Σελίδες

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Καλά είναι τώρα;


Και να μη θες να γκρινιάξεις δεν σε αφήνουν. Ο πρωθυπουργός Σαμαράς μάς ανακοίνωσε ότι κατόπιν δικών του προσωπικών προσπαθειών καταφέραμε να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%. Νενικήκαμεν ρε Αντώνη. Πήρα τέτοια χαρά που τα έκανα πάνω μου! Δεν ξέρω εσείς, εγώ πολύ τον χάρηκα τον πρωθυπουργό μας που πάλεψε με τους τροϊκανούς και τους νίκησε, ένα χρόνο μετά.

Σας το έχω ξαναπεί και με κοροϊδεύατε, είμαστε ευλογημένοι που σε τόσο δύσκολες στιγμές έχουμε στο τιμόνι τον Αντώνη. Η μείωση του ΦΠΑ ήταν προεκλογική και προγραμματική του δέσμευση. Και όπως ανακοίνωσε απευθυνόμενος στους λοβοτομημένους ιθαγενείς “σας λέω πάντα την αλήθεια”. Και τώρα τη λέει και προεκλογικά την έλεγε όταν μίλαγε για επαναδιαπραγμάτευση και στην αντιπολίτευση που έκανε στον Παπανδρέου μας την έλεγε και τότε που διέγραψε τη Μητσοτάκαινα όταν αυτή ψήφισε το μνημόνιο και στα Ζάππεια και παντού.
Ο Σαμαράς δεν λέει ψέματα (για αρλούμπες δεν ξέρω). Ανακοίνωσε μάλιστα πως είναι ο μόνος πρωθυπουργός που κατόρθωσε να μειώσει φόρο. Σαν το γαϊδούρι του Χότζα ένα πράμα. Αφού βάλεις στην πλάτη του κάθε πολίτη από ένα νταμάρι πέτρες, μετά αφαιρείς ένα χαλίκι και τον ρωτάς: ‘καλά είναι τώρα;’
Ο Αντώνης πέτυχε να πηγαίνεις σε ταβέρνα και για ένα λογαριασμό 123 ευρώ, από 1η Αυγούστου να πληρώνεις μόλις 113. Στα 100 ευρώ (που εννοείται έχεις για να ξοδέψεις σε ταβέρνα / εστιατόριο) να γλιτώνεις 10 ολόκληρα ευρώ. Εσύ θα πληρώσεις 113 και από αυτά τα 13 θα πάνε στο κράτος, σε περίπτωση που πάρεις απόδειξη. Γιατί αν δεν πάρεις θα πάνε και αυτά στη τσέπη του μαγαζάτορα, όπως πήγαιναν μέχρι σήμερα.

Δεν έχω καταλάβει τι είναι αυτό που θα πείσει το λαμόγιο καταστηματάρχη που μέχρι σήμερα δεν έκοβε αποδείξεις από αύριο να κόβει. Θα μου πείτε, ίσως να φοβηθεί από τις απειλές του Αντώνη ότι το μέτρο θα εφαρμοσθεί πιλοτικά για 2 μήνες (μιλάμε ότι δόθηκαν σπουδαίοι αγώνες!) και πως αν δεν αποδώσει, τότε αυτό θα ευθύνεται (λόγια Αντώνη) για την εκ νέου αύξηση του ΦΠΑ στο 23%.

Κάτσε Αντώνη γιατί μου φαίνεται πως από τη χαρά μου ξαναχέστηκα. Λες στον καραγκιόζη που δουλεύει πελάτες και κράτος πως αν δεν συνετιστείς να αποδίδεις τον ΦΠΑ που εισπράττεις, τότε θα στον αυξήσουμε ξανά. Μόλις του έκανες τα τρία δύο! Να σε ενημερώσω αγαπητέ Αντώνη πως αυτός από τώρα παρακαλάει να περάσει το δίμηνο για να αρχίσει να τσεπώνει τον παραπανίσιο ΦΠΑ. Αν νομίζεις ότι με τέτοιες απειλές που δεν φοβίζουν ούτε πεντάχρονο θα τον τρομάξεις, άρχισε από τώρα να γράφεις το …διάγγελμα που θα μας διαβάσεις τον Οκτώβρη.

Ας δούμε όμως και μια ακόμη παράμετρο της νίκης Σαμαρά, για να καταλάβουμε τι πρέπει να περιμένουμε ότι θα γίνει. Πολλοί είναι οι καταστηματάρχες του χώρου της εστίασης που για να κρατήσουν την πελατεία τους ‘απορρόφησαν’ την αύξηση του ΦΠΑ. Δεν ανέβασαν τις τιμές αναλαμβάνοντας να πληρώσουν αυτοί από την τσέπη τους και όχι οι πελάτες τους τον παραπανίσιο φόρο. Αυτοί, από 1η Αυγούστου, γιατί να κατεβάσουν τις τιμές;
Και μήπως ξέρουμε και ποιοι είναι;
Παρ’ το αυγό και κούρευτο.
Ψάξε καταναλωτή να βρεις ποιος είναι αυτός που πραγματικά δεν αύξησε τότε τις τιμές και σήμερα δεν σε κοροϊδεύει εσένα και το κράτος μαζί!

Μήπως θα θυμάται κανένας πόσο πλήρωνε πριν μια μακαρονάδα, μια χωριάτικη, μια παϊδάκια, ένα καραφάκι για να τα συγκρίνει με τις αυριανές τιμές; Και ακόμη και αν υπάρχει κανας ψυχανώμαλος που πηγαίνει συνέχεια στο ίδιο μαγαζί, τρώει συνέχεια τα ίδια και θυμάται και πόσα πληρώνει, τι θα απαντήσει αν ο καταστηματάρχης (το λαμόγιο) του πει ότι ναι μεν μείωσε τον ΦΠΑ αλλά έχει ακριβύνει το κρέας, οι ντομάτες ή το νοίκι του;

Είμαι μια βδομάδα διακοπές και όπου κι αν έχω πάει απόδειξη δεν πήρα. Πώς να ζητήσω όμως; Σε συγγενείς και φίλους πηγαίνω. Αν ζητήσω απόδειξη θα με κοιτάνε όχι με μισό, αλλά με κανένα μάτι! Σαν τον τρελό του χωριού. Και αυτό δεν συμβαίνει σήμερα. Κοντά 20 χρόνια έρχομαι σε αυτό το χωριό, πηγαίνω στα ίδια μαγαζιά και ποτέ δεν πήρα απόδειξη. Όχι μόνο εγώ, κανένας δεν παίρνει και κανένας δεν δίνει. Λες από αύριο που θα μειωθεί ο ΦΠΑ να αρχίσουν όλοι να κόβουν αποδείξεις; Ανατρίχιασα και κάνει και ζέστη! 

Το πρόβλημα Αντώνη δεν είναι το να μαζέψεις το 23%, το 13% ή το 3%. Όποιος σου έδινε το 23% θα σου δώσει και το 13% ή το 30%. Το πρόβλημα είναι να βρεις αυτούς που δεν σου δίνουν τίποτα δεκαετίες τώρα. Που εισπράττουν από τον καταναλωτή τον όποιο ΦΠΑ θεσπίσει το κράτος ή η τρόικα, τον βάζουν στη τσέπη τους, στο καπάκι παίρνουν και επιδοτήσεις για να κρατήσουν θέσεις εργασίας που δεν κρατάνε και μετά παριστάνουν ότι φορολογούνται για να …συντηρούν (!!!) το σπάταλο κράτος.

Είναι και αυτά κρατικοδίαιτα λαμόγια και το φωνάζω χρόνια τώρα. Που δεν συνεισφέρουν σε τίποτα στην ελληνική οικονομία, που ζουν εις βάρος εκατομμυρίων άλλων φορολογούμενων, που συμπεριλαμβάνουν τον εαυτό τους στον παραγωγικό ιδιωτικό τομέα και έχουν το απύθμενο θράσος να μου λένε ότι …με πληρώνουν!

Η γλώσσα του σώματος λέει πολλά. Ο Αντώνης όταν μας βγάζει διάγγελμα μονίμως γέρνει. Όταν σε κάτι θέλει να δώσει περισσότερη έμφαση γέρνει το κεφάλι ακόμη περισσότερο. Για όσους γνωρίζουν αυτό καταδεικνύει το ψέμα που έρχεται.

Επίσης λένε πως η γλώσσα που λανθάνει την αλήθεια λέγει. Κάτι ήθελε να μας πει χθες ο Αντώνης με εκείνο το “γαμώ το κεφάλι σου μαλάκα”. Ίσως ο ιστορικός του μέλλοντος ασχοληθεί με τον μαλάκα που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός μας και μπορέσει να καταλάβει τι κρυβόταν μέσα στο κεφάλι του.

ΥΓ: Εκείνο το “λύσαμε τα παλαμάρια” τι το ήθελες βρε Αντώνη; Κάναμε συνειρμούς με τον βαρκάρη και δεν θα ‘πρεπε!

ΥΓ2: Έψαξα και βρήκα internet cafe για να στείλω αυτό το σημείωμα. Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου στις διακοπές να κάνω αποτοξίνωση από την πολιτική και τους πωλητικούς αλλά δεν κατάφερα να νικήσω τον πειρασμό. Τέτοιες μεγάλες εξυπνάδες που ακούστηκαν στο ...διάγγελμα Σαμαρά είναι το ψωμί μου. 
Γειά σου ρε Αντώνη, μαζί σου δεν θα πλήξουμε ποτέ...


17 σχόλια:

  1. Είχα γράψει ένα τεράστιο σχόλιο και κόπηκε το ρεύμα.
    Τελικά θα το κάνω ανάρτηση.
    Καλά να περνάς τις διακοπές σου.
    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Μαρία μου για τις ευχές και αντεύχομαι.
      Να πληρώνεις τα χαράτσια τους γιατί σε βλέπουν... :)

      Διαγραφή
  2. Κι άφησες τις διακοπές για ένα γάιδαρο;
    (για το Χότζα μιλώ, όχι για τον Σαμαρά)

    Καλά είναι τώρα.
    Ρουθούνι δεν άνοιξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ αυτό πιστεύω, καλά είναι τώρα! Πες πες τελικά το πιστεύεις και τους ξαναψηφίζεις. Και μετά ψάχνεις να βρεις καθρέφτη να φτύσεις!

      Διαγραφή
  3. Όπου κι αν είσαι δεν χάνεις ούτε το χιούμορ σου ούτε την καυστικότητα σου! Χαχαχαχα! Ευτυχώς που λέει ο Αντώνης καμιά.....μαλακία να περάσει το καλοκαίρι μου μέσα, γαμώ το κεφάλι του! Αυτό θα πει "τα μπάνια του λαού"! Όπου κι αν πάτε, σας βρίσκουμε, σας χαλάμε το κέφι και σας κάνουμε ένα μπάνιο..... Καλό υπόλοιπο βρε Ακυβέρνητο άτομο! (Αυτό με το παλαμάρι, πότε το είπε μάνα μου και δεν τον προλαβαίνουμε με τίποτα αυτές τις μέρες από τις πολλές ατάκες;;; Χαχαχαχα!) Σε φιλώ γλυκά! χχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς που κάνει ζέστη και ψιλοαντέχονται οι κρυάδες του. Το χειμώνα τι θα κάνουμε ΜΑΝΑ μου;;;

      Διαγραφή
    2. Είσαι κάργα βιτσιόζος και εσύ (σαν και μένα!) και δεν σε φοβάμαι!! Χαχαχα! Διακοπές κι αυτές ε; Με την τεχνολογία παραπαμάσχαλα! Σε φιλώ γλυκά και...επίκαιρα! :)))

      Διαγραφή
  4. Καλώστονα κι ας άργησε!!!
    Κοίτα να περνάς καλά και μην ανησυχείς...τα γαϊδούρια αντέχουν ακόμη!

    Νομίζω ότι όταν ο Σαμαράς "γαμούσε το κεφάλι του, ο μαλάκας" και μιλούσε για "παλαμάρια" είχε στο νου του την επερχόμενη επίσκεψη του Σόιμπλε και θυμήθηκε τον νομοτελειακό του ρόλο...

    Σοφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα στο κέντρο του στόχου, Σοφία!
      Χειροκρότημα.
      Άννα Πάρος

      Διαγραφή
    2. @ Σοφία
      Και τι να κάνει με τον Σόμπλε ρε κοπέλα μου; Πάνω στο καροτσάκι είναι άβολα!

      @Άννα
      Η Σοφία μάς έχει αποδείξει ότι βλέπει μακρυά και ξέρει καλό σημάδι. Τα φιλιά μου και στις δυό σας!!!

      Διαγραφή
  5. Ξέρω ότι λείπεις, αλλά όταν με το καλό επιστρέψεις, σε περιμένει ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ για την αφεντιά σου, εδώ:

    http://pistos-petra.blogspot.gr/2013/07/blog-post_19.html#comment-form

    Σε φιλώ γλυκά! χχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την είδα μάτια μου. Μπορείς να μου πεις πως καταφέρνεις κάθε φορά να με ξαφνιάζεις;
      Φιλιά και από μένα!

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα!
    Εύχομαι να περνάς καλά στις διακοπές σου! :)))
    Φιλιά πολλά!

    (Βλέπεις τα πολιτικά ούτε να τα σχολιάσω!
    Έχουμε διάβασμα! Θα προλάβεις να διαβάσεις και να ψηφίσεις τις ιστορίες στης Φλώρας ή μπήκες ανεπαίσθητα και την κάνεις με γρήγορα βηματάκια;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα Αριστέα μου. Μπήκα στα πολύ γρήγορα και πρέπει να φύγω επίσης γρήγορα γιατί οι απ'έξω κορνάρουν. Ελπίζω κάποια άλλη στιγμή να διαβάσω τη Φλώρα.
    Καλή Κυριακή να έχεις και να ξέρεις ότι ΟΛΟΥΣ τους καλούς φίλους τους σκέφτομαι καθημερινά. Μερικούς όμως ακόμη περισσότερο και όπως έχω ξαναπεί το μόνο που μου λείπει αυτές τις ημέρες είναι τα κοινά μας ταξίδια.
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά να περνάς!... Εμείς περιοριζόμαστε στις τοπικές ΄βολιώτικες παραλίες, και στις πιο κοντινές κι όχι στις μακρινές λόγω βενζίνης!....
    Όσο για τον Αντωνάκη, τον κουτσαβάκη, όχι ΦΠΑ θα μαζέψει αλλά @@@@@@@@ θα μαζέψει!
    Ας αφήσω και κάτι επίκαιρο του Παλαμά εδώ:
    «Κομματάρχηδες και “κοτζαμπασήδες”,/ των φυλλάδων μανταρίνοι,/ και της πολιτικής οι φασουλήδες,/ ταρτούφοι, ραμπαγάδες, ταρταρίνοι./ Ρωμαίικο, νά. Με γεια σου, με χαρά σου!». (Κ. Παλαμάς)…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βρε δεν πας να κάνεις τις βουτιές σου που ασχολείσαι με το ζαβό;
    Και ολόσωστος στην ερμηνεία σου περί γλώσσας σώματος. Κι αυτά που λες και κάτι άλλα που αν τα παρατηρήσεις προσεχτικά, ο τύπος είναι "ξύλα-πέτρες"!
    Καλά να περνάς Πέτρο μας και άσε τα ζόρικα στην άκρη. Άμα γυρίσεις με το καλό, έχουμε να πούμε πολλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συγνώμη για τις καθυστερημένες απαντήσεις, τα σχόλια τα διάβασα σήμερα που επέστρεψα από τις διακοπές.

    @Γιάννη
    Μέχρι πέρσι γέμιζε η παραλία που πηγαίνω για μπάνιο. Τα πρώτα χρόνια της κρίσης με τους ντόπιους που κουβέντιαζα συμφωνούσαμε πως ο κόσμος δεν είχε λεφτά για νησιά και μακρινές διακοπές και ξέφευγε στις κοντινές παραλίες, έστω και για διήμερο.
    Φέτος τα πράγματα ήρθαν τούμπα. Η παραλία σχεδόν άδεια. Μέχρι πέρσι δεν έβρισκες ξαπλώστρα και φέτος ήσαν άδειες το 70%. Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε και για βενζίνη και οι περισσότεροι έμειναν στα σπίτια τους.
    Περιμένω τη νέα χρονιά για να δω το success story του Σαμαρά στην πλήρη του εξέλιξη!

    @ Μαρία
    Όταν λες ‘ζαβό’, τον μαλάκα (κατά δήλωσή του) εννοείς;
    Αυτές τις μέρες ελλείψει ίντερνετ ενημερωνόμουνα (μη βαράτε όλοι μαζί) από το κουτί. Βρε παιδί μου αισθάνθηκα κάτι σαν προφήτης. Μα να γίνονται τα πράγματα όπως ακριβώς τα έγραψα; Ένα μυστήριο πράγμα βρε Μαράκι!
    Οι μαγαζάτορες σε ένα ποσοστό 90% (ποσοστά του υπουργείου) δεν μείωσαν τις τιμές. Είδα έναν χαζοβιόλη που τους εκπροσωπούσε να λέει ότι ‘μπορεί να μειώθηκε ο ΦΠΑ αλλά έχουμε και άλλους φόρους και έξοδα’, ‘οι συνάδελφοι δεν είναι ακόμη έτοιμοι’ και άλλες αηδίες.
    Όταν ο πελάτης δίνει ΦΠΑ το δίνει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για το κράτος-νταβατζή και όχι για τον επιχειρηματία-νταβατζή.
    Όταν ανέβηκε ο ΦΠΑ, από το πρωί της ίδιας κιόλας μέρας ένα μεγάλο ποσοστό των καταστηματαρχών τον ανέβασε. Σε αυτό ήσαν έτοιμοι παρότι η κυβερνητική απόφαση είχε παρθεί το προηγούμενο βράδυ! Για τη μείωση που κουβεντιάζεται από το περσινό καλοκαίρι …δεν πρόκαμαν!
    Δεν τα βάζω με το σύνολο του κλάδου. Διαολίζομαι με εκείνο το κομμάτι του ΚΑΘΕ ΚΛΑΔΟΥ που φέρεται πούστικα, ή με κλέβει, ή φοροδιαφεύγει, ή δεν δουλεύει ή… ή… ή… ή όλα μαζί και έχει βρει τον τρόπο να κρύβεται πίσω από το υγιές κομμάτι του κλάδου του και να παριστάνει τον κύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή