Σελίδες

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Μηνιάτικο #1: Μάρτιος 2015



Από σήμερα εγκαινιάζεται μια νέα στήλη. Στις αρχές κάθε μήνα, εδώ θα καταγράφονται διάφορες επιτυχίες και "επιτυχίες" της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης του μήνα που πέρασε. Αυτά που με προβλημάτισαν, με έκαναν να επικροτήσω, να διαολιστώ ή να γελάσω.
Ξεκινάμε με τον Μάρτιο που αποχαιρετήσαμε χτες.

Στις 2 Μαρτίου - μετά τα διαβήματα και τις πιέσεις σε διπλωματικό επίπεδο της ελληνικής πλευράς - η Τουρκία απέσυρε τη ΝΟΤΑΜ με την οποία είχε δεσμεύσει (μέχρι το τέλος του χρόνου) το μισό Αιγαίο, καθώς και τμήμα εδάφους της Λήμνου, για την πραγματοποίηση στρατιωτικών ασκήσεων. Ο κύριος Σαμαράς όμως, ανησυχώντας για την σοβαρή αυτή εξέλιξη, είχε προλάβει να ζητήσει την σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, όπως άλλωστε έκανε πάντοτε επί δικής του διακυβέρνησης.

Φήμες λένε ότι ο Ερντογάν και οι στρατηγοί του έκαναν αβάντα σε Τσίπρα και Καμμένο για να τους ισχυροποιήσουν στις θέσεις τους. Είναι άλλωστε γνωστό ότι οι Τούρκοι φοβούνται μόνο Σαμαρά και, κυρίως, Βενιζέλο και επειδή είναι ύπουλη φάρα φροντίζει να παραμείνει η σημερινή συγκυβέρνηση στην εξουσία που δεν την φοβούνται. Με την ιδέα και μόνο ότι θα επιστρέψει ο Βενιζέλος στην αντιπροεδρία και στο Εθνικής Άμυνας λερώνουν το βρακί τους.


Στις 3 Μαρτίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος - και αφού πρώτα είχε ενημερώσει τον Α. Τσίπρα - διαβίβασε στην Εισαγγελία δύο φακέλους για εξοπλιστικά προγράμματα που περιέχουν …θολά σημεία. Με τη σειρά της η Εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Ε. Ράικου, στις 9 Μαρτίου διαβίβασε τις δύο αυτές υποθέσεις στη Βουλή, για την αναζήτηση πολιτικών ευθυνών. Σε ραδιοφωνική εκπομπή στον Real fm ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι σειρά για τη Δικαιοσύνη παίρνουν ακόμη 14 φάκελοι εξοπλιστικών.

Ο κ. Καμμένος εξετάζει όλες τις υποθέσεις αγοράς εξοπλιστικών, σε μια προσπάθεια να κηλιδώσει τις υπολήψεις των προηγούμενων υπουργών και πρωθυπουργών, επειδή δεν διαθέτουν όλα τα αεροσκάφη που αγοράσαμε ψεκαστικά μπεκ. Διότι, πετάς που πετάς ρε πουλάκι μου, χάθηκε δηλαδή να ρίξεις λίγο χαζευτικό υγρό να μαλακέψουν οι εναπομείναντες έξυπνοι έλληνες, οπαδοί Σαμαρά, Σταύρακα, Μιχαλομαλάκα, Κουτσούμπα, Βενιζέλου και Γιωργάκη; Έλεος δηλαδή!


Στις 12 Μαρτίου καλεσμένος στην εκπομπή ‘LIVE U’ και της Π. Τσαπανίδου είναι η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου και ο τέως υπουργός Νότης  Μηταράκης. Ο τελευταίος αντιδρά στην τακτική της κυβέρνησης (βίντεο) να μην περιφέρονται οι ελεγκτές των δανειστών στα υπουργεία αλλά να τους επισκέπτονται στα ξενοδοχεία που διαμένουν χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι των υπουργείων και να τους χορηγούν τα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο τέως υπουργός: 
“Δεν θα πάει ο έλληνας περήφανος δημόσιος υπάλληλος στο ξενοδοχείο…” (στο 1:37:50)
Και το κορυφαίο: “Όχι με το ταξί να χαθεί καμιά τσάντα σε ταξί…” (στο 1:39:27)

Η κ. Σβίγγου ξεπατώνεται στα γέλια

Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός να αγοράσει χειροπέδες ώστε να δένονται οι υπάλληλοι με τους χαρτοφύλακες και να μη τους ξεχνάνε στα ταξί. Αν όμως παρ’ ελπίδα ξεχάσουν μαζί και το χέρι τους τότε …χαλάλι! Ήταν θέλημα Θεού να μη μάθει ο Σόιμπλε την κατάντια μας…

 
Στις 20 Μαρτίου ο Α. Τσίπρας και το επιτελείο του ταξίδεψαν προς Βρυξέλλες στην οικονομική θέση αεροπορικής εταιρείας για τη Σύνοδο Κορυφής. Όπως έγινε γνωστό από "Το Χαμόγελο του Παιδιού" το πρωθυπουργικό αεροσκάφος χρησιμοποιήθηκε για να μεταφέρει την 12χρονη Δέσποινα – που έχει διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο – στο Ανόβερο της Γερμανίας όπου και θα εγχειριζόταν.

Λαϊκισμός!
Και πεταμένα λεφτά!
Χάθηκε δηλαδή να πάνε με τρένο; Αερόστατο; Μηχανάκι;
Τσίπρα, είχες και στο χωριό σου αεροπλάνο μάνα μ’;;;
Κοίτα, Αλέξη, δεν γίνονται έτσι οι δουλειές! Μόλις πέρσι ο αντιπρόεδρας Βαγγέλας πήρε το πρωθυπουργικό αεροπλάνο για να πάει και να γυρίσει στις διακοπές του. Έλεος ρε τσίπιδες!!!
Ευτυχώς που υπάρχουν και στελέχη της Νέας Δημοβλακείας και σε βάζουν στη θέση σου:



 

Στις 21 Μαρτίου διέρρευσε ότι το Κυριακάτικο ΒΗΜΑ θα δημοσιεύσει στοιχεία όπου ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος με την ιδιότητά του ως νομικός και αφού έχει ήδη ενημερωθεί πως αναλαμβάνει υπουργείο (27/1) φαίνεται να συντάσσει και υπογράφει ιδιωτικά συμφωνητικά με αμοιβή 12% επί των ακαθαρίστων ποσών που τυχόν κερδηθούν στα δικαστήρια. Σύμφωνα με την …αποκάλυψη του Βήματος: 

 
Ο αναπλ. υπουργός βγαίνει σε τηλεοπτικούς σταθμούς, αναφέρει ότι υπάρχει σχέδιο λάσπης εναντίον της κυβέρνησης και όχι τόσο προσωπικά του ίδιου, καταγγέλλει ότι στο δημοσίευμα γίνεται κοπτορραπτική, ενώ ισχυρίζεται ότι το δημοσιευμένο ιδιωτικό συμφωνητικό δεν αφορά απολυμένο ή διαθέσιμο υπάλληλο, αλλά μισθολογική διεκδίκηση εργαζόμενου.
Τελικά βρέθηκαν 22 συμφωνητικά με ημερομηνία 26 και 27 Ιανουαρίου. Σε αυτά τα συμφωνητικά οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα έδιναν εντολή στη δικηγορική εταιρεία του κ. Κατρούγκαλου να διεκδικήσει από το Ελληνικό Δημόσιο διαφορές αποδοχών τους “από τη μείωση των κάθε είδους αποδοχών του, λόγω εφαρμογής των διατάξεων που θέσπισαν ο νόμος 4024/2011 και η σχετική μεταγενέστερη νομοθεσία”. Αυτό δηλαδή που είχε υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή ο Γ. Κατρούγκαλος.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ειδικοί εκπαιδευμένοι κομάντος του Κυριακάτικου Βήματος ακόμη προσπαθούν να βρουν το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας τους στο οποίο καταγγέλλεται ο τσεκουράτος ακτιβιστής Βορίδης ότι ανέλαβε την υπεράσπιση των βασικών κατηγορουμένων των Energa και Hellas Power που καταχράστηκαν 270 εκατομμύρια από το χαράτσι της ΔΕΗ.
Μόλις το βρουν θα σας ενημερώσουν με έκτακτες ημερήσιες εκδόσεις για το αν οφείλει αυτός που υπουργοποιείται όχι μόνο να αναστέλλει την δικηγορική του ιδιότητα, όχι μόνο να παραιτείται από οποιεσδήποτε διεκδικήσεις μελλοντικών αμοιβών, όχι μόνο να διαλύει το εταιρικό, όχι μόνο να κλείνει τα γραφεία της εταιρείας και να απολύει τους υπαλλήλους της, όχι μόνο να διώχνει όσους πελάτες εκκρεμούν οι υποθέσεις τους, αλλά και να καταθέτει νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο όποιος ενδιαφέρεται να προσφύγει στα δικαστήρια οφείλει να συνυπολογίσει πως σε περίπτωση που ο δικηγόρος του πάρει υπουργείο, αυτός θα πάρει τα τρία του…



Στις 22 Μαρτίου το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε ότι με νομοσχέδιο που θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή ακυρώνονται οι αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ (μέσω του ΕΤΜΕΑΡ) που είχε αποφασίσει από 1-1-2015 η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Ύστερα από την οξύτατη ανακοίνωση της σοβαρής Ν. Δημοβλακείας, ο κ. Λαφαζάνης άφησε τελικά τα αστεία και αποφάσισε να αποδείξει σε όσους ψηφίζουν τη Ν. Δημοβλακεία πόσο πανέξυπνοι είναι. Μάλιστα παρακάλεσε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων να παραγγείλει μερικές ακόμα μπάλες σανό μάρκας koutohorto®, με σκοπό να μεταφερθούν έξω από τα γραφεία του κόμματος. Την δωρεάν διανομή στους πανέξυπνους ψηφοφόρους ανέλαβε ο κ. Καραγκούνης. Μία θα τρώει, μια θα δίνει…


Στις 23 Μαρτίου ο Α. Τσίπρας επισκέπτεται το Βερολίνο και συναντάται με την Α. Μέρκελ. Η συνάντηση και το γεύμα διήρκησαν περίπου 7 ώρες, χρόνο που δεν είχε μέχρι εκείνη την ημέρα η κ. Μέρκελ αφιερώσει σε κανέναν άλλον ηγέτη. Στην πολύωρη συνάντηση, εκτός των άλλων, συζητήθηκαν το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, αλλά και το θέμα της Siemens.

Ο επαρχιώτης -στα όρια της μπουρτζοβλαχιάς- κ. Τσίπρας δεν γνωρίζει ούτε από σαβουάρ βιβρ, ούτε από κανόνες φιλοξενίας. Και μας έκανε όλους ρόμπα!
Μα είναι δυνατόν ρε Αλέξη να πηγαίνεις στην Αυτού Εξοχότητα (κατά Τζήμερο) αφίσα του Ρεχάγκελ; Γύφτο! Όταν την είδε έφριξε!


Πήγαινέ της μια των Scorpions μωρ’ αδερφάκι μου!

Και για να μην ξανακούσω αηδίες περί πολεμικών αποζημιώσεων και συνεργασία των δύο χωρών για την καταπολέμηση της διαφθοράς, να σε ενημερώσω μικρέ και άμαθε πως λέξεις όπως "Κατοχικό δάνειο" και "Ζήμενς" είναι απαγορευμένες και …φτου κακά!
Τέλος να πας να αγοράσεις επιγονατίδες για να μη φθείρεις τα παντελόνια από το γονάτισμα μπροστά στην Αυτού Εξοχότητα. (Ζήτησε από τον Σαμαρά. Είχε αγοράσει πολλές και του έμειναν αμανάτι)

 
Στις 24 Μαρτίου ανακοινώθηκε η ετυμηγορία της δίκης Παπακωνσταντίνου που κατηγορείτο για νόθευση εγγράφου (λίστα Λαγκάρντ) και απιστία σε βαθμό κακουργήματος. Ο πρώην υπουργός οικονομικών κρίθηκε ένοχος σε βαθμό πλημμελήματος και του επεβλήθη 1 χρόνος φυλάκιση με 3ετή αναστολή. Επίσης το δικαστήριο αναγνώρισε στον Παπακωνσταντίνου το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
Στη λήξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος Νικ. Πάσσος απευθύνθηκε στον Γ. Παπακωνσταντίνου, λέγοντας:  "Το δικαστήριο εξάντλησε την επιείκειά του κ. κατηγορούμενε. Με την ευχή να αποτελέσει έναν οδηγό για την υπόλοιπη ζωή σας αν και όπως έχω αντιληφθεί έχετε εγκαταλείψει την πολιτική. Κατά το διάστημα αυτό θα πρέπει να είστε προσεκτικός γιατί ενδεχομένως να εκτελεστεί και αυτή η ποινή, εάν διαπράξετε άλλο αδίκημα. Μηκέτι αμαρτάνετε".

Το πιθανότερο είναι ο κος Παπακωνσταντίνου μέσα στην επόμενη τριετία να μην αναλάβει υπουργείο, να μην νοθεύσει άλλο δημόσιο έγγραφο (όπως ορθώς αντελήφθη ο κος Πρόεδρος) και εντέλει να μην οδηγηθεί στη φυλακή. Είναι επίσης σημαντικό ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει πρότερο έντιμο βίο, επειδή ακριβώς έβαλε τη χώρα στο μνημόνιο, υπογράφοντας ΜΟΝΟΣ ΑΥΤΟΣ την αμετάκλητη και άνευ όρων παραίτηση του ελληνικού κράτους από τα περιουσιακά του στοιχεία, καθώς και από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει…
Αριστούργημα!
Κε Πρόεδρε, στο εγγυώμαι εγώ, είναι καλό παιδί και δεν θα το ξανακάνει.



Στις 25 Μαρτίου έγινε η στρατιωτική παρέλαση (την προηγούμενη ημέρα είχε προηγηθεί και η μαθητική) χωρίς κάγκελα, υπερυψωμένες εξέδρες επισήμων, προσκλήσεις, ΜΑΤ και κλούβες, όπως γινόταν τα 3 τελευταία χρόνια.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Σιδηροκατασκευαστών & Αλουμινοκατασκευαστών καταγγέλλει ως μονομερή την ενέργεια της κυβέρνησης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση: “Τα περιστέρια δεν τα σκεφτήκατε; Που θα καθίσουν για να χέσουν;;;”

 
Στις 29 Μαρτίου ο Πάνος Καμμένος ανάρτησε ένα tweet στο οποίο παρουσιάζεται έγγραφο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων:


Την επομένη το protagon.gr απάντησε στον υπουργό γράφοντας αυτή την εξυπνάδα:
“Ο Πάνος Καμμένος ισχυρίζεται ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης διατηρεί ιδιοκτησιακή σχέση με το protagon. Αυτό, φυσικά, δεν είναι αληθές. Ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει αποχωρήσει από το protagon, τόσο ως μέτοχος, όσο και ως μέλος της συντακτικής του ομάδας. Το protagon παραμένει ένα μέσο πολυφωνικό, πολυμετοχικό, που διοικείται αποκλειστικά από δημοσιογράφους.”

Ανακεφαλαιώνουμε (και δεν γελάμε)
Τρέχοντα (με ημερομηνία 19/3/2015) στοιχεία δικαιούχου: Σταύρος Θεοδωράκης του Παναγιώτη (απλή συνωνυμία) ο οποίος - σύμφωνα και με ανακοίνωση του Ποταμιού (σαχλαμάρας):
- από 28/6/2013 έχει παραιτηθεί από πρόεδρος του Δ.Σ.
- από την Άνοιξη του 2014 έχει αποχωρήσει από το protagon
- από 25/6/2014 έχει μεταβιβάσει όλες τις μετοχές του

Διαπιστώσεις (τώρα γελάμε)
- δυστυχώς, όπως όλα δείχνουν, μαζί με τον ψεκασμένο υπουργό έχει ψεκαστεί και η ΕΕΤΤ που με έγγραφό της ισχυρίζεται τα ίδια
- είναι σημαντικό που επιτέλους το protagon.gr διοικείται αποκλειστικά από δημοσιογράφους. Γιατί μέχρι πέρσι το διοικούσε ένας υπάλληλος με σακίδιο που παρίστανε ότι είναι
- ο κυρ Σταύρος παραιτήθηκε από πρόεδρος Δ.Σ., μεταβίβασε τις μετοχές του και αποχώρησε από το protagon, χωρίς να είναι σίγουρος ότι θα μπει στη Βουλή.
Ή μήπως ήταν;


24 σχόλια:

  1. Καλορίζικη η νέα στήλη και καλό μήνα να έχουμε!
    Γελάω με τα σχόλια σου (οι επιγονατίδες και το παραβάν με τον Σταύρακα, όλα τα λεφτά!!!), θυμώνω και λυπάμαι που ακόμα και τούτες τις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα, τα λαμόγια συνεχίζουν να σέρνονται στο φυσικό τους χώρο. Τη λάσπη.
    Να'σαι καλά ρε Πέτρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά βρε Μαρία, δεν περιμέναμε να σταματήσουν να κυλιούνται στις λάσπες. Γουρούνια θα παραμείνουν, όσα κοστούμια και γραβάτες κι αν φορέσουν.

      Διαγραφή
  2. Πόση δουλειά έχεις κάνει, βρε Πέτρο, εδώ;;;
    Καλοδιάβαστη αυτή η στήλη!!!
    Την θεωρώ πολύ χρήσιμη, διότι κάνεις ένα ρεζουμέ όσων σημαντικών κινήσεων γίνονται μέσα στον μήνα, με αποτέλεσμα να μην ξεχνιόμαστε...!!!
    Αυτοί δεν θ' αλλάξουν ποτέ ούτε και οι πραγματικοί τους ψηφοφόροι. Αν τους ακούσεις να μιλάμε, το κάνουν με τον ίδιο τρόπο όπως και οι πολιτικοί τούς οποίους υποστηρίζουν. Γελοίοι υπερόπτες, με τον υπόλοιπο κόσμο να είναι τα σκουπίδια τους!!! Καλομαθημένοι μιγιάγγιχτοι κι εκμεταλλευτές όλων των άλλων, πατώντας φυσικά πάντα επί πτωμάτων...
    Μέσα από αυτή σου την ανάρτηση φαίνονται και οι διαφορές των νυν με τους τέως...
    Φιλιά κι από εδώ, μαέστρο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο σκοπός της στήλης αυτός είναι. Επειδή οι Έλληνες είμαστε ξεχασιάρηδες, είπα να κάνω τη σούμα κάθε μήνα με τα σοβαρά και τις βλακείες για να τα βρίσκουμε πιο εύκολα.
      Θα μας χρειαστεί, να είσαι σίγουρη!!!

      Διαγραφή
  3. Kαλά πως έλεγε το τραγούδι της Aretha
    R.E.S.P.E.C.T.!!!!!!!!!!
    Καταπληκτική η καινούρια ενότητα και διαφωτιστική.
    Να την κάνουμε φειγ βολάν και να την μοιράζουμε στους δρόμους πρέπει.
    Δεν θα απαλλαγούμε ποτέ από τα λαμόγια σε αυτή τη χώρα νομίζω, εκεί θα τους τρώμε στην μάπα για πάντα.
    Και όταν κάποιοι θα πηγαίνουν σπιτάκι τους (αφού έχουν κάνει τα εγκλήματά τους) θα ξεφυτρώνουν καινούριοι.
    Η βλακεία είναι ανίκητη το ξαναλέω!!!
    Δεν θα γλιτώσουμε ποτέ από αυτή!
    Τις καλημέρες μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά το σχόλιο
      "ο Πανελλήνιος Σύλλογος Σιδηροκατασκευαστών & Αλουμινοκατασκευαστών καταγγέλλει ως μονομερή την ενέργεια της κυβέρνησης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση: “Τα περιστέρια δεν τα σκεφτήκατε; Που θα καθίσουν για να χέσουν;;;”'

      Εντάξει R.E.S.P.E.C.T. για άλλη μία φορά ακόμα γελάω!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Αρχή είναι ακόμη. Έχουν ακόμη την κεκτημένη ταχύτητα αλλά ο κινητήρας έχει σβήσει και σε λίγο θα πάψουν. Στο χέρι της Αριστεράς είναι να πάει καλά και οι εναπομείναντες μαλάκες να πάνε στο φυσικό τους χώρο: στα σκουπίδια.

      Διαγραφή
  4. Στις 13 Μαρτίου 2015 ορκίστηκε ΠτΔ ο Προκόπης και προκόψαμε.
    Πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή για το μνημόνιο κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στις 31 Μαρτίου 2015. Αντιγράφω: "Συγκεκριμένα θα εξεταστούν οι χρονικές περίοδοι: Μνημόνιο 1ο Απρίλιος 2009 - Μάιος 2010 Μνημόνιο 2ο Μάιος 2010 - Νοέμβριος 2011 PSI Νοέμβριος 2011 - Μάιος 2012 Συγκυβέρνηση Νοέμβριο 2012 έως τις εκλογές του 2015". Ότι λείπει η περίοδος Καραμανλή, στην οποία ανήκε και ο Προκόπης, ως υπουργός Εσωτερικών, δεν έχω σκοπό να το εκλάβω καθόλου ως σύμπτωση. Είπαμε να δουλευόμαστε, αλλά όχι κι έτσι Αλέξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρασκευή και 13 ορκίστηκε ο Πάκης, αν αυτό λέει κάτι.
      Όποιος έχει μυαλό στο κεφάλι και όχι όγκο, δεν πρέπει να έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να εξεταστούν όλες οι περίοδοι. Σίγουρα εδώ που φτάσαμε δεν ήταν κάτι ξαφνικό, υπήρχε προεργασία χρόνων. Δεν μπορεί αυτή η πουτάνα η γη που παρέδιδε ο ένας στον άλλον να ήταν μια ζωή καμένη, αλλά ποτέ να μη ψάχτηκαν να βρεθούν οι ευθύνες.
      Αν δεν το πράξει έστω και τούτη τη στιγμή η κυβέρνηση της Αριστεράς (και με τους ΑΝΕΛ μαζί, ούτε και αυτοί λένε πως έχουν πρόβλημα) τότε δεν θα το πράξει κανένας και ποτέ. Ίσα που θα σέρνεται για να αλληλοκατηγορούνται και να θολώνουν τα νερά.
      Ας καταλάβουν κάποτε οι βλαμένοι ότι το να λένε συνέχεια «διαίρει και βασίλευε» μόνο για να παριστάνουν ότι κάτι ξέρουν από αρχαία, αλλά χωρίς να δίνουν ουσία στη φράση, δεν θα οδηγήσει πουθενά.
      Είμαστε Δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, γάβροι, βάζελοι, βούλγαροι, δημόσιοι και ιδιωτικοί και ένα μάτσο μαλακίες και ξεχάσαμε πως είμαστε έλληνες.
      Ας καθίσουν να σκεφτούν ποιους βολεύει όλο αυτό το χάλι!

      Διαγραφή
  5. Καλή επιτυχία στη νέα σου στήλη, Πέτρο!... Κι όπως πάντα η ανάρτησή σου πολύ καλή και τεκμηριωμένη... Να 'σαι καλά!!!
    Και για τη φίλη μας την Petra, που λέει ότι "λείπει η περίοδος Καραμανλή", θέλω να πω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά είχε υποσχεθεί "εξεταστική επιτροπή για όσους υπέγραψαν μνημόνια"... Ειδάλλως γιατί να σταματούσαμε στον Κωστάκη Καραμανλή θα 'πρεπε να πάμε και πιο πίσω γιατί και οι προηγούμενοι έχουν μεγάλες ευθύνες για το κατάντημα της χώρας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Γιάννη
      Δεκάδες είναι οι φορές που στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν δηλώσει ότι αν γίνουν κυβέρνηση θα συστήσουν Εξεταστική Επιτροπή για διερευνηθούν οι συνθήκες υπαγωγής της χώρας στο καθεστώς του μνημονίου.
      Στη "Μαύρη Βίβλο της Ντροπής" που εξέδωσε πέρσι ο ΣΥΡΙΖΑ γράφεται επί λέξει: “Από τον Ιούνιο 2012 έχουν υποβληθεί 3 προτάσεις σύστασης εξεταστικής επιτροπής: για τις ευθύνες υπαγωγής της χώρας στο Μνημόνιο, για την ΕΡΤ, για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών και των υποβρυχίων.”
      To link [εδώ] (σελ. 10).

      Αυτό που μπορώ εγώ να καταλάβω είναι ότι το μνημόνιο δεν ήρθε από τη μια μέρα στην άλλη. Ναι μεν παραφουσκώθηκε το έλλειμμα για να «στρωθεί» το χαλί για το ΔΝΤ, αλλά όχι ότι μέχρι τότε τα πράγματα ήσαν ρόδινα. Και δεν καταλαβαίνω γιατί προσπαθούν να καλύψουν τον Βούδα της Ραφήνας. Αν είναι αθώος, θα βγει αλώβητος. Αν όχι, τότε γιατί να την γλιτώσει;
      Ελπίζω να μην άρχισε τα αυτογκόλ ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν θα του συγχωρεθούν.
      Το Πασόκ ζήτησε να κληθεί και ο Καραμανλής. Ο Τσίπρας θα το αρνηθεί; Και με ποια δικαιολογία; Αν το όνομα του Καραμανλή ακουστεί μέσα στην Εξεταστική, πάλι δεν θα τον καλέσουν.
      Έλεος πια με τις …ιερές αγελάδες!!!

      Διαγραφή
    2. @ Γιάννη,
      προσπαθώ να βρω μια λογική εξήγηση, γιατί άραγε ο Τσίπρας να ψήφισε τον Παυλόπουλο για ΠτΔ. Όποια εξήγηση κι αν άκουσα ως σήμερα, δεν με κάλυψε. Κι ας μην το πάω ακόμα πιο πέρα και αναρωτηθώ, μήπως υπήρξε προεκλογική συμφωνία για το όνομα του συγκεκριμένου προέδρου. Αλλιώς θα παραμένει το ερώτημα: μετά το διπλασιασμό του χρέους από την κυβέρνηση Καραμανλή, ο Τσίπρας δεν βρίσκει κανέναν λόγο, για να αναζητήσει τις ευθύνες από εκείνη την περίοδο;

      Διαγραφή
  6. Πέτρο πολύ καλή δουλειά...κάθισα σήμερα και σε διάβασα με την ησυχία μου...
    Τα δικά σου σχόλια όλα τα λεφτά...όσο για τους πρώην σωτήρες μας, ακόμα προσπαθούν να μας σώσουν και προσπαθούν σκληρά.
    Ας τους αναγνωρίσουμε το ελαφρυντικό του πρότερου ανέντιμου βίου!!

    Απογοήτευση μεγάλη που τη σκαπούλαρε ο Παπακωνσταντίνου...και μεγαλύτερη που η εξεταστική δεν πάει και πιο πίσω...
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία γεια σου.
      Συγνώμη για την μεγάλη καθυστέρηση στην απάντηση. Βρισκόμουν στο χωριό και εκεί δεν έχω βάλει (ακόμα) ίντερνετ.
      Ένα από τα τσιτάτα που ακούγονται στις δικαστικές αίθουσες είναι το πασίγνωστο "έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη". Εγώ δεν έχω καθόλου εμπιστοσύνη σε αυτή την στραβή με τη ζυγαριά γιατί τουλάχιστον στην Ελλάδα έχει αποδείξει ότι ούτε στραβή είναι ούτε κρατάει τη ζυγαριά στα ίσια. Έχω εμπιστοσύνη σε μερικές μονάδες και όχι γενικά και αόριστα σε όλους τους δικαστές. Υπάρχουν λίγοι και καλοί που κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Οι περισσότεροι κοιτάνε να φτιάξουν ένα γερό κομπόδεμα. Υποτίθεται ότι δικάζουν εν ονόματι του λαού. Τρίχες! Η εντύπωση που έχει αποκομίσει ο ελληνικός λαός από τις μεθοδεύσεις που έγιναν στη λίστα Λαγκάρντ είναι ότι πρόκειται για χοντροειδέστατη πουστιά και όχι για ένα απλό ...πλημμέλημα!!!

      Διαγραφή
  7. Καλορίζικη η καινούργια σου στήλη Πέτρο!
    Θέλει χρόνο και κόπο και χαρά στο κουράγιο σου έχω να πω!
    Τα σχόλια σου απολαυστικά όπως πάντα! Όσο γι'αυτους που μας κυβέρνησαν και κυβερνάνε αδυνατώ να σχολιάσω. Δεν έχω γνώσεις και δεν ασχολούμαι καθημερινά με το πολιτικό γίγνεσθαί για να ξέρω τις εξελίξεις. Ευτυχώς όταν μου το επιτρέπουν οι συνθήκες μπαίνω και διαβάζω από εσάς και μορφώνομαι.
    Για όλους αυτούς λοιπόν μόνο ένα θα πω, δεν πιστεύω κανέναν και δυστυχώς πολύ φοβάμαι πως θα πάρουν εξουσία σκοτεινές δυνάμεις, και ίσως ισχύσει αυτό που λένε οι πολλοί ότι κάθε εποχή και κάθε κοινωνία επιβάλλει το πολιτικό σύστημα που της αρμόζει Εμάς απ' ότι φαίνεται δεν μας αρμόζει η δημοκρατία εκεί που οδηγούμαστε...τείνω να την υιοθετήσω αυτήν την άποψη και αυτό με τρομάζει πιο πολύ.
    Καλή και ευλογημένη Μ.Εβδομάδα φίλε μου (μου έλειψε να σε διαβάζω) και καλή Ανάσταση σε σένα και την οικογένειά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τις ευχές και ανταποδίδω.
      Πάνε πολλά χρόνια που έχω συνειδητοποιήσει ότι τη λέξη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ο καθένας την ερμηνεύει όπως τον βολεύει. Ανάλογα αν έχει λεφτά ή όχι, αν οι νόμοι τον θίγουν ή δεν τον ακουμπούν, θέλει να υπάρχει ισονομία. Αν τα συμφέροντά του βλάπτονται, μια χαρά βρίσκει και τον φασισμό!
      Ρώτησε για παράδειγμα να σου πει τι θα έκανε αυτός που έδωσε το φακελλάκι στο γιατρό (και εκ των υστέρων φωνάζει και του φταίνε όλοι) τι θα έκανε αν θα ήταν ο ίδιος γιατρός.

      Διαγραφή
  8. Με γεια και καλοριζικη!!! Καλο μηνα και καλη Ανασταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Χριστίνα για τις ευχές σου. Αυτές τις ημέρες βρισκόμουν εκτός έδρας και εκτός ..ίντερνετ.
      Εύχομαι να πέρασες και εσύ καλά. Εμείς είχαμε μαζευτεί καμιά 30αριά και περάσαμε τέλεια.
      Και του χρόνου με υγεία.

      Διαγραφή
  9. Ελπίζω να μην έφαγες απίστευτες ποσότητες μακαρονιών, όπως δείχνει η εικόνα του διαχειριστή... χεχε και άλλων φοβερών και τρομερών εδεσμάτων, κοψιδιών κλπ, κλπ!!!
    Σε περιμένουμε δριμύτατο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έφαγα ελάχιστα, γιατί από την Κυριακή του Πάσχα υποφέρω από μια ίωση που με τσάκισε. Δεν πειράζει όμως, όλοι οι υπόλοιποι πέρασαν καλά (εννοείται, αφού ήμουν κι εγώ εκεί...).
      Η Μ. Εβδομάδα πέρασε με βροχές και πολύ ψωφόκρυο. Μη φανταστείς ότι ντυνόμουν και ιδιαίτερα, οπότε ...φυσιολογικό ήταν το κρύωμα.
      Και να σκεφτείς ότι το χωριό βρίσκεται 6 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Φαντάσου τι γινόταν στα βουνά!

      Διαγραφή
    2. Εύχομαι να είναι όλα καλύτερα τώρα, Πετρή!
      Χαχα... ήσουν εκεί κι όλοι χαμογελούσαν σίγουρα!
      Σαν τους εφήβους κι εσύ ντυνόσουν ελαφριά;;; Μην απορείς, λοιπόν, γιατί αρρώστησες όπως και τα παιδιά...
      6 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας...;;; Τι εννοείς;
      Χρόνια πολλά!!!

      Διαγραφή
    3. Εννοώ αυτό που λέει η λέξη: 6 μέτρα!
      Για να πάω στη θάλασσα, όσο και να σου φανεί παράξενο, ανεβαίνω μια σταδιακή ανηφόρα ενός σχεδόν χιλιομέτρου.

      Διαγραφή
  10. Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά Πέτρο μου ! και του χρόνου με υγεία και αγάπη να γιορτάσετε τις άγιες ετούτες ημέρες :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αληθώς Ανέστη Λεβίνα.
      Και του χρόνου με υγεία να περάσουμε και πάλι καλά.

      Διαγραφή