Σελίδες

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Μετάλλια.



Οι δύο συνέταιροι της εθνικής καταστροφής, που μέχρι προχθές συγκυβερνούσαν αυτή τη χώρα, συγκέντρωσαν αθροιστικά το τεράστιο ποσοστό του 32,06%!!! Εγκατέλειψαν τα δύο πάλαι ποτέ μεγάλα κόμματα πάνω από 3.000.000 ψηφοφόροι τους! Οι δύο στους τρεις Έλληνες βρίσκονται απέναντί τους κι όμως αυτοί (εν ονόματι ποιού λαού άραγε;) υπέγραψαν και μέχρι προχθές εφήρμοζαν την εγκληματική δωσιλογική πολιτική που σχεδιάστηκε από οίκους αξιολόγησης, τράπεζες, αγορές και πολιτικούς νάνους.

Κε Σαμαρά, κε Βενιζέλο, σας έχω νέα.
Μετά τα επανωτά μνημόνια και την εξαθλίωση που αυτά επέφεραν, είναι η πρώτη φορά που ζητήσατε τη γνώμη του ελληνικού λαού και σας έστειλε την απάντηση του.
Τρομάξατε από το εκλογικό αποτέλεσμα; Αν δεν το έχετε καταλάβει ακόμη, αυτό δεν ήταν χαστούκι, κλωτσιά στο κώλο ήταν. Το μήνυμα που σας έστειλε ο ελληνικός λαός ήταν “καλά ξεκουμπίδια” και στους δυο σας. Αν είχατε ίχνος φιλότιμου (λέξη άγνωστη) σήμερα θα είχατε και οι δύο παραιτηθεί από τα κόμματά σας, που επί των ημερών σας έγιναν κομμάτια.

Βαθμολογώντας τις δηλώσεις των πολιτικών «αρχηγών» τους απονείμω τα μετάλλια:


Χάλκινο μετάλλιο στο Βενιζέλο:
Το Πασόκ κατέβαλλε τεράστιο εκλογικό κόστος γιατί ανέλαβε να διαχειριστεί μόνο του την κρίση μας είπε ο πρόεδρος Βενιζέλος.
Το τεράστιο κόστος Βαγγέλα το κατέβαλλε ο ελληνικός λαός, το εκλογικό δικό σου το έχουμε γραμμένο. Εσύ θα φύγεις, θα φτιάξεις νέο κόμμα, το Πασόκ -αν συνεχίσει να υπάρχει- θα αλλάξει αρχηγό, αυτά δεν μας αφορούν καθόλου, πίστεψέ με. Αυτό που μας αφορά είναι ότι οι συνέπειες των όσων υπογράψατε βαραίνουν ακόμη και τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που δεν έχουν ακόμη γεννηθεί.


Ασημένιο μετάλλιο στο Σαμαρά:
Ο ανεκδιήγητος Σαμαράς σε ένα ακόμη παραλήρημα ασυναρτησίας δήλωσε για τον Α. Τσίπρα πως πρέπει να συνέλθει και συνέχισε λέγοντας πως αν ο κ. Τσίπρας επιδιώξει να συγκροτήσει ένα αριστερό αντιευρωπαϊκό μέτωπο, τότε θα βρει απέναντί του ένα ευρωπαϊκό κεντροδεξιό μέτωπο.
Σιγά ρε μεγάλε και μας πήραν τα ζουμιά!
Εδώ κινδυνεύει η πατρίδα με ευθύνη και δική σου, αλλά πρωτίστως των κεντροδεξιών ευρωπαϊκών κομμάτων κι εσύ φοβάσαι τα αριστερά «αντιευρωπαϊκά» μέτωπα; Αν για σένα Ευρώπη σημαίνει: κεντροδεξιά, μνημόνιο, χαράτσια, φόροι επί φόρων, μισθοί Μπαγκλαντές, εξαθλίωση, τότε ναι, γαμώ την Ευρώπη που οραματίζεσαι. Οι λαοί θα την ανατρέψουν και ήδη άρχισαν.


Τη μεγαλύτερη κατραπακιά την έφαγε το ΚΚΕ και εξακολουθεί να δείχνει πως δεν την κατάλαβε! Γι΄αυτό … the winner is

Χρυσό μετάλλιο στην Α. Παπαρήγα:
Την πιο περισπούδαστη δήλωση μας την έκανε η Αλέκα: Η τυφλή αγανάκτηση και η χίμαιρα των αυταπατών του λαού ήταν η αιτία της ελάχιστης ανόδου του ΚΚΕ.
Τι κατάλαβε η συντρόφισσα Παπαρήγα;
Ποιο ήταν το μήνυμα που έλαβε ο Περισσός από την προχθεσινή εκλογική αναμέτρηση;
Ότι η «σωστή» πολιτική του κομμουνιστικού κόμματος δεν αξιολογήθηκε επαρκώς από το εκλογικό σώμα διότι τυφλώθηκε από την αγανάκτηση και βυθίστηκε στις αυταπάτες! Κατά τους αναλυτές του ΚΚΕ ο λαός κοιμάται όταν ψηφίζει δικομματισμό και εξακολουθεί να κοιμάται όταν τον καταψηφίζει.

Πάρτε το αλλιώς.

Αν δεν το έχετε ακόμη χωνέψει το μήνυμα των εκλογών είναι η τιμωρία του τρικομματισμού. Αν δεν το καταλάβατε αποτελείτε μέρος του συστήματος και μάλιστα το πλέον αντιδημιουργικό. Οι άλλοι δύο κάνουν λάθη γιατί κάνουν κάτι. Εσείς κάνετε διαρκώς λάθη χωρίς να κάνετε τίποτα. Το έχετε αντιληφθεί;
Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού χόρτασε από ατελέσφορη ρητορική και παχιά λόγια από όλους σας. Περιμένει δεσμεύσεις, πράξεις, δράσεις.
Δράση δεν είναι το καπέλωμα κάθε εργατικής διεκδίκησης.
Δράση δεν είναι οι χωριστές συγκεντρώσεις σε πορείες και επετείους.
Δράση δεν είναι το κλείσιμο της Ακρόπολης, των λιμανιών, τα πανό, το να σπρώχνεις τουρίστες.

«Εκλογές τώρα» γράφει σήμερα στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η κομματική σας φυλλάδα. Και συνεχίζει “Στην κοροϊδία των διερευνητικών εντολών, όπου ο ένας προσπαθεί να ρίξει στον άλλο την ευθύνη για τη μη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, εκλογές, για να παρέμβει ο λαός.”
Ρε σεις, είστε απίστευτοι.
Πάλι την ουρά σας απ’ έξω, «μπροστάρηδες» των λαϊκών αγώνων; Ούτε καν δέχτηκε η …συντρόφισσα Αλέκα να συναντήσει τον Τσίπρα. Της σφίγγεται το στομάχι και μόνο με την ιδέα ότι για λίγες ώρες ο Τσίπρας υπήρξε εντολοδόχος πρωθυπουργός.
Αν τα είχαν «βρει» ο Τσίπρας με το Σαμαρά και το Βενιζέλο θα κάνατε λόγο για ξεπούλημα του ελληνικού λαού, για φιλομνημονιακή πολιτική από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα που δεν τα βρήκαν πάλι φταίνε που δεν συγκρότησαν κυβέρνηση.

Πάντα λοιπόν θα φταίνε οι άλλοι, ενώ εσείς στον ίδιο χαβά. «Εκλογές τώρα»! Για να αλλάξει τι; Έξι μήνες διήρκεσε η προεκλογική περίοδος. Δεν ήταν αρκετή για να πείσει το κάθε κόμμα για το πρόγραμμά του; Θέλετε εκλογές αποσκοπώντας στα όποια λάθη του ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες μέρες. Από δηλώσεις στελεχών του, μέχρι την άρνηση των ευρωπαίων ηγετών να συναντήσουν την ηγεσία του. Πάντα καιροσκόποι!

Μαθαίνω για επικείμενη συνεργασία "ΔΗΜ.ΑΡ" και "Κοινωνικής Συμφωνίας" με τον ΣΥΡΙΖΑ. Γίνονται και διερευνητικές επαφές με "Οικολόγους Πράσινους" και "ΑΝΤΑΡΣΥΑ". Σημερινές δημοσκοπήσεις ανεβάζουν το ποσοστό στο 25%. Αν ισχύσει το μπόνους-ξεφτίλα των 50 εδρών στο 1ο κόμμα, προβλέπονται σοβαρότατες εξελίξεις. Από τις οποίες – όπως πάντα – θα είστε απ’ έξω.

Οι εκλογές που ζητάτε θα γίνουν, όχι βέβαια επειδή εσείς το θέλετε, αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Και τότε εύχομαι να πάρετε την απάντηση που σας αξίζει.

Υ.Γ: Έμαθα να κρατώ μικρό καλάθι. Κάτι μου λέει ότι το πράμα θα στραβώσει και με ευθύνη πρωτίστως δική σας θα ενισχυθεί και πάλι ο δικομματισμός. Εύχομαι να διαψευστώ.

2 σχόλια:

  1. Μακάρι να διαψευστείς για την τελευταία σου πρόβλεψη.
    Αν και το πράγμα είναι πλέον στο 50-50 ως προς το τι θα επικρατήσει.
    Βλέπω μετακινήσεις εκατέρωθεν...

    Όσο για το ΚΚΕ, εδώ ισχύει το "ήθελές τα κι έπαθές τα".
    Όταν κολλάει η βελόνα στη στείρα άρνηση, τότε αρχίζουν και οι ψηφοφόροι την άρνηση προς το κόμμα.
    Αυτό που πέρυσι τέτοιο καιρό έμοιαζε να πηγαίνει για 15%, αλλά τη μία έβριζε τις κινητοποιήσεις στο Σύνταγμα, την άλλη το κίνημα με την κατάργηση των μεσαζόντων, την παράλλη όποιον δε γονάτιζε επαναλαμβάνοντας 33 φορές "απεταξάμην τον Καπιταλισμό", την παραπαράλλη όποιον κατηγορούσε το Μνημόνιο "γιατί δεν εστίαζε στο πρόβλημα που είναι ο Καπιταλισμός"...
    Ε δεν πάει έτσι Αλέκα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν περαιτέρω συρρίκνωνση αλλά δεν τις πολυπιστεύω. Πάντως ανακατατάξεις σίγουρα καταγράφονται.

      Όσο για το ΚΚΕ, αυτοί όπως πάντα στην κομμουνιστική κοσμάρα τους.
      Μόλις πέρσι (16 Ιούλη 2011) στη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη το ΚΚΕ με θέμα «Δοκίμιο Ιστορίας του Κόμματος, Β΄ τόμος περίοδος 1949 - 1968. Αποκαταστάσεις» (όλο αυτό μέσα στα εισαγωγικά είναι για γέλια) πήρε απόφαση να αποκαταστήσει τους Νίκο Ζαχαριάδη, Άρη Βελουχιώτη και Νίκο Βαβούδη.
      Κοίτα να δεις που έπρεπε να μελετήσουν για πολλοστή φορά «τας γραφάς» για να πάρουν απόφαση. Αν θέλουν 50 χρόνια για να αποκαταστήσουν τους λαϊκούς αγωνιστές, πάρε κατάλαβε πότε θα καταλάβουν τι συμβαίνει γύρω μας.
      Πάντως εγώ και συ δεν θα ζούμε και προφανώς κανένας από δαύτους…

      Διαγραφή