Σελίδες

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Καλύτερα άφραγκοι, παρά μικρότερη Ελλάδα…


Παρακολουθούσα την παρέμβαση Βενιζέλου στο Alter και στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου και για μια ακόμη φορά έφριξα. Ο Βενιζέλος επειδή θίχτηκε από τα λεγόμενα του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη (ο οποίος μίλησε για εκατομμυριούχους βουλευτές και δεν αναφέρθηκε σ’ αυτόν προσωπικά) δέχτηκε να γίνει πόθεν έσχες για τους βουλευτές, να γίνει όμως και για δημοσιογράφους!!!

Την επόμενη μέρα μίλησε ο Πρωθυπουργός για τράπεζες που αντί να ενισχύουν την επιχειρηματικότητα δανείζουν καναλάρχες χωρίς καμία εγγύηση. Ο Χατζηνικολάου θίχτηκε, αφού κατάλαβε ότι φωτογραφίζεται το Alter και απάντησε από το κεντρικό του δελτίο «ας μιλήσει πρώτα το ΠΑΣΟΚ για τα δικά του χρέη που υπερβαίνουν τα 120 εκατομμύρια»!!! 


Τι γίνεται ρε σ’ αυτόν τον κωλότοπο; Ο ένας ξέρει για τον άλλον, ο τάδε «κρατάει» τον δείνα, όλοι μαζί πιασμένοι χεράκι χεράκι σε ένα ατέλειωτο γαϊτανάκι συνωμοσιών, διαπλοκής και υπόγειου χρήματος.
Δεν μιλάει κανένας παρά μόνο αν ανοίξει το στόμα του ο άλλος; Ο λαός στενάζει κάτω από το ασήκωτο βάρος της πρωτοφανούς φορολογίας που έπεσε και τον σκέπασε σαν ταφόπλακα και αυτοί ερίζουν όχι για το ποιος είναι διεφθαρμένος, αλλά για το ποιος είναι λιγότερο απ’ τον άλλον;

Όλος ο λαός γνωρίζει τη διαπλοκή με ονοματεπώνυμο. Αυτοί γιατί όταν αναφέρονται σ’ αυτά τα βοθρολύμματα τους αποκαλούν …«κάποιοι»; Ποιοι είναι ρε αυτοί οι κάποιοι;;; Να σας πω εγώ; Είναι αυτοί που σας κρατάνε από τα @@@ και δεν έχετε τη δύναμη να τους αγγίξετε. Αυτοί είναι!

Κουρής, Κυριακού, Λαμπράκης, Αλαφούζος, Μπόμπολας, Κοντομηνάς και Τεγοπούλος ελέγχουν το 95% της επικοινωνίας και ενημέρωσης. Και δεν ελέγχουν μόνο την «ενημέρωση» αλλά και πολλά άλλα. Ποιος από δαύτους έχει άδεια λειτουργίας για το κωλοκάναλο; ΚΑΝΕΝΑΣ. Όλοι οι σταθμοί λειτουργούν με προσωρινή (!!!) άδεια κάπου 20 χρόνια τώρα. Εδώ η άδεια μικροπωλητή στη λαϊκή χρειάζεται ανανέωση κάθε χρόνο, αλλιώς αφαιρείται. Μας έχετε γανώσει τον εγκέφαλο για το πόσο κακομαθημένος λαός είμαστε, πόσο μακριά βρίσκεται η σκέψη μας από τα υπόλοιπα πολιτισμένα (όπως εσείς εννοείτε τον πολιτισμό) κράτη. Αυτή η επιλεκτική εφαρμογή των νόμων, για πείτε μου, ισχύει και αλλού;

Διαβάζω την ειδησεογραφία και τσιμπιέμαι μη το ‘παθα το εγκεφαλικό.
Βενιζέλος: Δεν θα δημοσιευθεί η λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου.
Βάσω Παπανδρέου: Θα ψηφίσω το πολυνομοσχέδιο, αλλά έχω συνειδησιακό πρόβλημα.
Διαμαντοπούλου: Ακολουθούμε λάθος συνταγή αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση.
Πρωτόπαπας: Είμαστε αναγκασμένοι να ψηφίσουμε το πολυνομοσχέδιο.

Δεν πάτε ομαδικά στο διάολο λέω εγώ; Ξεπατώσατε εργαζόμενους και συνταξιούχους, τους @@@ήσατε το πάτερο στη φορολογία, τους εξαθλιώσατε ολοσχερώς και για μεγαλοοφειλέτη του κράτους του παρουσιάσατε μόνο το όνομα του Τόλη Βοσκόπουλου για να του κάνετε πλάκα;
Εσύ Βασούλα τραβάς ζόρι με τη συνείδησή σου; Ο λαός να δεις τι ζόρια τραβάει.
Εσύ Διαμαντοπούλου αναγνωρίζεις ότι καταστρέφετε συνειδητά το λαό και δεν ψάχνετε για άλλη λύση; Ε, τότε τι κάθεσαι στο υπουργείο; Τη λύση δεν την ξέρω ούτε κι εγώ, γιατί να παίρνεις εσύ το μισθό κι όχι εγώ;
Εσύ Πρωτόπαπα δεν μας λες ποιος σε αναγκάζει να ψηφίσεις το νομοσχέδιο που ανοίγει ομαδικούς τάφους; Η τρόϊκα; Η κομματική σου πειθαρχία; Η βουλευτική σου αποζημίωση; Η απουσία τύψεων; Ποιος;;;

Δεν εννοείτε να καταλάβετε ότι αυτός ο μονόδρομος που μπήκατε και βάλατε κι εμάς δεν οδηγεί πουθενά; Πριν μπούμε στο μνημόνιο Νο1 το χρέος έφθανε το 120% του ΑΕΠ. Μετά την πρωτοφανή στην ιστορία φορολογική επιδρομή – δημοσιονομική εξυγίανση όπως την ονομάσατε, φθάσαμε στο σημείο η ίδια η τρόϊκα να προβλέπει ότι το 2012 το χρέος θα βρίσκεται στο 181,4% του ΑΕΠ !!! Μαλακίας το ανάγνωσμα!
Καλά, το λαό τον έχετε χεσμένο, δεν παρακολουθείτε τουλάχιστον τι έγινε σε άλλες χώρες τις εποχές που ζούσαν τη κατοχή του ΔΝΤ; Πήγαιναν όλες από το κακό στο χειρότερο, μέχρι που τους έστειλαν στο διάολο και ησύχασαν! Έκαναν σε καμιά από αυτές πόλεμο; Μόνες τους ορθοπόδησαν και βγήκαν από την ατραπό που τους είχαν οδηγήσει τα χρέη τους και οι συνταγές αυτοκτονίας του ΔΝΤ.
Καταλάβετέ το. Όσο δεν αντιστέκεστε αυτοί οι @@@μένοι οι δανειστές θα ζητάνε και περισσότερο αίμα. Να είστε σίγουροι ότι αν είχατε πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό θα ήταν στο πλευρό σας. Αλλά ακόμη και τώρα δεν είναι αργά. Βγείτε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ σε κοινή σας παρουσία και δηλώστε ότι δεν πάει άλλο.

Δεν σκύβουμε πια το κεφάλι.
Θα αγωνιστούμε με τις δικές μας δυνάμεις για να ξεπληρώσουμε τα χρέη μας.
Όταν και όποτε μπορέσουμε.

Η Ελλάδα δεν τεμαχίζεται, δεν παραχωρείται, δεν πουλιέται ούτε σπιθαμή γης, θάλασσας και αέρα.

Τι θα μας κάνουν; Θα μας κόψουν τα δανεικά;

Στα αρχίδια μας !!!

Καλύτερα άφραγκοι, παρά μικρότερη Ελλάδα.

Αυτό είναι το χρέος της δικής μας γενιάς...

6 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Πέτρο Κ.
    Σε πολλά θα συμφωνήσω σε πολλά θα διαφωνήσω από την ανάρτησή σου.
    Περί Βενιζέλου, Χατζηνικολάου και ALTER δεν έχω να συμπληρώσω τίποτα παραπάνω. Κόρακας κοράκου… που κάποια στιγμή πρέπει να ανατραπεί. ΚΑΙ ΑΥΤΟ!
    Η Βάσω Παπανδρέου δήλωσε όπως γράφεις: Θα ψηφίσω το πολυνομοσχέδιο, αλλά έχω συνειδησιακό πρόβλημα. Η δήλωση φανερώνει το τραγικό αδιέξοδο δεν θεωρώ γελοία τη δήλωση.
    Των υπολοίπων που αναφέρεις οι δηλώσεις είναι αστείες.
    Η υπόθεση Βοσκόπουλου με εξοργίζει όσο κι εσένα, που δεν είναι η μοναδική.
    Όλα αυτά πρέπει να αλλάξουν.

    Εκεί που διαφωνώ όμως είναι οι δύο τελευταίες φράσεις σου:
    «Τι θα μας κάνουν; Θα μας κόψουν τα δανεικά; Στα αρχίδια μας !!!»
    «Καλύτερα άφραγκοι, παρά μικρότερη Ελλάδα. Αυτό είναι το χρέος της δικής μας γενιάς...».
    Βέβαια ο καθένας μας μπορεί να έχει τη γνώμη του αλλά το πρώτο πληθυντικό περιλαμβάνει κι εμένα.
    Κι επειδή έχω φέρει βόλτα καμιά δεκαριά φορές την Λατινική Αμερική δεν πρόκειται να συναινέσω σε ένα τέτοιο σκεπτικό γιατί λαοί, για παράδειγμα, σαν του Περού, του Ισημερινού που διάλεξαν τη λογική του ντοκιμαντέρ Deptocracy του αστείου, για μένα, Χατζηστεφάνου βρίσκονται χωρίς υπερβολές 100 φορές σε χειρότερη κατάσταση από την σημερινή τη δική μας είτε έχει βάλει χέρι εκεί το ΔΝΤ, είτε όχι. Τις φαβέλες της Βραζιλίας, οι villas miserias της Αργεντινής, της Κολομβίας και της Βενεζουέλας δεν θέλω να τις δω στην πατρίδα μου ούτε να τις ζήσω εγώ και τα παιδιά μου και δεν θεωρώ ότι είναι χρέος της δικής μου γενιάς κάτι τέτοιο. ΟΧΙ, ΠΟΤΕ και με ΤΙΠΟΤΑ.
    Θα μου πεις τι πρέπει να γίνει; Προσωπικά θα συνεχίσω να είμαι οπαδός της παραμονής της χώρας μας στο ΕΥΡΩ και την ΕΕ και να πιστεύω, να ελπίζω ότι κάτι καλό θα γίνει στο μέλλον. Θα βρεθεί λύση στα πλαίσια της ΕΕ και υπό την καθοδήγησή τους. Εμείς είμαστε ανίκανοι σαν λαός και σαν πολιτικοί. Την επιστροφή όμως στο 1950 δεν θα την αντέξω, ούτε εικόνες Εκουαδόρ. Είμαι επίσης της λογικής ότι ακόμα κι αν δεν μας επέβαλλαν το μνημόνιο θα έπρεπε κάποια στιγμή, που να πάρει ο διάολος, να το επινοήσουμε μόνοι μας. Αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας με τη διαφθορά, τη ρεμούλα, την κακοδιαχείριση, την παραλυσία, την ατιμωρησία, τη φοροδιαφυγή, την σπατάλη, την πτώση των ηθών δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν χρειάζεται να επαναλάβω αυτά που όλοι μας αναγνωρίζουμε αλλά ζητάμε να διορθωθούν χωρίς κόστος, για να μην πω το γνωστό ελληνικό «μακριά απ’ τον κώλο μας ότι γίνει». Την αναρχία, την εγκληματικότητα, την ΑΠΟΛΥΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ των κρατών που ανέφερα δεν πρόκειται να την αντέξω.
    Η λογική των λόγων σου απλώς θα κάνει χιλιάδες Έλληνες να ξεσκονίσουν ή να εκδώσουν νέα διαβατήρια και να κουνήσουν μαντήλι. Ενώ οι εναπομείναντες Έλληνες θα είναι πλέον αναγκαίο να μάθουν Ουρντού, Αραβικά και Σουαχίλι για να συνεννοούνται με την πλειοψηφία των ανθρώπων που θα κατοικούν πλέον αυτόν τον πανέμορφο τόπο ενώ θα χρειαστεί να βάλουν και μποστάνια στα μπαλκόνια τους για να τη «βγάλουν».

    Τέλος την 6η δόση δεν έπρεπε να την πάρουμε; Ποιος θα πλήρωνε τους μισθούς και τις συντάξεις; Αφού δεν υπάρχει σάλιο. Απορώ με αυτή τη λογική του μηδενισμού! Πάμε να κάψουμε ότι έχει απόμείνει και μετά βλέπουμε;
    Το ΟΧΙ είναι εύκολο στα λόγια αλλά δύσκολο στην πράξη.

    Ξέρω ότι διαφωνείς αλλά αυτή είναι η γνώμη μου.
    Με εκτίμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ασφαλώς και διαφωνώ, είναι πασιφανές. Το δίλημμα που έθεσα καπετάνιο δεν είναι δικό μου. Το θέτουν οι δανειστές και η τρόϊκα: «αν θέλετε να εξυπηρετηθεί το ελληνικό χρέος και να ξεπεράσετε τη κρίση πρέπει να συναινέσετε στην απώλεια μέρους της εθνικής σας κυριαρχίας…».

    Εγώ λοιπόν αυτό δεν το δέχομαι που να με κοπανάς στο πάτωμα. Το πρόβλημα καπετάνιο μου είναι οικονομικό, αν θες και πολιτικό αφού από εκεί ξεκίνησε. Θεωρείς ότι πρέπει να το μετατρέψουν (και με τη δική μας μάλιστα συναίνεση) σε πρόβλημα της κοινωνίας και της ενότητας του έθνους; Η οργή μου δεν πηγάζει ούτε από εθνικοφροσύνες, ούτε από μιλιταριστικές διαθέσεις. Κάποιες προηγούμενες γενιές έδωσαν το αίμα τους για να πατάμε εμείς ελεύθεροι σ’ αυτά τα χώματα. Κάποιες άλλες φρόντισαν να την ανορθώσουν οικονομικά και πέρασαν πολύ δύσκολα, κάτω από συνθήκες τραγικής φτώχειας μέχρι να τα καταφέρουν και να φτάσουν την Ελλάδα σε πολύ καλό επίπεδο. Τηρουμένων των αναλογιών βέβαια, διότι μπορεί κάποιες άλλες ευρωπαϊκές χώρες να βρίσκονται σε σαφώς καλύτερη οικονομική κατάσταση από τη δική μας, αλλά δεν είχαν ούτε τις απώλειες της Ελλάδας κατά το Β’ΠΠ, ούτε λεηλατήθηκαν τα θησαυροφυλάκια τους από τους κατακτητές, ούτε είναι υποχρεωμένοι λόγω της γεωπολιτικής τους θέσης να εξοπλίζονται ολοένα και περισσότερο υπό την απειλή των γειτόνων τους.
    Θα ήταν πολύ χρήσιμο να μαθαίναμε κάποια στιγμή πόσα τρισεκατομμύρια έχει δαπανήσει η Ελλάδα για εξοπλισμούς από τον πόλεμο και μετά. Θα ήταν επίσης χρήσιμο να το μάθαιναν και όλοι αυτοί οι γραβατωμένοι καραγκιόζηδες της Ε.Ε της οποίας είμαστε οι καλύτεροι πελάτες.

    Η Γερμανία καπετάνιο, που σήμερα όλοι τη θαυμάζουν για το οικονομικό θαύμα (μη χέσω) στηρίχτηκε με πακτωλό δισεκατομμυρίων από τις ΗΠΑ. Δάνεια που στην πορεία της χαρίστηκαν. Εμείς μέχρι πριν λίγα χρόνια πληρώναμε το αναγκαστικό (κατοχικό) δάνειο (!!!!!!) που είχε συνυπογράψει ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι, ερήμην μας.
    Όπως άντεξαν οι προηγούμενες γενιές θα αντέξουμε κι εμείς. Οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας δεν γνώρισαν παιδική ηλικία. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι έμεναν σε παράγκες, κυκλοφορούσαν ξυπόλυτοι, φορούσαν τα ξεσκισμένα αποφόρια των μεγαλύτερων, περνούσαν μέρες χωρίς να φάνε τίποτα. Και όμως άντεξαν. Η δική μου (μας) γενιά πιστεύεις ότι πρέπει να σκύψει τον κ@λο και να πει στους δανειστές …«περάστε»;
    Μη φαντάζεσαι πως «ονειρεύομαι» τις φαβέλες της Βραζιλίας, τις villas miserias της Αργεντινής, της Κολομβίας και της Βενεζουέλας. Αν όμως τεθεί το δίλημμα «φτώχεια αλά Βραζιλία και Αργεντινή, ή μας δίνετε την Κρήτη» δεν θα δυσκολευτώ καθόλου να επιλέξω.
    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνέχεια
    Το μόνο πράγμα που δεν μπορείς να αφαιρέσεις από έναν λαό είναι η αξιοπρέπεια. Λεφτά μας έχουν δώσει και τους τα επιστρέφουμε με τόκο.
    Διάβασε κι αυτό: "Χρωστούσαμε 90 δις ευρώ το 1994, στην πορεία πληρώσαμε 571 δις ευρώ και καταλήξαμε το 2010 να χρωστάμε κι άλλα 340 δις ευρώ».
    Πηγή: http://wwwaristofanis.blogspot.com/2011/06/90-1994-571-2010-340.html#more

    Αυτό που αρνήθηκα είναι να τους δώσουμε πατρίδα. Εσύ μπορεί να το ακούς ως αστείο αλλά υπάρχουν φωνές μέσα στην Ε.Ε, όπως του Ολλανδού υπουργού οικονομίας, ο οποίος δεν αστειευόταν καθόλου όταν το καλοκαίρι πρότεινε να πουλήσουμε «κάποια νησάκια». Σε αυτή την περίπτωση ποια άποψη έχεις; Δίνουμε 3-4 νησιά και μηδενίζουμε το χρέος; Αν αυτό πιστεύεις, τότε μας χωρίζει άβυσσος.

    Όσο για το ότι έπρεπε από μόνοι μας να εφεύρουμε ένα μνημόνιο θα με βρεις σύμφωνο. Όχι αυτό που συμφωνήθηκε, αφού αποδείχθηκε αναποτελεσματικό και βάθυνε την κρίση. Όλοι αυτοί οι καριόληδες που μας δάνειζαν δεν το έκαναν από λάθος. Είχαν συγκεκριμένο σχέδιο και δυστυχώς βρήκαν συνεταιράκια «Έλληνες» πολιτικούς για να το υλοποιήσουν. Μέχρι τώρα δεν έχω βρει απάντηση στο κορυφαίο ερώτημα «πως οδηγηθήκαμε στο αδιέξοδο»: Όταν έφυγε ο Σημίτης χρωστούσαμε 148 δισ. €. Μέσα σε 5,5 χρόνια το χρέος διπλασιάστηκε φθάνοντας τα 295 δισ. €. Πως γίνεται ένα χρέος που δημιουργήθηκε από την επανάσταση του ΄21 να διπλασιαστεί μέσα σε 5,5 χρόνια;;;

    Τέλος έχε υπόψη σου ότι κανένας Έλληνας και καμιά Ελληνίδα δεν υπακούει στη «λογική των λόγων μου». Η ταπεινότητα μου είναι ανάξια να αλλάξει από μόνη της τα πράγματα και να δώσει λύσεις στα αδιέξοδα της νέας γενιάς. Ήδη έχει αρχίσει το κύμα μετανάστευσης, όχι με δική μου ευθύνη…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Πέτρο Κ. καλησπέρα.
    Μετά την ανταλλαγή των σχολίων μας είμαι κι εγώ σίγουρος ότι μας χωρίζει άβυσσος. Επειδή χρησιμοποίησες την λέξη "άβυσσος" διευκρινίζω ότι δεν αναφέρομαι στην παράγραφο που την αναφέρεις, αλλά μας χωρίζει άβυσσος τουλάχιστον στο παρόν θέμα γενικά. Ίσως στο μέλλον κάποιο άλλο θέμα στο blog σου ή στο δικό μου μας φέρει πιο κοντά από πλευράς σκέψης.
    Με εκτίμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καπετάνιε καλημέρα.
    Είναι γεγονός ότι επί του συγκεκριμένου θέματος έχουμε διαφορά απόψεων.
    Ε και;
    Ποιος είπε ότι είναι απαραίτητο να συμφωνούμε συνέχεια; Ανταλλαγή απόψεων κάνουμε, τις σκέψεις μας αφήνουμε, τα λέμε όπως μας έρχονται, χωρίς υποπαραγράφους και μικρά γράμματα σαν τους πολιτικούς.
    Το βρίσκω πολύ τίμιο και πέρα ως πέρα υγιές.
    Να ξέρεις ότι είμαι φανατικός οπαδός της σημείωσης που έχεις βάλει στη δημοσίευση σχολίων του blog σου: «Ο ευπρεπής διάλογος όμως με συναρπάζει και τον επιδιώκω.»!!!
    Η εκτίμηση είναι αμοιβαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή