Σελίδες

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Αυτοί δεν αλλάζουν με τίποτα !



Ημέρα απεργίας σήμερα και δεν έχω ιδιαίτερα κέφια για ανάρτηση. Χθες βράδυ όμως παρακολουθώντας το διαδίκτυο, το μάτι μου έπεσε πάνω σε μια ‘‘εξαιρετική είδηση’’:

«Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους» οι υπερωρίες των «ημέτερων» δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν τις 90 ώρες μηνιαίως ανά υπάλληλο στα γραφεία του προέδρου της κυβέρνησης, των υπουργών, των αναπληρωτών υπουργών, των υφυπουργών, της Γενικής Γραμματείας του Υπουργικού Συμβουλίου, των βουλευτών, των ευρωβουλευτών, των πολιτικών κομμάτων και του Έλληνα επιτρόπου στην ΕΕ.»
Ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Στο μυαλό μου ήρθε η πολυθρύλητη «μείωση της σπατάλης του δημοσίου» και το πολυδιαφημιζόμενο «νοικοκύρεμα του κράτους». Διαβάζοντας εδώ το προσχέδιο νόμου για το βαθμολόγιο του δημοσίου ανακαλύπτουμε ότι:

«Οι κατά τα ως άνω ώρες απογευματινής υπερωριακής εργασίας δεν μπορεί να υπερβαίνουν τις είκοσι (20) ανά υπάλληλο μηνιαίως. Με την ίδια διαδικασία και προϋποθέσεις επιτρέπεται η καθιέρωση υπερωριακής εργασίας με αμοιβή κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες ή κατά τις νυχτερινές ώρες, προς συμπλήρωση της υποχρεωτικής εβδομαδιαίας εργασίας είτε καθ' υπέρβαση αυτής, σε υπαλλήλους που ανήκουν σε υπηρεσίες που λειτουργούν, βάσει νόμου, όλες τις ημέρες του μήνα ή σε δωδεκάωρη ή εικοσιτετράωρη βάση. Ειδικά, στην καθ' υπέρβαση εργασία οι ώρες νυκτερινής, Κυριακών και εξαιρέσιμων ημερών δεν μπορεί να υπερβούν τις δεκαέξι (16) ώρες κατά περίπτωση το μήνα.»

Συνοψίζοντας, οι γλύφτες – παρατρεχάμενοι - σφουγκοκωλάριοι του πολιτικού συστήματος που είναι δημόσιοι υπάλληλοι αποσπασμένοι από τις υπηρεσίες τους στα γραφεία των βουλευτών για να τους ανοίγουν την πόρτα, να σηκώνουν τηλέφωνα και να τους φτιάχνουν καφέ, μπορούν να αμοίβονται έως και 90 ώρες υπερωρία ανά μήνα. Την ίδια στιγμή που η νοσοκόμα δεν μπορεί να δουλέψει πάνω από δύο νυκτερινά (16 ώρες) το μήνα ή δύο Κυριακές.

Αριστούργημα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου