Σελίδες

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Οι κυριότερες ειδήσεις Νο17



Δέκα σημαντικές και ασήμαντες ειδήσεις της εβδομάδας που πέρασε σε αντίστροφη μέτρηση: 

Στη θέση Νο10:
Δενδρύλλια χασίς σε δημοτικές αποθήκες!
Ύστερα από αξιοποίηση ανώνυμης καταγγελίας, για ύπαρξη δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης στις αποθήκες του Δήμου Ναυπλίου, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων έδωσε εντολή και ειδοποιήθηκε αμέσως το τμήμα ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας.
Άντρες του Τμήματος, έσπευσαν στον χώρο όπου παρουσία του Δημάρχου διαπίστωσαν στο προαύλιο την ύπαρξη τεσσάρων δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης.

Η δενδροφύτευση άρχισε, ζητούνται εθελοντές!


Στη θέση Νο9:
Στο ενιαίο μισθολόγιο οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.
Απόφαση υπέρ της εξομοίωσης των μισθών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών με τους αντίστοιχους των εκπαιδευτικών στη δημόσια εκπαίδευση, έτσι ώστε να εντάσσονται πλέον στο ενιαίο μισθολόγιο και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί εξέδωσε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.
Για απόφαση-σκάνδαλο, με την οποία χαρίζονται εκατομμύρια ευρώ στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων, μιλά η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών και προειδοποιεί ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον των υπευθύνων.

Τι είναι πάλι τούτο; Από ποιες επιταγές της τρόικας και του μνημονίου προκύπτει ενιαίο μισθολόγιο στον ιδιωτικό τομέα; Πάτε καθόλου καλά; Εσείς δεν μας έχετε ξεπατώσει τα αυτιά για «νοικοκύρεμα του κράτους»; Οι μειώσεις στις αποδοχές ανθρώπων που δεν πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό εντάσσεται στη περιστολή της κρατικής δαπάνης;
Ποιος ξέρει πόσα ακόμη έχετε υπογράψει που θα σκάσουν τους επόμενους μήνες…


Στη θέση Νο8:
Πάνω από 50% της Ελληνικής Αστυνομίας ψήφισε χρυσή αυγή!
Μήνυμα σοκ στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ έστειλαν οι εκλογές, καθώς με βάση τους υπολογισμούς και την ανάλυση του αποτελέσματος προκύπτει ότι σχεδόν ο ένας στους δύο αστυνομικούς που υπηρετεί στην Αθήνα, ψήφισε χρυσή αυγή.
Η ανάλυση των ψήφων που έλαβε η χρυσή αυγή σε συγκεκριμένα τμήματα της Α΄ Αθηνών είναι εντυπωσιακή, αφού ήρθε πρώτο κόμμα.
Σ’ αυτά τα εκλογικά τμήματα ψηφίζουν – με βάση ειδικούς εκλογικούς καταλόγους- χιλιάδες αστυνομικοί που υπηρετούν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και σε υπηρεσίες όπως η Άμεση Δράση, η ΔΙΑΣ, η Ασφάλεια Αττικής κι άλλες.

Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί πέφτει τόσο πολύ ματσούκι.
Έτσι εξηγείται!


Στη θέση Νο7:
Πέντε δημοσιογράφοι στα Pay Roll του Τσοχατζόπουλου!!
Σύμφωνα με πληροφορίες, σημαντικά στοιχεία τα οποία και ουσιαστικά «κλειδώνουν» κατηγορίες εναντίον 5 δημοσιογράφων (οι 3 εκ των οποίων εξαιρετικά γνωστοί) έχουν στα χέρια τους οι αρχές, αναφορικά με την υπόθεση Τσοχατζόπουλου.
Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν βρεθεί στις κινήσεις των λογαριασμών του πρώην υπουργού στοιχεία για μεταφορές σημαντικών χρηματικών ποσών σε συγκεκριμένους δημοσιογράφους, οι οποίοι και εκτιμάτε ότι παρείχαν, επί χρόνια, δημοσιογραφική κάλυψη στον Τσοχατζόπουλου. Ειδικά στη μια περίπτωση τα ποσά είναι εξαιρετικά μεγάλα!
Οι δημοσιογράφοι αναμένεται τις επόμενες ημέρες να κληθούν να καταθέσουν και να δικαιολογήσουν τα συγκεκριμένα ποσά, ενώ δεν αποκλείεται μετά τις απολογίες να ασκηθούν κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αλλά πιθανόν και άλλων.

Ας γίνει έρευνα σε όλα τα παπαγαλάκια που λένε και γράφουν ύμνους για πολιτικά καθάρματα. Δεν μπορεί να πρόκειται για ηλιθιότητα, μάλλον πρόκειται για πολύ χρήμα.


Στη θέση Νο6:
Νέο παραδικαστικό κύκλωμα!
Πόρισμα - «φωτιά» για τη δράση νέου μεγάλου «παραδικαστικού κυκλώματος» με τη συμμετοχή εν ενεργεία δικαστών και εισαγγελέων, δικηγόρων, επιχειρηματιών, αστυνομικών, εφοριακών, δικαστικών επιμελητών, τραπεζικών υπαλλήλων κ.α βρίσκεται στο Εφετείο Αθηνών. Πρόκειται για έναν πρόεδρο Εφετών Ιωαννίνων, μια εφέτη Αθηνών και έναν εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων εναντίον των οποίων ασκήθηκε –κατά περίπτωση- ποινική δίωξη για κατάχρηση εξουσίας, δωροδοκία, εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μ. Παπαϊωάννου ζήτησε να τεθούν σε αργία και οι τρεις δικαστικοί που διώκονται για κακουργήματα.
Επιπλέον, σε τρεις άλλους κατηγορουμένους απαγορεύθηκε με εισαγγελική διάταξη η έξοδος από τη χώρα. Πρόκειται για έναν πολιτικό μηχανικό, έναν αρχιμανδρίτη που έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις δικαστικές αρχές, και έναν δικηγόρο-γνωστό από διάφορα τηλεοπτικά «παράθυρα».
Η δράση του πολυπλόκαμου κυκλώματος αποκαλύφθηκε πριν από περίπου 2 χρόνια, μετά από μηνύσεις τραπεζών και καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών που πραγματοποίησε η ΕΥΠ και οι οποίες ξεπερνούν τις 100.000.
Τα μέλη του κυκλώματος φέρονται μεταξύ άλλων να συνέστησαν πάνω από 150 εικονικές εταιρείες για υποτιθέμενη αξιοποίηση ακινήτων, παραπλανώντας εκατοντάδες ιδιώτες και αποσπώντας τους σπίτια και οικόπεδα με την υπόσχεση ότι θα μεσολαβούσαν σε πλειστηριασμούς τραπεζών για να γλιτώσουν τις κατασχέσεις τους.
Από τις χιλιάδες συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΥΠ αποκαλύφθηκε ότι οι δικαστικοί λειτουργοί είχαν ενεργό ρόλο καθώς, είτε έστηναν «έδρες» με το αζημίωτο απαλλάσσοντας εμπλεκόμενους στο πρώτο παραδικαστικό κύκλωμα, (σ.σ μεταξύ των οποίων ένας πρώην βουλευτής και ένας επιχειρηματίας), είτε κρατούσαν στο «συρτάρι» υποθέσεις που αφορούσαν δήμαρχο μεγάλης πόλης.

Η ζωή κάνει κύκλους!
Μόλις προχθές 9 Μαΐου έπεσε η αυλαία στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην άλλη υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος που είχε ξεκινήσει από το 2005. Ο γνωστός τηλεδικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου αθωώθηκε(!!!) για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, ενώ ο αρχιμανδρίτης  Ιάκωβος Γιοσάκης καταδικάστηκε σε 14μηνη φυλάκιση με αναστολή(!!!) για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.
Νέα υπόθεση λοιπόν, με νέους επίορκους δικαστικούς, νέο τηλεδικηγόρο, νέο αρχιμανδρίτη. Μια όμορφη παρέα!


Στη θέση Νο5:
Με επιλογή Μιχαλολιάκου οι βουλευτές της χρυσής αυγής;
Η σταυροδοσία που οδηγεί στη Βουλή ενδεχομένως να μην διαδραματίζει τόσο σημαντικό ρόλο για τη Χρυσή Αυγή, καθώς οι πληροφορίες θέλουν τον γενικό γραμματέα Νίκο Μιχαλολιάκο να επιλέγει τους βουλευτές προσωπικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκλεγμένοι βουλευτές θα παραιτηθούν και το κόμμα θα είναι αυτό που θα αποφασίσει ποιοι θα είναι αυτοί που τελικά θα καταλάβουν τις βουλευτικές έδρες.
Πολύ πριν τις εκλογές είχε αποφασιστεί ότι όλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα παραιτηθούν της βουλευτικής αποζημίωσης και θα λαμβάνουν τον μισθό του αντισυνταγματάρχη, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα της αποζημίωσης τους θα πηγαίνουν στον Σύνδεσμο.
Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, οι εκλεγέντες βουλευτές θα υποβάλουν τις παραιτήσεις τους και ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα επιλέξει “στελέχη με προσφορά και ιστορία στο κόμμα”.

Ξεράστε μαζί μας!
Ακόμη και οι ηλίθιοι που ψήφισαν αυτό το συνονθύλευμα βλακείας δεν θα δουν τους εκλεγμένους κοπρίτες στα έδρανα. Θα αποφασίζει γι’ αυτούς ο αρχηγός της στάνης. Κάπως έτσι εννοούν τη δημοκρατία οι διώκτες της.
Στο μεταξύ η κάθε ακροδεξιά κουράδα θα παίρνει μισθό αντισυνταγματάρχη (!!!) και τα υπόλοιπα χρήματα (του ελληνικού λαού) θα τα παίρνει ο …σύνδεσμος.
ΥΓ: Όταν λέμε “στελέχη με προσφορά και ιστορία στο κόμμα” εννοούμε τσεκούρια, ματσούκια, ρόπαλα, αλυσίδες, κράνη, μολότοφ.
Καλή αρχή…


Στη θέση Νο4:
Χάπια από σκόνη αποξηραμένων …εμβρύων ως ενισχυτικά αντοχής.
Χιλιάδες χάπια γεμάτα με σκόνη από ανθρώπινη σάρκα έχουν ανακαλυφθεί από τελωνειακούς υπαλλήλους στη Νότια Κορέα.
Διεφθαρμένο ιατρικό προσωπικό από κινέζικα νοσοκομεία και κλινικές αμβλώσεων, συνδέονται με την επιχείρηση ενημερώνοντας αμέσως τις φαρμακευτικές εταιρείες, όταν ένα μωρό πεθαίνει, κυρίως λόγω προβλημάτων στη γέννηση ή από μια άμβλωση.
Στη συνέχεια οι εταιρείες αγοράζουν τα πτώματα των μωρών τα οποία προσωρινά αποθηκεύονται στα ψυγεία της οικογένειας που τα πούλησε ώστε να αποφύγουν τις υποψίες. Το επόμενο βήμα σε αυτή την άκρως μυστική διαδικασία είναι να βάλουν τα πτώματα των εμβρύων σε φούρνους μικροκυμάτων ώστε να αποξηρανθούν.
Αφού τα αλέσουν και τα μετατρέψουν σε λεπτή σκόνη τα τοποθετούν σε κάψουλες και τα πωλούν ως ενισχυτικό αντοχής, σύμφωνα με την ομάδα που αποκάλυψε την ανατριχιαστική αυτή υπόθεση.
Η San Francisco Times αναφέρει ότι οι δοκιμές που πραγματοποιούνται για τα χάπια επιβεβαίωσαν ότι αποτελούνται από 99,7% ανθρώπινα υπολείμματα. Υπάρχει τεράστια ζήτηση για χάπια που αυξάνουν την αντοχή. Ο αποξηραμένος πλακούντας είναι ήδη περιζήτητος για τις δήθεν ιδιότητές του, ωστόσο στην πραγματικότητα οι ανθρώπινες αυτές κάψουλες περιέχουν σάρκα, σούπερ βακτηρίδια και άλλα επιζήμια συστατικά.
Προκειμένου να μειωθεί ο πληθυσμός της, η Κίνα εκτελεί 13 εκατομμύρια αμβλώσεις ετησίως - κυρίως επειδή οι ​​μητέρες θυσιάζουν τα νεογνά τους να αποφύγουν την τιμωρία, όπως αυστηρά πρόστιμα ή ακόμα και σωματική τιμωρία από τις αρχές. Οι κινεζικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι το 38% των γυναικών σε ηλικία τεκνοποίησης έχουν στειρωθεί.

Μια ακόμη απίστευτη είδηση από την αχανέστατη Κίνα, που έρχεται να ανατρέψει την επικρατούσα άποψη για εκδημοκρατισμό, ανάπτυξη και πρόοδο.
Όταν έμβρυα παγώνουν σε ψυγεία και καίγονται σε φούρνους, όταν γυναίκες στειρώνονται για να αποφύγουν την …τιμωρία, όταν η διαφθορά στον ιατρικό κόσμο και τις φαρμακοεταιρείες έχει φτάσει στο βαθμό να γίνεται λόγος για αγοραπωλησία και κατάποση πτωμάτων, τότε δεν μιλάμε ούτε για δημοκρατία, ούτε για ανάπτυξη, ούτε για πρόοδο. Τότε μιλάμε για εγκλήματα κατά του ανθρώπινου γένους!


Στη θέση Νο3:
Κούρεμα της δόσης των 5,2 δισ. ευρώ!
Σε δυο δόσεις θα γίνει η αποδέσμευση από τον EFSF, της ήδη εγκεκριμένης δόσης του Μαΐου προς την Ελλάδα. Εκταμιεύτηκε το ποσό των 4,2 δισ. ευρώ, ενώ το υπόλοιπο 1 δισ. ευρώ κρίθηκε από τον EFSF ότι δεν είναι απαραίτητο να εκταμιευθεί πριν από τον Ιούνιο και θα αποδεσμευθεί ανάλογα με τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας μας.

Στη πλειοψηφία των κρατών μελών της ευρωζώνης δεν άρεσε το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών στην Ελλάδα και με προεξάρχουσες τις συνήθεις υπόπτους Γερμανία, Ολλανδία, Φινλανδία, Αυστρία, αλλά ακόμη και την Ιταλία (!!!) μας έστειλαν …προειδοποιητικό μήνυμα. Ουσιαστικά, παρότι η χώρα μας έχει εκπληρώσει τις προϋποθέσεις που προβλέπονται για την εκταμίευσή της δόσης, μονομερώς αποφάσισαν το …κούρεμά της. Με απλά λόγια ακυρώνουν τα συμφωνηθέντα, δηλαδή το μνημόνιο!
Μα αν είναι να το ακυρώνουν αυτοί, εμείς γιατί να μη μπορούμε;
Για σκεφτείτε το!


Στη θέση Νο2:
Μέρκελ προς Παπανδρέου: Θέλω οι Έλληνες να πονέσουν!!!
Αποκαλύψεις για όσα έγιναν κατά τη συμφωνία εφαρμογής του δανειακού προγράμματος διάσωσης, κάνει η εφημερίδα Wall Street Jouranl σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα.
Μεταξύ άλλων, εκτός από την επισήμανση της αδυναμίας των ελληνικών αρχών για εφαρμογή μέτρων καταπολέμησης κυρίως της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, παρουσιάζεται η εικόνα - και μέσα από αναφορές για τις θέσεις Μέρκελ - ότι η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε ως πείραμα για μια πειθαρχημένη Ευρώπη στο δημοσιονομικό τομέα.
Ήταν σχεδόν αδύνατη αποστολή”, ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο “άτυχος”, όπως σημειώνεται, Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος διαπραγματεύτηκε την “αρχική διάσωση” και στη συνέχεια αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, “από εξέγερση στο κόμμα του, το περασμένο φθινόπωρο”. Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε, κατά την εφημερίδα ότι όταν ζήτησε από τη Μέρκελ ηπιότερα μέτρα το 2010, η Γερμανίδα καγκελάριος του είπε ότι το πρόγραμμα βοήθειας έπρεπε να πονέσει, τονίζοντας πως: θέλουμε να είμαστε σίγουροι πως κανένας άλλος δεν θα το θέλει αυτό.

Αν κε Παπανδρέου έστελνες τότε στο διάολο τη σκατόγρια για τις μαλακίες που σου είπε, ένας ολόκληρος λαός θα ήταν μαζί σου. Φτωχοί, πεινασμένοι, πτωχευμένοι θα επιβιώναμε. Δεν θα είναι η πρώτη φορά. Σήμερα, βρισκόμαστε ελάχιστα χιλιοστά από το να συμβεί το ίδιο πράγμα και επιπροσθέτως έχουμε χάσει την αξιοπρέπεια μας ως λαός.
Με τις ηλίθιες επιλογές σου (;) δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος να θωρακιστεί η ευρωζώνη από πιθανή έξοδο της Ελλάδας. Αν είχες πάρει τότε την απόφαση θα συμπαρασέρναμε κι άλλους στο χάος. Είχαν λοιπόν κάθε λόγο να μας βοηθήσουν, μη σου πω δανεικά κι αγύριστα.
Σήμερα μας αντιμετωπίζουν σαν κωλόπαιδα, σαν τις πουτάνες που γυρνάνε στο νταβατζή χωρίς να έχουν σταυρώσει πελάτη και εισπράττουν τις φάπες τους.
Συνέχισε τώρα την περιοδεία σου στα ξένα κράτη για να τους ενημερώνεις πως θα βγουν από την κρίση!


Στη θέση Νο1:
Δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα άλλο από το αποτέλεσμα των εκλογών.
Η 1η ΝΔ καταποντίστηκε παίρνοντας κάτι παραπάνω από το μισό ποσοστό του (μέχρι πρότινος) ιστορικού χαμηλού που είχε λάβει το 2009,
ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως κατόρθωσε και έπεισε πολλούς περισσότερους απ’ όσο φανταζόταν και ο ίδιος και σκαρφάλωσε στη 2η θέση, μόλις 2 ποσοστιαίες μονάδες πίσω από τη ΝΔ,
το ΠΑ.ΣΟ.Κ του Βενιζέλου έπεσε στα τάρταρα παίρνοντας μόλις το ¼ από τις προηγούμενες εκλογές και την 3η θέση,
οι Ανεξάρτητοι -Πάνω Καμμένοι-Έλληνες, κατέλαβαν την 4η θέση ελέω Facebook και Twitter,
το ΚΚΕ που ακόμη ψάχνει να βρει τι έγινε, βρέθηκε στη 5η θέση και όσο πάει κατεβαίνει,
στην 6η θέση τα εξώγαμα του χίτλερ που μπήκαν στη Βουλή από τη μπροστινή πόρτα, με τη ψήφο όσων δεν έχει σχηματιστεί πλήρως ο εγκέφαλος
και στην 7η θέση η ΔΗΜ.ΑΡ του Φ. Κουβέλη που ψιλοάρχισε τις κωλοτούμπες.
Και μετά απ’ όλα αυτά …οι εκλογές ξανάρχονται…!

8 σχόλια:

  1. Είναι τόσα πολλά...

    Τι να πω; Για την Κίνα;
    μα και εκεί και σε όλη την Άπω Ανατολή οι άνθρωποι ανά τους αιώνες ανέχονται να τους αντιμετωπίζουν ως ζώα.
    Απορώ με αυτούς πώς το δέχονται τόσους και τόσους αιώνες!


    Τα χαπάκια αντοχής θα τα συμμεριζόμουν αν δεν έβλεπα την είδηση απ το Ναύπλιο.
    Φύση και υγεία!
    Όπως έγραφε κι ένας τοίχος παλιά:
    "Ένας μπάφος δε φέρνει την άνοιξη. δύο όμως...;"


    Όσο για τους παπαγάλους του άκη, σα να υποψιάζομαι κάποιον πρώην φωνακλά δημ/φο που τον τελευταίο καιρό έχει "ηρεμήσει".
    Οι Γερμανοί τον έστρωσαν φαίνεται...


    Όσο για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτκούς, αυτό τους σακατεύει, διότι πληρώνονται ως επί το πλείστον ως ωρομίσθιοι.
    Αν εξισωθεί και αμοιβή τους με τους -με το μήνα- μισθωτους του δημοσίου, τότε απλά θα πεινάσουν μερικ΄ς χιλιάδες συμπολίτες μας ακόμη.
    Ααα όλα κι όλα!
    Για το χρέος γίνονται όλα!
    "Να συμμορφωθώμεν" που λέει κι ο Σόιμπλες!


    Και κάτι για τη δόση των 4,2 δισ.
    Το σύνολο του ποσού πήγε στον ειδικό λογαριασμό που πάει στην αποπληρωμή του χρέους.
    Δηλαδή 0 (ολογράφως: μηδέν) ευρώ για μισθούς, συντα΄ξεις, φάρμακα, πετρέλαια κλπ.
    Αν όμως δεν πάρουμε την επόμενη δόση "δε θα χουμε λεφτά για μισθούς, συντάξεις, φάρμακα, πετρέλαια"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασφαλώς και η δόση των 4,2 δισ. θα πάει στον ειδικό λογαριασμό για την αποπληρωμή του χρέους. Το θεώρησα αυτονόητο και δεν το'γραψα. Έχουν υπογράψει οι άθλιοι πρώτα να πληρώνονται οι δανειστές και ότι περισσέψει (σιγά μην αφήσουν να περισσέψει) να πηγαίνει σε πρόνοια, ανάπτυξη κλπ.

      Αν δεις λεφτά να'ρχονται για τη χώρα θα είναι για τις τράπεζες, όχι για το λαό.

      Το τρελό της υπόθεσης είναι ότι για να εκταμιευτεί και αυτή η δόση έχουν υπογράψει οι τροϊκανοί ότι όλα βαίνουν σύμφωνα με το πρόγραμμα. Για ποιό λόγο λοιπόν το κούρεμα; Αφού η Ελλάδα έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Σημαίνει ή όχι μονομερή ακύρωση του μνημονίου;
      Κατά πως φαίνεται το μνημόνιο θα τηρείται όπως το καταλαβαίνουν οι ευρωπαίες εταίρες.

      Διαγραφή
  2. Φίλε Πέτρο, βεβαίως οι εκλογες ήταν το γεγονός της εβδομάδας και ενδεχομένως της μεταπολίτευσης! Ωστόσο μπαίνω στον πειρασμό να μιλησω για τον ΓΑΠ. Όχι... αυτή τη φορά δε θα του τα χώσω... θα πώ όμως τα εξής: Ο τύπος θα αποτελέσει απίστευτο θέμα έρευνας για τον ιστορικό του μέλλοντος. Εκατοντάδες βιβλία θα γραφούν για την αφεντιά του και είμαι βέβαιος ότι θα κατακτήσει μια θέση ανάμεσα στις αμφιλεγόμενες ιστορικές προσωπικότητες... Και ενδεχομένως μετά απο τριάντα χρόνια να αγιοποιηθεί κιόλας... Μην ξεχνάμε την περίπτωση του Μεταξά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΓΑΠ έκανε απανωτές μ@λ@κίες μέχρι να μας οδηγήσει στο μνημόνιο.
      "Το περίστροφο στο τραπέζι", "κυβερνώ ένα κράτος διεφθαρμένων", "Τιτανικός" κ.α.
      Από τη στιγμή που μας έχωσε στο αδιέξοδο προσπάθησε να τα μαζέψει αλλά ήταν πολύ αργά. Φεύγοντας προσπάθησε να κάνει ότι καλύτερο πίστευε (με το μυαλό που κουβαλάει πάντα). Έτρεξε για το μηχανισμό στήριξης, προσπάθησε για το ευρωομόλογο, μίλησε για απειλή κατά της ευρωπαϊκής συνοχής και του κοινού νομίσματος, ζήτησε δημοψήφισμα (και έπεσαν να τον φάνε).
      Όλα αυτά δεν ακυρώνουν τις εγκληματικές ηλιθιότητες που είχε κάνει νωρίτερα.
      Κάποιοι ισχυρίζονται πως θα μείνει στην ιστορία ως ένας αληθινός ηγέτης που προσπάθησε να βάλει ένα τέλος στη διαφθορά και να οικοδομήσει ένα σωστό κράτος.
      Άλλοι ισχυρίζονται πως ξεπούλησε την πατρίδα και θα μείνει στην ιστορία ως ο μεγαλύτερος προδότης.
      Η δική μου άποψη είναι στη μέση: ξεκίνησε να φτιάξει ένα σωστό κράτος και κατέληξε να το προδώσει.

      Διαγραφή
    2. Πέτρο με την τελευταία σου ατάκα έγραψες!

      Αν το είχε πει ο Τσώρτσιλ, θα συγκαταλεγόταν ήδη στα σημαντικά αποφθέγματα...
      :-)

      Διαγραφή
    3. Δεν κατάλαβα;
      Τι παραπάνω έχει από εμένα ο συνάδελφος Ουίνστον; :-)

      Διαγραφή
    4. Επειδή ήταν Άγγλος έκανε όνομα.
      Άμα είχε γεννηθεί Έλληνας, κι αυτός σε κάνα blog θα λεγε τον πόνο του, σαν κι εμάς...

      Διαγραφή
    5. Αυτός λόρδος, εμείς τη λόρδα. Μικρή η διαφορά...

      Διαγραφή