Σελίδες

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Το μυθιστόρημα μιας λίστας. Εκδόσεις τρόικα


Η αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ από τον προφανή ύποπτο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος και κίνητρο και τη δυνατότητα είχε, δεν αποτελεί από μέρους του απλή χοντροκοπιά. Πρόκειται για παιδαριώδη βλακεία με πολύ κοντά πόδια, που υπήρχε η δυνατότητα πολύ γρήγορα να αποκαλυφθεί. 

Επειδή μου αρέσουν τα μυθιστορήματα θα παραστήσω τον Ηρακλή Πουαρό, όπως τις τελευταίες ημέρες κάνουν όλοι. 

Σε αυτές τις περιπτώσεις συνήθως ο ένοχος δεν είναι ο προφανής. Ο πραγματικός ένοχος κινείται σχετικά στο περιθώριο, εμφανίζεται στο κείμενο αραιά και που, ενώ δίνει πάντοτε αποπροσανατολιστικές πληροφορίες στις Αρχές. Στο μεταξύ, και άλλοι ήρωες που εμφανίζονται κατά καιρούς στην υπόθεση, είτε αθέλητα, είτε ηθελημένα τον συγκαλύπτουν. Στους ανυποψίαστους δεν πάει καν το μυαλό «πως ένα τόσο καλό παιδί έφτασε στο έγκλημα», οι συνένοχοι τον συγκαλύπτουν είτε γιατί κάτι έχουν να κερδίσουν από τον ένοχο, είτε γιατί κάτι έχουν να χάσουν από την αποκάλυψη της αλήθειας.
 
Κατηγορείται λοιπόν από την πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου (ίσως και του λαού) ο Παπακωνσταντίνου ως ο αποκλειστικός υπεύθυνος για την αλλοίωση της λίστας. Εμένα που μου αρέσουν οι ιστορίες συνωμοσίας και οι ταινίες με κατασκόπους περνάνε και άλλα πράγματα από την κεφάλα μου.

Φερ’ ειπείν γιατί να μην έχει αλλοιωθεί από τη γαλλική κυβέρνηση πριν ακόμη σταλεί στην Ελλάδα, με σκοπό να αποστείλουν αργότερα δεύτερη και να δημιουργήσουν ενόχους;
Γιατί να μη την έχει αλλοιώσει η ίδια η Λαγκάρντ, τότε υπουργός Οικονομικών; Τι θα κέρδιζε από κάτι τέτοιο; Όποιος έχει μυαλό καταλαβαίνει. Στην πολιτική τα πάντα κρίνονται από το αποτέλεσμα.
Γιατί να μην την έχει αλλοιώσει ο πρεσβευτής της Ελλάδας στη Γαλλία στον οποίο την παρέδωσε αρχικά η Λαγκάρντ (σε συνεννόηση με κυβερνητικούς αξιωματούχους);
Ή γιατί να μην την έχει αλλοιώσει ο Βενιζέλος για προφανέστερους λόγους από τους παραπάνω; Στο κάτω κάτω δεκάδες φορές μας έχει αποδείξει πόσο αμετροεπής αριβίστας είναι.

Μου είναι αδιάφορος ο Παπακωνσταντίνου. Θα ήμουν ο τελευταίος κάτοικος του πλανήτη που θα υπερασπιζόταν αυτόν τον άνθρωπο. Έφταιξε για πάρα πολλά και εύχομαι να πληρώσει έστω και γι’ αυτό, που σχετικά είναι μια παρωνυχίδα. Σε σύγκριση με το γαμωμνημόνιο που υπέγραψε ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ (!!!!!!) η πιθανή είσπραξη φόρων από τις καταθέσεις των δύο ξαδέλφων του είναι σταγόνα στον ωκεανό. Αλλά ας πρόσεχε! Σιγά μη τον λυπηθώ. Λυπάμαι τους ανθρώπους που αυτοκτόνησαν εξαιτίας και των δικών του επιλογών. Και ο Αλ Καπόνε έκανε δεκάδες εγκλήματα και μπήκε φυλακή για φορολογικές παραβάσεις. Η ιστορία όταν επαναλαμβάνεται μερικές φορές έχει πλάκα.

Η Νουδού έχει ξαμολήσει τα στελέχια της στα διαπλεκομενοκάναλα να κάνουν προπαγάνδα υπέρ του …Πασόκ! Έζησα για να το δω και αυτό. Φτάσαμε στο σημείο μέχρι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κάνει δηλώσεις πως “δεν υπάρχουν στοιχεία για ποινικές ευθύνες του κ. Βενιζέλου”. Ως γνωστόν ο υιός γκαντέμη είναι επιφανής ποινικολόγος, διαθέτει κληρονομικό χάρισμα, και αποφαίνεται πριν καν η δικαιοσύνη εξετάσει τα στοιχεία.
Κε Βενιζέλε, με την υπεράσπιση που σου παρέχεται θυμήθηκα τα λόγια του συντρόφου Λένιν: “Όταν ο εχθρός σου σε επαινεί, γύρνα πίσω σου και κοίταξε που έχεις κάνει λάθος”. Αλλά ποιος «εχθρός» σου θα μου πεις!

Ήθελα να ‘ξερα, αν ο Παπακωνσταντίνου ήταν σήμερα βουλευτής του Πασόκ και στη δική του ψήφο «κρεμόταν» η κυβέρνηση, θα προχωρούσε η τρόικα εσωτερικού σε παραπομπή; Ο δε Σαμαράς που μας τα είχε πρήξει με τα “μαχαίρια στο κόκκαλο” και τα “όλα στο φως” αν διέθετε αυτοδυναμία θα εξακολουθούσε να συγκαλύπτει τον Βενιζέλο; Όλο απορίες είμαι!

Ο Παπακωνσταντίνου διαμηνύει πως δεν θα γίνει πρόθυμη Ιφιγένεια. Όταν έρθει η ώρα θα μιλήσει και θα βάλει κι άλλους στο κάδρο. Ήδη βρήκε τους δύο:


Εκπεφρασμένη μου πεποίθηση είναι πως ο Γ. Παπανδρέου έχασε την πρωθυπουργία και την αρχηγία του κόμματος, όχι από τα νέα ήθη στη πολιτική που προσπάθησε να εισάγει και την επίθεση στη διαφθορά, όχι από τους δεκάδες λάθος χειρισμούς (έως τραγικές μαλακίες) που έκανε κατά την άσκηση της εξουσίας, όχι από το δημοψήφισμα που ποτέ δεν έγινε, ούτε από το πραξικόπημα που “φοβήθηκε” πως θα γίνει. Η μπάλα χάθηκε όταν ζήτησε από τους βουλευτές όλων των κομμάτων να εξουσιοδοτήσουν τον πρόεδρο της Βουλής για να ζητήσει λίστα καταθετών από τις Ελβετικές τράπεζες. Οι βουλευτές του Πασόκ το έκαναν όλοι, ενώ αρνήθηκε σύσσωμη η Νουδού (το όλα στο φως που λέγαμε). 
Προσωπικά πιστεύω ότι υπήρχε μεταξύ τους συνεννόηση.
Αποτέλεσμα ήταν να μη γίνει απολύτως τίποτα, ενώ στο μεταξύ τα λαμόγια φρόντισαν να μεταφερθεί το μαύρο χρήμα σε τράπεζες της Σιγκαπούρης και άλλων χωρών που δεν έχουν υπογράψει διακρατικές συμφωνίες και δεν δεσμεύονται για την άρση του τραπεζικού απορρήτου.
Και τώρα …τρέχα γύρευε!

Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον υπαναχωρεί από την αρχική του θέση για διερεύνηση πολιτικών ευθυνών και από τον Γ. Παπανδρέου. Η πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής που κατέθεσε είναι για να διερευνηθούν οι τυχόν ποινικές ευθύνες των Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου για τους χειρισμούς τους στη λίστα Λαγκάρντ. Από μέρες είχε ξεκινήσει το αλληλοφάγωμα των δύο κομμάτων με το Πασόκ να κάνει λόγο για κατασυκοφάντηση και σπίλωση πολιτικών αντιπάλων. Να υποθέσω πως και οι Νουδού-ΔΗΜΑΡ με την παραπομπή Παπακωνσταντίνου σπιλώνουν πολιτικό αντίπαλο; Και για να το καταλάβω: εκτός από τον Παπακωνσταντίνου χειρίστηκε ναι ή όχι και ο Βενιζέλος τη λίστα Λαγκάρντ; Πρέπει ή δεν πρέπει η επιτροπή της Βουλής να διερευνήσει και τις πιθανές δικές του ευθύνες από τη μη αξιοποίησή της; Από τη μη είσπραξη φόρων; Από το ατέλειωτο σούρτα-φέρτα και την αλλαγή της ηλεκτρονικής της μορφής; Δεν πρέπει να απαντήσει τι δουλειά είχε να την πάρει σπίτι του και όχι να την παραδώσει στον διάδοχό του στο υπουργείο, ή στους οικονομικούς εισαγγελείς, ή στον Πρόεδρο της Βουλής, ή στον πρωθυπουργό;
Η πολιτεία κε Βενιζέλε διαθέτει για κάθε περίπτωση θεσμοθετημένα όργανα. Το σπίτι σου σίγουρα δεν είναι από αυτά.

Και αφού παρουσιάζεσαι ως μέγας συνταγματολόγος γιατί δεν εμμένεις στην αρχική σου «γνωμοδότηση» ότι πρόκειται για προϊόν υποκλοπής και σήμερα ζητάς την παραπομπή Παπακωνσταντίνου; Αλλά ξέχασα, εσύ προσωπικά δεν συνυπέγραψες την πρόταση άσκησης δίωξης. Έβαλες άλλους να το κάνουν. Να ‘χουμε μετά να λέμε.

Αν ο Παπακωνσταντίνου πρέπει να κατηγορηθεί για την απόκρυψη 3 ονομάτων, ο Βενιζέλος δεν πρέπει να καθίσει στο σκαμνί για την απόκρυψη των υπολοίπων 2059 της λίστας; Ευθύνεται μόνο ο Παπακωνσταντίνου που δεν έχει μέχρι σήμερα εισπραχθεί ούτε 1 ευρώ από αυτή την ιστορία, τη στιγμή που οι άλλες χώρες από αντίστοιχες λίστες έβαλαν στα ταμεία τους 10 δισ;

Στο πρωτοχρονιάτικο (sic) μήνυμα του ο Πρωθυπουργεύων Σαμαράς μεταξύ άλλων μας είπε ότι «ατιμωρησία και ασυλία τελείωσαν». Τι ήθελε να πει ο ποιητής Σαμαράς ρε παιδιά; Ότι τελείωσαν για όσους δεν έχουμε ανάγκη ως κυβερνητικό δεκανίκι;
Είστε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την κοινωνία. Ή αν θέλετε είστε ακριβώς απέναντί της. Συνεχίζετε ανερυθρίαστα να προκαλείτε το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Που το θυμήθηκα, ε; Ούτε που θα ξέρετε τι είναι.

Η ψηφοφορία στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής θα είναι μυστική. Τα συνεταιράκια Νουδού-Πασόκ μαζεύουν δε μαζεύουν τους 151 που απαιτούνται για την καταψήφιση της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ για παραπομπή Βενιζέλου.
Να δω τι θα κάνουν κάτι δεξιά κοπρόσκυλα και κάτι αριστεροί του κώλου τώρα που δεν τίθεται θέμα κομματικής γραμμής. 
Ή μήπως τίθεται;
Ε, κύριε Σαμαρά;;;
Ε, κυρ Φώτη;;;

6 σχόλια:

  1. Βλέπω, κι εσύ παρακολουθείς Μπέκα, όπου ποτέ οένοχος δεν ειναι ο προφανής!
    Επειδή κι εγώ είμαι λάτρης των θεωριών αυτών, αναρωτιέμαι: μια και η επιχειρηματολογία κυβέρνησης και ΜΜΕ στηρίζεται στο ότι ο χειρισμός της λίστας αποτελεί πολιτική και όχι ποινική ευθύνη, θα εγκαλέσει κανείς το Βενιζέλο που μετέτρεψε το cd σε στικάκι;
    Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτελεί τεκμήριο αλλοίωσης.

    Όσο για τον Παπανδρέο, σ' αυτήν την περίπτωση η στοχοποίησή του θα αντιμετώπιζε τον κίνδυνο της γελοιοποίησης της υπόθεσης, αφού η κατηγορία της ελλιπούς επόπτευσης των υπουργών του δεν μπορεί να στοιχειοθετήσει ενοχή και μάλιστα με ποινικό χαρακτήρα.
    Ο Παπανδρέου έχει χιλιάδες άλλους λόγους για να πάει στην Ψυρρού.
    Ας μη σπαταληθεί η σοβαρότητα της απονομής δικαιοσύνης σε εκδικητική μανία.

    Και το ενδεχόμενο γελοιοποίησης της υπόθεσης αν εμπλεκόταν και ο Παπανδρέου, θα έθετε σε κίνδυνο και το σοβαρό και τεκμηριωμένο κατηγορητήριο ενάντια στο Βενιζέλο.

    Και για τα κόμματα έχω να πω το εξής:
    καλά, το ΠΑΣΟΚ το καταλαβαίνω ως ένα σημείο να υπερασπίζεται τον πρόεδρό του. Δεν καταλαβαίνω και πολύ βέβαια τους Παπανδρεϊκούς, οι οποίοι καλύπτουν αυτόν που συνωμότησε για να πέσει ο ΓΑΠ. Αλλά τελοσπάντων...
    Τη ΝΔ την καταλαβαίνω. Η Δεξιά πάντα τέτοια ήταν, δε με εκπλήσσει.

    Η ΔΗΜΑΡ ειλικρινά όμως είναι για κλωτσιές.
    Τέτοιο ξεπεσμό ρε γαμώτο;
    Ακόμα κι εγώ που τους βρίζω από ιδρύσεώς τους, δεν περίμενα να παρέχουν τέτοια αισχρή κάλυψη στο Βενιζέλο. Περίμενα τουλάχισοτν να κάνουν τις πάπιες. Αλλά αυτοί έχουν λαλήσει από την εξουσία και έχουν ξεπουλήσει την ψυχή τους στο διάολο για πέντε κωλοκαρέκλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν παρακολουθώ Μπέκα, απλά έχω διαβάσει αρκετά βιβλία του Γιάννη Μαρή και όχι μόνο.
      Ο ΓΑΠ έχει την πολιτική ευθύνη, πράγμα πασιφανές και δεν χρειάζεται να το πει η αντιπολίτευση, ή να συμφωνήσει το Πασόκ. Ποινική ευθύνη θα είχε εάν είχε λάβει γνώση του περιεχομένου της λίστας και δεν έδωσε εντολές για περαιτέρω αξιοποίησή της, ή δεν παρακολούθησε την πορεία των ενεργειών αυτών. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει ειπωθεί από κανέναν ότι και ο ΓΑΠ είχε λάβει γνώση. Το θέμα το χειρίστηκαν Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος, ερήμην του τότε πρωθυπουργού, και αυτό από μόνο του οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπήρχε τουλάχιστον προσπάθεια συγκάλυψης και από τους δύο!

      Ο φίλος μου ο Μπένυ κάνει την πάπια χρόνια τώρα. Αναρωτιέμαι, αν ο Βαξεβάνης δεν είχε δημοσιοποιήσει την πρώτη λίστα, θα υπήρχε θέμα να ζητηθεί δεύτερη; Θα μπορούσε να γίνει αντιπαραβολή;
      Αν ο στούρνος δεν είχε πει σε συνέντευξη ότι αγνοεί και την ύπαρξή της, ο Μπένυ θα την είχε ακόμη στο σπίτι του!!!

      Επειδή όπως είπα μού αρέσουν τα μυθιστορήματα μπορώ να υποθέσω πως ενδέχεται η λίστα να δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ίδιο τον Βενιζέλο. Έχει τα τσιράκια του που θα μπορούσαν να τη διοχετεύσουν στο Βαξεβάνη. Και με τη γνωστή κόντρα μεταξύ των δύο, κανένας δεν θα μπορούσε να υποψιαστεί τον Μπένυ ως …κομιστή! Γιατί να κάνει κάτι τέτοιο; Βλέπει πως τα ποσοστά του πάνε κατά διαόλου και θέλει να αποτινάξει από το σημερινό Πασόκ κάθε σχέση με τον ΓΑΠ και το περιβάλλον του.

      Ο διακαής πόθος της ΔΗΜΑΡ είναι να ενσωματωθεί στο Πασόκ και να παραστήσουν από κοινού την …κεντροαριστερά, τρομάρα τους. Έχω προβλέψει πως το πιθανότερο είναι το σημερινό Πασόκ να ενσωματωθεί στη Νουδού. Υπό την αρχηγία του Σαμαρά, του Μπένυ, ή και των δύο εναλλάξ. Με γιουσουφάκι τον Φώτη και την παρέα του…

      Διαγραφή
  2. Δυστυχώς δεν είναι μυθιστόρημα, παρά η σκληρή πραγματικότητά μας... Και οι εκδότες τροϊκανοί οι δυνάστες μας!...
    2.000 οικογένειες, σύμφωνα με το περιοδικό Stern, απομυζούν τον ιδρώτα του λαού δεκαετίες και δεκαετίες... Και σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, Κόκαλης, Μάνεσης και δυο τρεις άλλοι μεγαλοκαρχαρίες δηλώνουν ετήσιο εισόδημα 30.000 ευρώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ποιος φταίει αγαπητέ Γιάννη γι' αυτή τη ξεφτίλα που διαιωνίζεται; Προφανώς όχι ο λαός μας που μια ζωή πληρώνει τις αμαρτίες/εξαρτήσεις της πολιτικής τάξης με το κατεστημένο της διαπλοκής.

      Εύχομαι να έρθει η μέρα όπου μια σοβαρή κυβέρνηση θα διώξει όλον αυτό τον εσμό από τη χώρα. Να τους πάρει την υπηκοότητα και τα διαβατήρια, να τους στείλει στο διάολο μαζί με τις ..."επενδύσεις" τους και να τους απαγορέψει να ξαναπατήσουν το πόδι τους στην Ελλάδα. Επενδύσεις με θαλασσοδάνεια-δανεικά και αγύριστα, κατασπάραξη κοινοτικών πακέτων, μίζες και διαφθορά.
      Θα μου πεις "και τι θα πάθουν;". Τίποτα! Τουλάχιστον να μη τους έχουμε μέσα στα πόδια μας να περιφέρονται σε συνεστιάσεις και ρουφ γκάρντεν και να παριστάνουν τους "επενδυτές" που θα φέρουν την ανάκαμψη.

      Αυτοί τα έφαγαν ηλίθιε Πάγκαλε και αυτοί θα συνεχίσουν να μας τα τρώνε. Με τις δικές σας ευλογίες και μαζί με τις δικές σας μασέλες.

      Μέρα που'ναι ο Θεός να μας δώσει φώτιση να καταλάβουμε ποιό είναι το πρόβλημα.
      Μόλις το καταλάβουμε μετά είναι εύκολο να βρεθεί η λύση.

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα και χρόνια πολλά από το Βόλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς όρισες καπετάνιο και χρόνια πολλά κοντά στους αγαπημένους σου.

      Διαγραφή