεν έχει τέλος.
Σημ: Την ίδια χρονιά το ΑΕΠ του Περού βρισκόταν στα $153.802.000.000 και του Βιετνάμ στα $103.574.000.000. Αν τα στοιχεία των FT είναι αληθή, το ΑΕΠ της Ελλάδας από το 2011 μέχρι σήμερα έχει πέσει στο μισό, ή και στο 1/3!!! 
Το γρίφο αυτό καλούνται να μας τον λύσουν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος που …μας έσωσαν !


Στη θέση Νο4:
Τόνοι υγειονομικού υλικού στις αποθήκες του ΙΚΑ.
Τεράστιες ποσότητες υλικών που δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ, βρέθηκαν σε αποθήκες του ΙΚΑ. Ανάμεσά τους απογράφηκαν 8 τόνοι γύψου,  6,5 τόνοι βαμβάκι, 40.000 κολποσκόπια, 2,5 εκατομμύρια γλωσσοπίεστρα και 6.000 τανάλιες για τα δόντια.
Οι νέες αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας δείχνουν τις πρωτοφανείς διαστάσεις που είχε πάρει για πολλά χρόνια το όργιο σπατάλης στα Ταμεία. Ενδεικτικό των διαστάσεων που έχει πάρει το θέμα είναι πως αρκετοί τόνοι υλικών παρέμεναν αναξιοποίητοι, αλλά την ίδια στιγμή γίνονταν νέες παραγγελίες, με τις υπερκοστολογήσεις να φτάνουν το 1.000%.

Οι υπάλληλοι (=τρωκτικά) του ΙΚΑ έβλεπαν μακριά. Να λοιπόν που τα υλικά αυτά θα μας χρειαστούν. Η χώρα ούτως ή άλλως βρίσκεται στο γύψο, οι δε οδοντοτανάλιες αποτελούν το αγαπημένο gadget της τρόικας…


Στη θέση Νο3:
Στη Δικαιοσύνη η υπόθεση του σχεδίου δολοφονίας κατά του Κ. Καραμανλή.
Ποινική δίωξη κατά αγνώστων ασκήθηκε από την εισαγγελία πρωτοδικών με αφορμή το σχετικό δημοσίευμα στο περιοδικό «Επίκαιρα» τον περασμένο Ιούνιο, το οποίο αναφερόταν στην απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.
Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Νίκος Ορνεράκης άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα των “προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας, διατάραξης ομαλής λειτουργίας του Πολιτεύματος και αποστέρησης του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας, που του παρέχει το Σύνταγμα”.
Ανάμεσα στις προπαρασκευαστικές ενέργειες, εντάσσονται και τα επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008, με αφορμή τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Όνειρο ζω μη με ξυπνάτε!
Εδώ και 2 χρόνια το φωνάζω, επιστρέφει μετά βαΐων και κλάδων. Και επειδή ο κόσμος είναι ηλίθιος του χρειάζεται και το ανάλογο παραμύθι: “ήθελαν να τον δολοφονήσουν, επειδή τους πήγε …κόντρα”.
Όλα τα παραπάνω μου θυμίζουν κάτι αστείους παράγοντες ποδοσφαιρικών ομάδων, που όταν χάνει η ομάδα αρχίζουν να αλωνίζουν σε κανάλια και φυλλάδες και να μυξοκλαίνε πως αυτοί έπαιξαν μπάλα, αλλά η $#@^$*% η διαιτησία φταίει.


Στη θέση Νο2:
Αυστηρότερα μέτρα για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
Μέτρα …Πολυτεχνείου για τον εθνικό εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Ειδικότερα:
- Οικογένειες αστυνομικών και στρατιωτικών με ειδικές προσκλήσεις πλάι στους επίσημους.
- Σε κλοιό από κάγκελα και ΜΑΤ το Σύνταγμα.
- Προληπτικοί έλεγχοι αλά …Πολυτεχνείο για "γιαούρτια" και "αυγά".
- Διαταγή προς αστυνομικούς: αφήστε μόνο τους σκοπούς στα Τμήματα.

Η σιχαμάρα που νιώθει ο λαός θα εκφράζεται σε κάθε ευκαιρία. Αν δεν θέλετε να συνεχιστεί αυτό το θέαμα, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πάψετε να εμφανίζεστε ως "τιμώμενα" πρόσωπα. Προτιμώ στις εξέδρες των επισήμων να κάθονται οι ήρωες πολέμου και οι πρωτεύσαντες μαθητές απόρων οικογενειών και εσείς από κάτω να τους χειροκροτάτε.


Στη θέση Νο1:
2 ευρώ στοιχίζει η ψήφος για εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ.
Με εκλογές από τη βάση του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες θα διεξαχθούν μεταξύ 9ης πρωινής και 5ης απογευματινής την 18η Μαρτίου θα αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετική εγκύκλιο που απέστειλε στις οργανώσεις του Κινήματος, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου, Μιχάλης Καρχιμάκης.
Στην ίδια εγκύκλιο αναφέρεται ότι τα Μητρώα Μελών και Φίλων του ΠΑΣΟΚ, πιστοποιούνται και κλείνουν την 5η Μαρτίου, ενώ θα ανοίξουν ξανά, την Κυριακή 18 Μαρτίου, τις ίδιες ώρες στις οποίες θα διεξάγεται η ψηφοφορία προκειμένου να εγγραφούν και να ψηφίσουν νέα μέλη και φίλοι, στα πλαίσια της "ανοιχτής διαδικασίας", όπως ακριβώς έγινε και το 2007.

Αρχικά να ξεκαθαρίσω ότι την θεωρώ την πλέον ασήμαντη είδηση, αλλά θα την τοποθετήσω στην πρώτη θέση μιας και κάποιοι την θεωρούν σοβαρή.
Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη εκλεγεί, ακόμη και μια ψήφο να πάρει, τη δική του. Εκλογές με έναν υποψήφιο δεν είναι εκλογές, είναι κάτι σαν εκλογές, ακριβέστερα είναι παρωδία.
Ο Χρυσοχοΐδης μαζεύτηκε, ο Loverδος λούφαξε (δεν ήρθε ακόμη η ώρα του), ο Ραγκούσης χάθηκε νωρίς και ο Παπουτσής έφαγε στραπάτσο. Ο Βενιζέλος λοιπόν θα διαγκωνιστεί με …τον εαυτό του, και όποιος κερδίσει!
Πάντως, μιας και δεν αναμένεται να μαζέψετε πολλά κέρματα, φροντίστε να πιάσουν τόπο. Πληρώστε για παράδειγμα αυτούς και αυτούς.

Το καλύτερο κατά τη γνώμη μου σχόλιο ήταν του Κώστα Βαξεβάνη που το ανήρτησα προχθές. Να το υπενθυμίσω:
“Για όλους εσάς στο ΠΑΣΟΚ που θα ψηφίσετε τον Βενιζέλο για να σώσει το κόμμα, αναρωτηθείτε μήπως μιλάτε πλέον για ένα κόμμα το οποίο ταιριάζει μόνο στο Βενιζέλο”.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ωραίο το θέμα της Ελβετίας που ανακάλυψες.
    Μου δωσες αφορμή και έκανα την σχετικη αναζήτησή μου σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή