Σελίδες

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Άντε καλέ!



Βενιζέλος: Μήπως δεν έχω ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας; Απ’ τη θητεία μου στο Υπουργείο Αμύνης; Βεβαίως έχω! Είναι δυνατόν να μην έχω; Πως πήγαινα στο ΝΑΤΟ; Πως πήγαινα στην Ε.Ε;
Βουλευτής της αντιπολίτευσης: Πως τα έχεις;
Βενιζέλος (γελώντας ειρωνικά): Άντε καλέ! Πως τα ‘χω! Για να κάνουμε το πραξικόπημα όταν θα πάρετε πλειοψηφία…

χειροκροτήματα και γέλια ….


Αν η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ έχει “πυροδοτήσει” την πολιτική αντιπαράθεση, ετούτη η κυνικότατη ομολογία έπρεπε να την ανατινάξει! Ο πλέον αναίσθητος, αμετροεπής και επικίνδυνος για τους δημοκρατικούς θεσμούς πολιτικός της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, παραδέχθηκε εντός του κοινοβουλίου – τη στιγμή που τη συνεδρίαση παρακολουθούσε σε ζωντανή μετάδοση ο ελληνικός λαός – ότι εξακολουθεί να κατέχει τα απόρρητα αμυντικά σχέδια της χώρας.

Δεν γνωρίζω αν είθισται οι διάφοροι υπουργοί όταν απομακρύνονται από τις θέσεις τους, ή όταν αλλάζουν οι κυβερνήσεις, να ανοίγουν τα συρτάρια και να παίρνουν στα σπίτια τους φακέλους με τα θέματα των υπουργείων που θήτευσαν. Επειδή όμως αυτή η παραδοχή ακούγεται για πρώτη φορά μέσα στο κοινοβούλιο - και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων - υποθέτω πως όχι.

Θύελλα αντιδράσεων από μια μερίδα βουλευτών. Από την άλλη μερίδα, αυτή του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ απ’ όσο φαίνεται στο βίντεο, προκλήθηκε θύελλα χειροκροτημάτων και γέλιου. Έτσι, στην πρώτη γραμμή των βουλευτών που σπάνε πλάκα με τους αστεϊσμούς Βενιζέλου (ως τέτοιους τους εξέλαβαν!) και ξεκαρδιζόμενοι χειροκροτούν, διακρίνεται ο Βορίδης, η Βούλτεψη, η Πιπιλή, παραπίσω η Μπακογιάννη και άλλοι αστείοι.


Προσωπικά δυσκολεύομαι να κατανοήσω τους λόγους (εκτός από τον προφανή) όπου ένας τέως υπουργός διατηρεί αντίγραφα επισήμων απορρήτων εγγράφων στο προσωπικό του αρχείο και στο σπίτι του. 
Μήπως ο τέως υπουργός αισθάνεται ότι δεν ολοκλήρωσε το έργο του στο υπουργείο και επιθυμεί να επεξεργαστεί περαιτέρω τα θέματα που άφησε ημιτελή;
Μήπως αφού τα επεξεργαστεί κατ’ ιδίαν, στη συνέχεια θα ενημερώσει τον επόμενο υπουργό για τις νέες του σκέψεις, για να τον βοηθήσει στο έργο του;
Μήπως το κάνει επειδή πιστεύει/ελπίζει πως κάποια στιγμή θα επιστρέψει στο ίδιο υπουργείο και θέλει να είναι …έτοιμος;
Άλλη σκέψη δεν κάνω για να μη κατηγορηθώ πως επιβουλεύομαι τη συνοχή της κυβέρνησης!


Η γνώμη μου είναι πως αυτεπάγγελτα η Δικαιοσύνη θα έπρεπε να είχε κάνει το ελάχιστο: να είχε καλέσει τον κ. Βενιζέλο για εξηγήσεις και περαιτέρω διερεύνηση. Ποια είναι αυτά τα έγγραφα, τι διαβάθμιση έχουν, αν όφειλε να τα κατέχει, αν τα κατέχει νόμιμα, αν βρίσκονται σε ασφαλές μέρος, αν έχουν και άλλα άτομα πρόσβαση σε αυτά!

Αν η συγκεκριμένη πρακτική δεν αποτελεί εφεύρημα του κ. Βενιζέλου (λέμε τώρα!), αλλά πάγια τακτική πρώην υπουργών, μήπως θα έπρεπε να κληθούν και όλοι οι διατελέσαντες υπουργοί Αμύνης να καταθέσουν αν κατέχουν και αυτοί τα αμυντικά σχέδια της χώρας και τι τα θέλουν;
Για να βοηθήσω στις έρευνες, ο Τσοχατζόπουλος και ο Παπαντωνίου θήτευσαν σε αυτό το υπουργείο, με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα.

Η πρακτική Βενιζέλου εντάσσεται σε μια ευρύτερη φιλοσοφία πολιτικού τυχοδιωκτισμού. Σύμφωνα με αυτή θεωρούμε ιδιοκτησία μας το κράτος και τις κρατικές υπηρεσίες και δεν έχουμε τον παραμικρό ενδοιασμό να βάλουμε βαθειά το χέρι μας όπου γουστάρουμε, βέβαιοι πως δεν πρόκειται να μας αγγίξει κανείς!

Δεν θα με ενοχλούσε, ούτε καν θα με απασχολούσε αν οι πρώην υπουργοί Παιδείας, Δικαιοσύνης, Οικονομικών, Υγείας κλπ κατείχαν αντίγραφα των θεμάτων που τους απασχόλησαν κατά τη θητεία τους στο Υπουργείο. Για «λόγους κοινοβουλευτικού ελέγχου», όπως ανέφερε και ο Βενιζέλος. Όμως τα σχέδια του υπουργείου Αμύνης είναι άλλη ιστορία. Και δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο συνεχίζει να τα κρατάει στο σπίτι του; Για να συγκεντρώσει και τους προηγούμενους υπουργούς και να παίξουν στρατέγκο;

Όταν την επόμενη ημέρα των εκλογών του περασμένου Ιουνίου οι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης ανακοίνωσαν πως προτίθενται να συνεργαστούν, μας είπαν πως οδηγήθηκαν σε αυτή την απόφαση “για το καλό της πατρίδας, τη σταθερότητα της χώρας και την παραμονή μας στο ευρώ”.
Αφήνω ασχολίαστο το γεγονός πως λίγα 24ωρα πριν είχαν δεσμευτεί πως δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστεί κανένας με κανέναν, επειδή άλλο είναι το θέμα μας.
Το θέμα μας είναι πως πλέον ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα διαπιστώνουν πως ό,τι γίνεται είναι για να διασώσουν τα πολιτικά τους τομάρια. Ο ένας του άλλου. Και όλοι μαζί το σάπιο πολιτικό σύστημα που κείτεται στο χώμα και γίνονται απεγνωσμένες προσπάθειες εκατέρωθεν να ανανήψει.


Δεν με απασχολεί η κοινοβουλευτική ομάδα του σημερινού ΠΑΣΟΚ. Θεωρώ «αυτονόητη» τη στήριξη στον αρχηγό τους για να προασπίσουν και το δικό τους μηνιάτικο. Μου προκαλεί όμως εντύπωση και αγανάκτηση η συμπεριφορά των βουλευτών της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ που έχουν πια κατρακυλήσει στο έσχατο σημείο της πολιτικής, και όχι μόνο, ξεφτίλας. Καλύπτουν και συγκαλύπτουν όποια ανομία βρεθεί στο διάβα τους. Εμφορούμενοι από μια τραβεστί αυτοπεποίθηση πως σώζοντας τον πρόεδρο του σημερινού ΠΑΣΟΚ σώζουν και τη χώρα (!!!!!).

Δεν πιστεύω πως αυτή η κατρακύλα έχει κάπου πάτο. Ίσως να έχει την ημερομηνία των εκλογών. Και σίγουρα όχι νωρίτερα από αυτή.

Πάντως, κε Βενιζέλε, η Τουρκία σε ευχαριστεί θερμά για την πληροφορία. Αν αναζητήσει τα σχέδια αμύνης της Ελλάδας δεν χρειάζεται να ψάξει στο Πεντάγωνο. Εκεί έχει πολλούς να τα φυλάνε και θα γίνει φασαρία…

7 σχόλια:

  1. Η τελευταία σου ατάκα αποτελεί και το κυρίαρχο ερώτημα στην υπόθεση αυτή.
    Θεωρώ προβλέψιμο ότι ένας πρώην υπουργός κρατάει αρχείο στο σπίτι του.
    Το γεγονός αυτό δεν μου προξενεί εντύπωση.
    Δεν είναι φυσικά θεμιτό, αλλά αναμενόμενο.
    Αλλά ιδίως στα τόσο κρίσιμα και επικίνδυνα ζητήματα της εθνικής άμυνας, χρειάζεται η δεκαπλάσια προσοχή στο χειρισμό αυτών των αντιγράφων.
    Ακόμα κι αν τα έχεις, ακόμα κι αν θεωρείς λογικό να τα έχεις, αυτό ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ.
    Πάει και τέλειωσε.

    Φαντάζομαι πως στο αμυντικό δόγμα της χωρας θα περιλαμβάνονται μυστικοί κωδικοί, μυστικές θέσεις άμυνας ή επίθεσης, μυστικό σχέδιο, αρχεία μυστικών υπηρεσιών και ομάδων.
    Τώρα φυσικά ο Ερντογάν και ο κάθε Ερντογάν ξέρει πού να απευθυνθεί.
    Αν και πολύ φοβάμαι πως το ήξερε και πολύ πριν το ομολογήσει δημόσια.
    Η προχειρότητα και η ψυχολογία πλιάτσικου στην εξουσία είναι αντιστρόφως ανάλογες έννοιες με την σοβαρότητα που απαιτούν τα απόρρητα ζητήματα άμυνας.
    Στην Τουρκία αν έλεγε κάποιος τέτοια μαλακία δημοσίως, θα ήταν ήδη στον εισαγγελέα και θα συντασσόταν νέο αμυντικό δόγμα, για να αχρηστευθεί το παλιό.

    Τελοσπάντων, η λύση που θα έπρεπε και ισως θα μπορούσε να δοθεί σ' αυτό το ζήτημα είναι η σύνταξη νέου αμυντικού δόγματος, το οποίο θα έχει τέτοιες ρυθμίσεις που δε θα αφήνει τη δυνατότητα σε κανέναν να βγάζει "ψηφιακές φωτοτυπίες" και πρόσβαση σε αυτό θα έχουν μόνο ο υπουργός άμυνας και οι αρχηγοί του στρατού και τα αρχεία αυτά να μη βγαίνουν ποτέ έξω από το ΓΕΕΘΑ.
    Δεν ξέρω αν είναι δυνατή τέτοια ψηφιακή ρύθμιση "μη δυνατότητας αντιγραφής", αλλά θα έπρεπε να αναζητηθεί αυτή η δυνατότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο για το "αστειάκι" του περί πραξικοπήματος, είναι γνωστό ότι οι μεγαλύτερες αλήθειες λέγονται μεταξύ σοβαρού και αστείου.
    Απ' τον Οκτώβρη του '11 άλλωστε έχουν περάσει μόνο 15 μήνες και στην υπόθεση εκείνη είναι γνωστός ο ρόλος των εργολάβων, μιντιαρχών και εφοπλιστών που προστατεύουν και τροφοδοτούν το πολιτικό του λίπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο πρόεδρος του (πάλαι ποτέ) Πασόκ θεωρεί ευατόν υπεράνω νόμων και Συντάγματος. Δεν έχω καμία αμφιβολία πια θα ήταν η στάση του ως έγκριτου – μη χέσω – συνταγματολόγου σε περίπτωση που είχε κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπήρχε δημόσια παραδοχή από τον υπουργό του ότι αντέγραψε και πήρε σπίτι του τα αμυντικά σχέδια της χώρας.

    Ομοίως δεν έχω καμία αμφιβολία ποια θα ήταν και η στάση των νεοδημοκρατών βουλευτών που χειροκροτούσαν ασθμαίνοντας με την αποκάλυψη της παπάρας, θεωρώντας την ως φυσική και αναμενόμενη.

    Ο επικίνδυνος από κάθε άποψη Βενιζέλος, δεν κωλώνει πουθενά και σε τίποτα. Υπό τη βέβαιη και εξασφαλισμένη ανοχή νεοδημοκρατών και δημαριτών φροντίζει καθημερινά σχεδόν να τους κατεβάζει τα σώβρακα και να καριολιάζει τον ελληνικό λαό.

    Ακόμη και ο πιο καλοπροαίρετος (μαλάκας λέγεται) μπορεί να υποστηρίξει πως δεν κινδυνεύει η αμυντική θωράκιση της χώρας από την υποκλοπή Βενιζέλου (είναι υποκλοπή γιατί δεν είχε ενημερώσει κανέναν). Μπορεί όμως να υποστηρίξει το ίδιο σε περίπτωση που το έχουν κάνει και άλλοι;

    Και στην τελική, πόσο επικίνδυνα μαλάκας μπορεί να είναι αυτός που πιστεύει πως δεν υπάρχει πρόβλημα αν πρώην υπουργοί (και δεν είναι λίγοι) κρατούν στα σπίτια τους στοιχεία για συστοιχίες πυραύλων, υποβρύχια, ναρκοπέδια κ.α;

    Κύριε (που λέει ο λόγος) Βενιζέλε, αν δεν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσεις, τότε ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΑΤΕΧΕΙΣ;;;;;

    Και επειδή δεν μας έχεις συνηθίσει να σου ξεφεύγουν λόγια, μήπως εννοείς κάτι άλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «...Αιδώς δεν υπάρχει πλέον στη μεγάλη Ελλάδα. Στα ουράνια έχει πετάξει...»!
    «...Πιστεύω λοιπόν πως ένας αχρείος / που τυχαίνει να διαθέτει το χάρισμα της ευγλωττίας / πρέπει τη βαρύτατη ποινή να πληρώνει./ Με την αλαζονεία της γλώσσας του / Ότι τάχα το άδικο μπορεί να σκεπάζει επιτήδεια / τολμά κάθε μορφή πανουργίας...» (Ευριπίδης, 480-406 π.Χ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά τα λέει ο Ευριπίδης.
      Οι αρχαίοι ημών είχαν τις απαντήσεις για όποιον δεν σεβόταν τους νόμους και τους πολίτες.
      Επί παραδείγματι βρίσκω θαυμάσια ιδέα τον εξοστρακισμό.
      Φαντάζεσαι να ίσχυε στη σύγχρονη Ελλάδα; Ή θα ήσαν όλοι αρνάκια ή θα είχαμε απαλλαγεί οριστικά από τη θλιβερή παρουσία τους.

      Διαγραφή
  5. Α! Δηλαδή δεν έχει γίνει ακόμα το πραξικόπημα;! Πως μπερδεύτηκα έτσι βρε παιδί μου...
    Κι όσο για τα πρακτικά της Βουλής, ποιος χέστηκε; Μόνοι τους τα λένε, μόνοι τους τα γράφουν κι αν θέλουν δεν τα γράφουν και καθόλου...
    Σε λίγες μέρες θα μας πει ο Βενιζέλος πως δεν την ξεστόμισε ποτέ αυτήν την...χοντράδα!... Θα τον πιστέψουμε;;;
    Άλλαξα το όνομα του blog μου:

    http://pistos-petra.blogspot.gr/

    ...αλλά παραμένω πάντα "ο πιο πιστός φίλος του σκύλου"

    Σε περιμένω επίσκεψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο χοντρός, όσο δεν βρίσκεται κάποιος να του τραβήξει κανα σουτ, θα επελαύνει ακάθεκτος. Αν δεν τον στήριζαν τα συνεταιράκια θα είχε ήδη ανασκευάσει, προσπαθώντας να μας πείσει πως αστειευόταν για να "κόψει" αντιδράσεις!

      Δευτερόλεπτα πριν πέρασα από το κονάκι σου, είδα ανοιχτά και μπήκα. (άφησα και κάτι γλυκά, θα τα δεις. Δεν θέλουν ψυγείο)

      Διαγραφή