Σελίδες

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Κωλοπιλάλες

Η Ελλάδα πριν τη δόση και μετά

Τα μέτρα ψηφίστηκαν από 153 βουλευτές. Με απώλειες, απειλές και διαγραφές. Ευτυχώς είναι τα τελευταία κι έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος να οδηγηθούμε και σε άλλες απώλειες. Εισοδημάτων και βουλευτών.
Ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε κι αυτός από 167. Με νέες απώλειες, νέες απειλές, νέες διαγραφές. Επίσης θα είναι ο τελευταίος κι έτσι σταμάτησα να ανησυχώ για την τύχη τους.

Παρ’ όλα όσα έγιναν στο εσωτερικό - και για να ακριβολογούμε εντός Βουλής, γιατί έξω από αυτήν η κοινωνία δεν είναι καθόλου βέβαιη αν όσα έγιναν και γίνονται έχουν προοπτική – οι δανειστές μας δεν δείχνουν να ταράσσονται. Θα ‘λεγε κανείς πως στην τρόικα επικρατεί μια νιρβάνα, οι δηλώσεις από προχθές γίνονται με στωικότητα, με μια “ανεξήγητη” αποστασιοποίηση από τα πράγματα, λες και κάτι έχει αλλάξει που δεν το ξέρουμε, σαν να έχουν ήδη παρθεί οι αποφάσεις.

Αυτοί που μονίμως και σε κάθε ευκαιρία που τούς δίνεται (ή την προκαλούν) αναφέρονται στον Έλληνα ασθενή που κινδυνεύει να πεθάνει και να συμπαρασύρει στον άλλο κόσμο κι άλλες χώρες, το κοινό νόμισμα, το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτοί που με δηλώσεις τους σε κάθε δημοσιογραφικό μέσο τούς τελευταίους μήνες έκαναν λόγο για τον "αγώνα" που θα δώσουν μαζί με την Ελλάδα ώστε να προλάβουν να ψηφιστούν τα μέτρα που θα οδηγήσουν στην εκταμίευση της (μιας ακόμη) δόσης, τα τελευταία 24ωρα τηρούν μια στάση αναμονής. Ποιός ξέρει τι περιμένουν.

Η Ελλάδα έχει κωλοπιλάλες. Όσοι ψήφισαν τα μέτρα τρέχουν να αποδείξουν ότι ήσαν «απαραίτητα» και θα είναι «τα τελευταία». Όσοι δεν τα ψήφισαν, κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, δέχονται τα πυρά από τούς ναι-σε-όλα, γιατί θέλει (ο ΣΥΡΙΖΑ) η χώρα να επιστρέψει στη δραχμή. Και μαζί με αυτούς συντάχθηκε ως και η γ.γ. του ΚΚΕ.
Δεν εκπλήσσομαι καθόλου Αλέκα μου. Αλλά λύσε μου μια απορία. Πως θα βγούμε από την Ε.Ε όπως θέλει και αγωνίζεται το ΚΚΕ και ταυτόχρονα θα παραμείνουμε στο ευρώ; Αν τα καταφέρεις σε βλέπω για νόμπελ οικονομίας!

Χάρηκαν οι βουλευτές της συμπολίτευσης που υπερψηφίστηκαν τα μέτρα λιτότητας των 11,9 δισ. Και χάρηκαν σε τέτοιο σημείο που όταν ανακοινώθηκε ο μαγικός αριθμός “153” ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Ήθελα να μπορούσα να ρωτήσω έναν από αυτούς αν ξέρει τι ακριβώς ψήφισε. Το γιατί μετά χειροκρότησε το ξέρω.

Η επίσημη ανακοίνωση για την καθυστέρηση καταβολής της δόσης είναι πως η τρόικα δεν έχει ακόμη παρουσιάσει την έκθεση για το ελληνικό πρόγραμμα, αλλά και ότι υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ Ε.Ε και ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Όσον αφορά την «έκθεση» αναρωτιέμαι ποιος ευθύνεται που δεν έχει συνταχθεί ακόμη. Εδώ δεν βρίσκονταν και οι τρεις τζιτζιφιόγκοι στις “διαπραγματεύσεις” με τον (όνομα και πράγμα) Στουρνάρα; Αυτοί δεν είναι που τα …έσπασαν με τον Βρούτση και τον ανάγκασαν να αποχωρήσει από το υπουργείο του (!!!). Ο Τόμσεν δεν ήταν που τηλεφώνησε από το κινητό του στη Λαγκάρντ για να πάρει οδηγίες; Όλοι αυτοί δεν είναι που συναποφάσισαν πόσους, ποιους και πόσο από εμάς θα σφάξουν; Οι τρεις της τρόικα δεν ήταν που είχαμε εδώ επί εβδομάδες με προαποφασισμένο πακέτο σφαγιαστικών μέτρων και που δεν θα έφευγαν αν δεν το υπογράφαμε και εμείς; Τι είδους «έκθεση» είναι αυτή; Ιδεών; Τί σκέφτονται και δεν τη δίνουν στη δημοσιότητα; Την ορθογραφία;

Όσον αφορά τη βιωσιμότητα του χρέους αναρωτιέμαι τίνος είναι το εφαρμοζόμενο πρόγραμμα λιτότητας; Να το επέβαλλε ο ελληνικός λαός και σήμερα έρχονται όλοι αυτοί για να κάνουν μικροδιορθώσεις και να καταστεί βιώσιμο; Μήπως ο λαός αποφάσισε τα κουρέματα των ομολόγων; Μήπως ο λαός αποφάσισε το ταμείο εξυπηρέτησης του χρέους; Μήπως ο λαός αποφάσισε να γίνει εσωτερική στάση πληρωμών του κράτους προς τους ιδιώτες και πως όλα τα έσοδα του δημοσίου θα πηγαίνουν κατά απόλυτη προτεραιότητα στους δανειστές; Μήπως ο λαός αποφάσισε να μη σταματήσουν τα εξοπλιστικά της προγράμματα που κατά το μεγαλύτερο μέρος τους έχουν ως προμηθευτές γερμανικές εταιρείες;

Ο πρωθυπουργός μας μέσω των παπαγαλακίων του διαμηνύει πως αυτό που επιδιώκει η Αθήνα είναι “μια πολιτική δήλωση στήριξης που ενδεχομένως θα ξεκαθαρίσει και το χρονοδιάγραμμα καταβολής της βοήθειας.
Ώπα! Τι είναι πάλι ετούτο; Πρώτα απ’ όλα, από τα λεφτά της δόσης πήγαμε στη …“δήλωση στήριξης”; Και αυτό το “βοήθεια” είναι νέο φρούτο; Από πότε τα δανεικά και με τόκο βαφτίζονται βοήθεια;

Όταν ρωτήθηκε ο υπουργός οικονομικών της Ελλάδας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (τον Στούρνο που παριστάνει τον υπουργό τον έχει για τα χαμαλίκια) σχετικά με το χρόνο εκταμίευση της δόσης απάντησε: “κανείς στη ζώνη του ευρώ είναι αντίθετος με την ιδέα της αποδοχής της πληρωμής της επόμενης δόσης, αλλά μόνο όταν πληρούνται οι προϋποθέσεις”. Τι εννοεί με αυτό το “προϋποθέσεις” αυτός ο χοντρομαλάκας; Το εξήγησε αμέσως μετά: “τα μέτρα αυτά θα έπρεπε να είχαν τεθεί σε εφαρμογή πριν από το τέλος του Ιουνίου”.
Τσαντίστηκε η κωλόγρια που οι Έλληνες έκαναν επαναληπτικές εκλογές. Έπρεπε να είχαν δώσει κανα 50άρι στο Σαμαρά από τις εκλογές του Μαΐου να αλωνίζει. Ξέρεις Σόιμπλε τι λένε στο χωριό μου για καθάρματα σαν εσένα; Θέλει η πουτ@να να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει. Αυτό λένε!

Και ενώ σε Ευρώπη και Αμερική όλα δείχνουν να κινούνται εντελώς χαλαρά, σα να μη τρέχει τίποτα, σα να μη κινδυνεύει η Ελλάδα να βουλιάξει (όπως έλεγαν) αν δεν έχει πάρει τη δόση της μέχρι τις 16 Νοέμβρη, υπάρχει και κάποιος που δεν ανησυχεί. Ο πρωθυπουργός μας! Με βεβαιότητα παντοδύναμου αυτοκράτορα ο κος Σαμαράς απευθυνόμενος στον Α. Τσίπρα ανακοίνωσε μέσα στη Βουλή ότι η δόση θα εκταμιευθεί και πως ο ίδιος αγωνίζεται ώστε η βοήθεια να είναι ακόμη μεγαλύτερη. Και πάνω τα χεράκια – κάτω τα χεράκια. Οι χειροκροτητές του τον τίμησαν με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα, όπως αρμόζει σε έναν πραγματικό αρχηγό.

Θυμήθηκα τους κλακαδόρους του κου Σαμαρά στα Ζάππεια και τις ομιλίες του σε ΔΑΚΕ, ΟΝΝΕΔ και όπου συχνωτίζεται η δεξιά παρέα. Οι ίδιοι που τον χειροκροτούσαν πριν 2 χρόνια όταν έκανε προσωπική επίθεση στον τότε πρωθυπουργό και στην ακολουθούμενη (πολύ πιο ήπια) πολιτική του, τώρα τον χειροκροτούν που επιβάλλει τον καταστροφικότερο προϋπολογισμό όλων των εποχών.

Παρακολουθώντας αυτό το θέατρο σκιών θυμήθηκα κάτι αμερικάνικες τηλεοπτικές σειρές, που το κοινό σκάει στα γέλια, όταν ανάψει το σχετικό λαμπάκι. 

2 σχόλια:

  1. Η κυβέρνηση- σούργελο των (153) "ΝΑΙ", των "ΟΧΙ", των "ΠΑΡΩΝ", των "είναι τα τελευταία μέτρα που ψηφίζω", άν δεν ήταν τόσο τραγικά τα πράγματα μόνο το γέλωτα θα προξενούσαν... Δε θα μακροημερεύσουν....
    Όσο για την Αλέκα Παπαρήγα και το ΚΚΕ τι να πεις!... Είναι τέτοιος ο σεχταρισμός τους και το αντισυριζικό μένος τους που τους οδηγούν στη γελοιότητα... Κρίθηκαν και θα κριθούν ακόμα αυστηρότερα από τον κόσμο της Αριστεράς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι άκουσα στο ραδιόφωνο ότι εγκρίθηκε η δόση των 44+ δισ. Αισθάνομαι εθνικά υπερήφανος που θα γίνει η ανακεφαλαίωση των τραπεζών και θα χρεωθώ ακόμη μερικά χιλιάρικα εγώ και τα παιδιά μου.

      Η Παπαρήγα και οι λοιποί συνδαιτημόνες του Περισσού μια ζωή λειτουργούν με τη λογική του ώριμου φρούτου. Δεν κάνουν απολύτως τίποτα εκτός από λογίδρια και αφορισμούς εντός Βουλής και συλλαλητήρια/πορείες/απεργίες εκτός.
      Ακόμη αναλύουν το αποτέλεσμα των εκλογών και δεν έχουν καταλήξει στο γιατί ο κόσμος που σιχάθηκε τα τέως κόμματα εξουσίας αντί να στραφεί στο "επαναστατικό" ΚΚΕ στράφηκε στα ακροδεξιά κοπρόσκυλα.
      Αν ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει εξουσία (πολύ αμφιβάλλω με τη σπέκουλα που δέχεται πανταχόθεν) κάτσε να δεις ποιος θα του κάνει τη σκληρότερη αντιπολίτευση.

      Διαγραφή