Σελίδες

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Ο αναρχικός κος Διαμαντόπουλος


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος είναι ακόμη ένας από αυτούς που δεν έχει καταλάβει που βρίσκεται και ποιος είναι ο ρόλος του. Πήρε το λόγο στη Βουλή και αναφερόμενος στις καταλήψεις είπε τη μνημειώδη (πλέον) φράση: “Θα γίνουν τα εφαλτήρια που θα σας πάρουν όλους και θα σας σηκώσουν”. 

Ποιους θα πάρουν και θα σηκώσουν; Την κυβέρνηση; Τα κόμματα; Όλους τους βουλευτές; Υποθέτω πως ο κος Διαμαντόπουλος εννοεί όλους τους άλλους εκτός από τον εαυτό του. Ενδεχομένως και μερικούς ακόμη που χαίρουν της δικής του εκτίμησης. Ως διαπίστωση τη βρίσκω στέρεα και προχωράμε παρακάτω.

Ο κος Διαμαντόπουλος ενισχύει την εκπεφρασμένη μου άποψη ότι μερικοί δεν έχουν ακόμη ενηλικιωθεί πολιτικά (ίσως ούτε και βιολογικά). Εξακολουθούν να τοποθετούν τον εαυτό τους στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενώ αυτοπροσδιορίζονται ως αναρχικοί και ακτιβιστές. Με γεια τους με χαρά τους, να τους χαίρονται οι φίλοι τους και οι παρέες τους. Πάντως νομίζω ότι ο λαός που τον ψήφισε τον έστειλε για άλλο λόγο στη Βουλή. Και σίγουρα όχι για να βάζει γκαζάκια.

Γκαζάκια;;; Επιμένω! Δηλώσεις που δυναμιτίζουν περαιτέρω ένα ήδη εκρηκτικό κλίμα, το λιγότερο που θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω είναι έτσι. Για να μη πω βόμβες που παραπέμπουν στον Γοργοπόταμο. Και σε ηρωικές πράξεις δεν ταιριάζει να ταυτίζονται με ηρωισμούς του κώλου.
 
Δεν ξέρω αν όλοι αυτοί οι κύριοι και οι κυρίες βουλευτές που κατά καιρούς απασχολούν την κοινή γνώμη με εμπρηστικές (έως χαζοχαρούμενες) δηλώσεις και συμπεριφορές αποσκοπούν σε κάτι. Νομίζω πάντως ότι καταλήγει να μην κερδίζουν τίποτα, εκτός ίσως από τα λίγα λεπτά προβολής (βλ. τηλεβαβούρας) που τους αναλογούν.

Όμως, είτε το αντιλαμβάνονται, είτε όχι, αποτελούν και αυτοί μέρος του συστήματος. Ίσως διαφορετικό, πιο επαναστατικό, πιο ριζοσπαστικό, πιο ρηξικέλευθο, αλλά μέρος του. Όταν ο απλός λαός αναφέρεται στους “300” συμπεριλαμβάνει και αυτούς. Δεν αναφέρεται σε 300 Τσοχατζόπουλους, Μητσοτάκηδες, Έβερτ, Αβέρωφ, Παπανδρέου, Καραμανλήδες, Αλογοσκούφηδες, Παπαντωνίου.

Όταν ο λαός συγκεντρώνεται έξω από τη Βουλή και τη μουτζώνει με χέρια και με πόδια, δεν μουτζώνει ούτε τον Άγνωστο Στρατιώτη, ούτε τους τσολιάδες, ούτε τα ντουβάρια, ούτε τους γιαπωνέζους που βολτάρουν και τραβάνε φωτογραφίες τη διαδήλωση. Τους βουλευτές μουτζώνει και η μπάλα τους παίρνει όλους. Όταν μουτζώνουν, βρίζουν και καταριούνται το πολιτικό κατεστημένο δεν είδα ποτέ να γυρίσει ο ένας στον άλλο και να τον ρωτήσει: “Εσύ ποιον μουτζώνεις; Α! αυτόν; Γιατί εγώ μουτζώνω τον άλλον”.

Κακώς, κατά τη γνώμη μου.
Δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να επιρρίψω ευθύνες για το σημερινό αδιέξοδο σε ανθρώπους που ανέβηκαν σε βουλευτικό έδρανο πριν από 6 μήνες. Μπορώ όμως να τους κρίνω από τη σημερινή τους στάση και τον τρόπο που πολιτεύονται.

Ο κος Διαμαντόπουλος προέβη σε διευκρινήσεις. Άλλοι το παρουσίασαν ως ανασκευή δηλώσεων επειδή η Κουμουνδούρου “του τράβηξε το αυτί”! Όταν ο βουλευτής αναγκάζεται να διευκρινίσει/εξηγήσει τα λεγόμενα και τις προθέσεις του, ας το να πάει στο διάολο. Σκατά τα έχει κάνει και τρέχει να τους ρίξει ζάχαρη.

Δεν επιθυμώ βουλευτές με γραβατούλες και ταγεράκια, που θα κινούνται σα στρατιωτάκια στα όρια του καθωσπρεπισμού και του politically correct! Που θα τρέχουν σε κοπή πίτας, σε σουβλίσματα αρνιών, σε βαφτίσια και σε εγκαίνια προποτζίδικων. Θέλω οι βουλευτές να πάρουν σοβαρά το ρόλο τους, να ασχολούνται με νομοθετικό έργο, να κατακεραυνώνουν τις φασίζουσες συμπεριφορές των κυβερνώντων, να κάνουν συνεχώς επερωτήσεις και παρεμβάσεις για το νομό τους, να παρουσιάζουν την ιδεολογική πλατφόρμα του κόμματος. Οι Ρομπέν των Δασών μπορεί να «έχουν την πλακίτσα τους» για κάποιους, προσωπικά μου προκαλούν στομαχικές διαταραχές.

Ασυναρτησίες κατά καιρούς ακούμε και από τα πιθηκοειδή της χ.α. Και αυτοί εκμεταλλεύονται την ασυλία και το βήμα που τους δίνεται και ρίχνουν πάνω μας (κάτι σαν εμετός ένα πράμα) την αρρωστημένη τους προπαγάνδα. Θα αναρωτηθεί κάποιος “καλά ρε φίλε, συγκρίνεις τις εμετικές δηλώσεις των χρυσαυγιτών με αυτές των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ;”. Ναι! Αυτός ο εσμός των νεοναζί πολιτεύτηκε με το “θα πέσουν φάπες μέσα στη Βουλή”. Το ξεχάσαμε;

Καθώς φαίνεται οι κάθε λογής Διαμαντόπουλοι (Σκουρλέτηδες, Τατσόπουλοι κλπ) του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιλαμβάνονται πως ευκαιρία ψάχνουν οι αλήτες με τα μαύρα (και όχι μόνο αυτοί!) για να επιτεθούν στο κόμμα. Απόδειξη είναι πως μετά από κάθε δήλωση (βλακείας) όλοι τα βάζουν με το κόμμα και όχι με τον ίδιο το βουλευτή.
Μέχρι και για τις αποψινές εκρήξεις στα σπίτια 5 δημοσιογράφων οι κυβερνητικοί αλήτες βρήκαν να κατηγορήσουν την αξιωματική αντιπολίτευση!!!
Έχετε αντιληφθεί ότι θα στοχοποιήστε για όλα; Και πότε επιτέλους θα καταλάβετε ότι με τα μισόλογα και τα ήξεις-αφίξεις ουσιαστικά καλύπτετε τον κάθε μαλακισμένο επαγγελματία προβοκάτορα;
 
Σε νέα δημοσκόπηση (όσο αξιόπιστη μπορεί να είναι μιας και προέρχεται από τους γκαλοπατζήδες του ΣΚΑΙ) ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από αρκετούς μήνες εμφανίζεται 2ος ενώ η νουδού πέρασε στην 1η θέση. Όσο και μαγειρεμένη να είναι νομίζω ότι το γενικό συμπέρασμα των τελευταίων μηνών είναι ένα: ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πιάσει “ταβάνι”. Οι μαλακίες Σαμαρά μπορεί να έχουν κάνει το κόμμα του ασανσέρ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνει να το εκμεταλλεύεται. Γιατί;

Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά η αίσθηση μου είναι πως η Κουμουνδούρου δεν πολυενδιαφέρεται να κυβερνήσει. Είναι πολύ δύσκολες οι εποχές και δεν θα ήθελε να σηκώσει τις καυτές πατάτες. Οι κατά καιρούς δηλώσεις-αρλούμπες των στελεχών του, οι διαφοροποιήσεις των συνιστωσών, η απουσία κοινής γραμμής, αυτό το όλοι μιλάνε για όλα, δεν θα τους βγει σε καλό.
Ούτε και στο λαό που προβλέπεται ότι το αγγούρι θα το φάει όλο…!


5 σχόλια:

  1. Πέτρο, συμφωνώ... Πρέπει να σοβαρευτούμε... Ο τσίπρας με την ξεκάθαρη χθεσινή του δήλωση έβαλε τα πράγματα "στη θέση τους"... Ελπίζω ότι δεν θα υπάρξει άλλος "ανοηταίνων" βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ... Καιελπίζω ακόμα ότι το επικείμενο συνέδριο την ερχόμενη άνυξη θα καταφέρει να λύσει το όντως υπαρκτό επικοινωνιακό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ... Οψόμεθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχωρητέος νομίζω για τα ορθογραφικά μου λάθη "άνυ(!)ξη" και το "τσίπρας" με μικρό τ... Ένεκα της ταχύτητας που έγραφα και της απροσεξίας μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Τσίπρας τρέχει να τα μαζεύει, αλλά συνέχεια κάποιοι τού ξηλώνουν το πουλόβερ. Είδες πόσο δεμένοι είναι όλοι υπό το Σαμαρά; Βλέπεις να κουνιέται φύλλο, να υπάρχει και η παραμικρή διαφοροποίηση για το μεγάλο παλούκι που μας χώνουν;

    Στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει πολλή ανωριμότητα, ανεπίτρεπτη για τις εποχές που ζούμε. Είπαμε να απαλλαγούμε από τους κλέφτες και τους ψεύτες, αλλά όχι και να μας κάτσουν στο σβέρκο μαλάκες (φυσικά δεν αναφέρομαι σε όλους).

    Ο ένας μάς ενημερώνει ότι έχει «πηδήξει τη μισή Αθήνα», ο άλλος χαρακτηρίζει τις αντιασφυξιογόνες μάσκες, τα ξύλινα κοντάρια και τα εκατοντάδες άδεια μπουκάλια μπύρας ως «αντικείμενα καθημερινής χρήσης», έρχεται και ο αναρχικός βουλευτής και το σιρόπι δένει. Τσίρκο!

    Οι αγώνες για την ανατροπή των δωσίλογων υποτακτικών πουλημένων της συγκυβέρνησης του αίσχους πρέπει να δίνονται για το λαό και με αυτόν στο πλευρό τους. Στη Βουλή, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, σε διαδηλώσεις, σε απεργίες, στο χωράφι, στις ουρές της εφορίας, της ΔΕΗ, με συνεχή ενημέρωση στα ξένα ΜΜΕ και τα φιλικά αριστερά κόμματα όπου γης. Και σίγουρα δεν δίνονται στα τηλεπαράθυρα και στα περιοδικά του life style!

    Πρέπει να καταλάβουν όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν απολαμβάνουν κάποιας ιδιότυπης ασυλίας, επειδή οι κυβερνώντες έχουν αποδείξει ότι είναι τρισχειρότεροι. Ας πάψουν να αντιπολιτεύονται τον ίδιο τους τον εαυτό.
    Αναρωτιέμαι: αν κάποτε κυβερνήσουν (πολύ αμφιβάλλω) με αυτά τα μυαλά θα πορευτούν; Ώρες είναι να μας πούνε ότι θα συμμετέχουν και σε αντικυβερνητικά συλλαλητήρια, ενώ τις μολότωφ θα τις κρύβουν μέσα στη Βουλή…

    ΥΓ: Κατάλαβα ότι «ο δαίμων του τυπογραφείου» ευθύνεται για τα ορθογραφικά. Αλίμονο αν κατηγορήσουμε έναν άνθρωπο που έχει περάσει όλη του τη ζωή στην εκπαίδευση !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι εγώ έχω την πεποίθηση πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει και δεν θα κυβερνήσει εντέλει... Η "ομάδα" έπρεπε να πετάει αυτήν την εποχή, αλλά πετάει μόνο...μαλακίες. Και καλά, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να κυβερνήσει. Εμείς τι κάνουμε αδέρφια;;; Πεθαίνουμε με τους τρικολόρε μάγκες στο σβέρκο μας; Εντάξει είπαμε για τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά κι ο Λαός, πολύ ΛΑΠΑΣ είναι μωρέ αδερφέ μου... Σιγά μη σωθούμε ποτέ! Αφού κοιμόμαστε όρθιοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι προτείνεις πιστέ φίλε; Να βγούμε όλοι στα κάγκελα, ο καθένας για την πάρτη του; Θα μαζέψουμε φάπες και για τον ερχόμενο χειμώνα!

    Το θέμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και κάθε αντιπολιτευόμενο κόμμα (εξαιρώ τους πιθήκους με τα μαύρα που δεν θέλω να έχω πάρε-δώσε) να σταματήσουν τα αλληλοφαγώματα και τα αυτογκόλ και να συσπειρώσουν τον λαό κατά των μνημονιακών κερατάδων. Μετά ας κάτσουν να βρουν τις διαφορές τους. Αυτό που προέχει είναι η σωτηρία της χώρας. Και με αυτούς που μας κυβερνάνε ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να έρθει.

    Προσωπικά πιστεύω ότι κάτι θα γίνει. Έτσι θέλω να ελπίζω. Κάτι θα συμβεί που θα ανάψει τη φωτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή