Σελίδες

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Όταν ο Συ.Ριζ.Α σαχλαμαρίζει



Την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012 με την παρουσία εισαγγελέα η αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την ΑΣΟΕΕ. Αρχικά είχε αποκλειστεί η περιοχή - με προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων - και στη συνέχεια η αστυνομία επιχείρησε να κάνει συλλήψεις. Κάποιοι από τους αλλοδαπούς μικροπωλητές, που είχαν στήσει τους πάγκους τους έξω ακριβώς από το κτίριο  της ΑΣΟΕΕ, στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τις συλλήψεις και τις κατασχέσεις, μπήκαν μέσα στο κτίριο. Οι αστυνομικοί τούς ακολούθησαν, πέρασαν την πύλη του πανεπιστημιακού ιδρύματος και άρχισαν τις έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας συνελήφθησαν 16 άτομα, ενώ κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 17 μεγάλοι σάκοι με προϊόντα παραεμπορίου, 6 αντιασφυξιογόνες μάσκες, 17 κράνη, 40 κοντάρια-βέργες, 151 κενά μπουκάλια, πέτρες, ένας ηλεκτρικός τροχός, ένα ηλεκτρικό τρυπάνι και ένας πλήρης ραδιοφωνικός σταθμός μαζί με κεραία και πομπό εκπομπής.


Στη συνέχεια άρχισε ένας χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και του υπουργού Δένδια. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι είπε ο τελευταίος. Είναι «γνωστός» από τα παλιά, όταν ήταν υπουργός του ακαταλληλότερου/κουρασμένου. Από τότε οι ανακοινώσεις του μού προκαλούσαν ρίγη και αναγούλες. Έτσι, δεν μπήκα καν στον κόπο να διαβάσω τι είπε ο Δένδιας. Θα σταθώ όμως στην ανακοίνωση που εξέδωσε το τμήμα Παιδείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και αυτή θα σχολιάσω.

“Ανά πάσα στιγμή, ακόμα και μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, και ενώ τα Πανεπιστήμια δεν λειτουργούν, η κυβέρνηση, με τους κατασταλτικούς της μηχανισμούς ψάχνει αφορμές για να επιτεθεί στους πολιτικούς χώρους που δραστηριοποιούνται στο εσωτερικό του πανεπιστήμιου, παραβιάζοντας το άσυλο με πρόσχημα την δήθεν πάταξη του παραεμπορίου.

Ο κ. Δένδιας συνεχίζει την επιχείρηση εμπέδωσης της τρομοκρατίας σε κάθε συλλογικότητα στο κέντρο της Αθήνας που δεν ευθυγραμμίζεται με τα πρότυπα της Χρυσής Αυγής. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο εντάσσονται τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην ΑΣΟΕΕ με πρωταγωνιστές δυνάμεις της αστυνομίας, διμοιρίες των ΜΑΤ και αστυνομικούς με πολιτικά, οι οποίοι εισέβαλαν στο κτίριο και κάνανε «φύλο και φτερό» γραφεία φοιτητικών νεολαιών, απειλώντας με προσαγωγές.

Πρόκειται για μια ακόμα ευθεία επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα, στο άσυλο, στη δημοκρατική λειτουργία των Πανεπιστημίων”.

Να υποθέσω πως αυτή η ανακοίνωση εκφράζει το σύνολο των βουλευτών και στελεχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Ε.Κ.Μ, καθώς και την ηγετική του ομάδα; Δυσκολεύομαι να το πιστέψω. Όπως και να ‘χει το πράγμα αυτή είναι η ανακοίνωση, δεν εκδόθηκε άλλη, συνεπώς ακόμη και αν υπάρχουν κάποιοι που διαφωνούν με αυτή, δεν έκαναν τίποτα για να μας το γνωστοποιήσουν. Με αυτό ως δεδομένο κάνω τις δικές μου σκέψεις.

Έχω την εντύπωση πως εκεί στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α δείχνουν να μην έχουν καταλάβει τίποτα. Εμμένουν και επιμένουν σε αγκυλώσεις και πρακτικές του παρελθόντος, που έχουν αρκούντως καταδικαστεί στο παρελθόν από τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού. Επιμένουν να θεωρούν και να προσδιορίζουν το κόμμα, όπως το θεωρούσαν και το προσδιόριζαν όταν πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’90, ως Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου. Ένα αριστερό, αντικαθεστωτικό, περιθωριακό κόμμα από τα πολλά που υπάρχουν. Ένα κόμμα που αρέσκεται να αντιδρά στις επιλογές των εκάστοτε κυβερνώντων, που αρέσκεται στο να χαϊδεύει αυτιά, που αρέσκεται στο να συμπαραστέκεται και να υποστηρίζει πολλά από αυτά που η συντεταγμένη πολιτεία και οι νόμοι της θεωρούν παράνομα. Ένα κόμμα που αντιδρά σε όλα, που δεν θέλει να αλλάξει νοοτροπία, στρατηγική, μεθόδους, ότι κι αν συμβαίνει, ότι κι αν έχει αλλάξει στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.


Κάνουν καλό αυτές του οι επιλογές στην εικόνα του και στην πορεία του προς τις κάλπες και την κοινοβουλευτική του επικράτηση; Αμφίβολο!
Μήπως, έστω, αυτές οι επιλογές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κάνουν καλό στον πολίτη, ανεξαρτήτως του πολιτικού κόστους; Έχω την εντύπωση πως όχι. Τολμώ να πω σίγουρα όχι.

Στην αρχή της ανακοίνωσης γίνεται λόγος για κατασταλτικούς μηχανισμούς της κυβέρνησης που ψάχνουν αφορμή να επιτεθούν στους πολιτικούς χώρους που δραστηριοποιούνται στο εσωτερικό του Πανεπιστημίου, παραβιάζοντας το άσυλο με πρόσχημα την δήθεν πάταξη του παραεμπορίου, ακόμα και μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, και ενώ τα Πανεπιστήμια δεν λειτουργούν.

Ομολογώ πως είναι πραγματικά δύσκολο να συμπυκνωθούν τόσες πολλές ανακρίβειες (για να μη χρησιμοποιήσω άλλη λέξη) μέσα σε μία και μόνη παράγραφο. Για να τις δούμε μία προς μία.

Πρώτο, αν τα ΜΑΤ είχαν εισβάλλει στην ΑΣΟΕΕ σε άλλη χρονική περίοδο, όπου το Πανεπιστήμιο λειτουργούσε, και γίνονταν συλλήψεις μπροστά στα μάτια φοιτητών και καθηγητών, τότε η ανακοίνωση τι θα έλεγε; Γιατί δεν επελέγη άλλη χρονική στιγμή όπου ήσαν κλειστά και χωρίς φοιτητές; Δεν βγαίνει άκρη. 

Δεύτερο, ποιά αστυνομία και ποιά κυβέρνηση βρήκε αφορμή να …επιτεθεί (!) σε πολιτικούς χώρους που …δραστηριοποιούνται στο εσωτερικό του Πανεπιστημίου; Αρχικά να σημειώσω ότι δεν καταλαβαίνω γιατί οι πολιτικοί χώροι να δραστηριοποιούνται (και) μέσα στα Πανεπιστήμια. Για να μη πληρώνουν νοίκι; 
«Για να γίνεται ελεύθερη διακίνηση των ιδεών», θα απαντούσε κάποιος.
Να το δεχτώ για να προχωρήσουμε τη κουβέντα και επειδή δεν είναι αυτό το θέμα μας. Αν και οι ύβρεις, οι καρεκλιές και τα μικρόφωνα που εκσφενδονίζονται κατά καιρούς δεν μου αφήνουν και πολλά περιθώρια να κατανοήσω τι σημαίνει «ελεύθερη διακίνηση ιδεών».
Πάμε όμως παρακάτω. Σε ποιον πολιτικό χώρο επιτέθηκαν; Ποιο κόμμα έβαλαν στόχο; Ποιες συλλήψεις έγιναν στελεχών κομμάτων, ή εκπροσώπων φοιτητικών νεολαιών; Εκτός και αν οι συλληφθέντες αλλοδαποί μικροπωλητές στον ελεύθερο χρόνο τους δραστηριοποιούνται σε κόμματα και φοιτητικές νεολαίες. Ας έδειχναν το πάσο τους να αφήνονταν ελεύθεροι.   

Τρίτο, ήταν πρόσχημα η πάταξη του λαθρεμπορίου για την παραβίαση του ασύλου; Τι λέτε ρε λεβέντες; Αν οι μικροπωλητές έμπαιναν σε άλλο κτήριο ή σκορπίζονταν στους γύρω δρόμους, τότε η αστυνομία θα μπούκαρε στην ΑΣΟΕΕ; Εάν ναι, τότε θα είχατε απόλυτο δίκιο να φωνάζετε για πρόσχημα. Τώρα, για τι ακριβώς μιλάτε;;;

Μιλάτε για …εμπέδωση της τρομοκρατίας(!!!) σε κάθε …συλλογικότητα. Αριστούργημα! Ποιος τις σκέφτηκε αυτές τις αρλούμπες; Και οι υπόλοιποι γιατί δεν του ρίξατε ένα κουβά νερό κατακέφαλα να συνέλθει; Σε ποια συλλογικότητα αναφέρεστε βρε καρντάσηδες; Στο παραεμπόριο; Στη φοροκλοπή με τη μη απόδοση του ΦΠΑ; Στην αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία; Στην εκμετάλλευση δυστυχισμένων μεταναστών από κυκλώματα μαφιόζων δουλεμπόρων; Ασυναρτησίες χωρίς τέλος.  

Λέτε πως οι δυνάμεις της αστυνομίας εισέβαλαν στο κτίριο και κάνανε «φύλο και φτερό» γραφεία φοιτητικών νεολαιών, απειλώντας με προσαγωγές. Αυτό κι αν αποτελεί επιχείρημα! Ποιους απείλησαν με προσαγωγές; Τους φοιτητές που απουσίαζαν; Και γιατί δεν σας ενόχλησε η εισβολή των μεταναστών στον πανεπιστημιακό χώρο και σας ενοχλούν οι αστυνομικοί που μπήκαν να τους συλλάβουν;    

Κάνετε λόγο για παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου, για επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τη δημοκρατική λειτουργία των Πανεπιστημίων. Ποιος σας είπε ότι το πανεπιστημιακό άσυλο είναι το σφουγγάρι που σβήνει τα πάντα, ή συγκαλύπτει κάθε ανομία; Ποιος σας είπε ότι όταν το πανεπιστημιακό άσυλο συμπεριλήφθηκε στο Σύνταγμα της Ελλάδας ο συνταγματικός νομοθέτης είχε στο μυαλό του την εισβολή παράνομων μικροπωλητών με τους μπόγους τους;

Άλλα πράγματα είχε στο μυαλό του, πιστέψτε με.

Αν αύριο μέσα σε πανεπιστημιακό ίδρυμα βρει καταφύγιο ένας δολοφόνος, ένας βιαστής, ένα λαμόγιο που καταχράστηκε δημόσιο χρήμα και πλούτισε, θα βγείτε να τον υπερασπιστείτε και να πείτε τα ίδια; Να μη συλληφθεί για να μη γίνει παραβίαση ασύλου; Άσυλο δεν έχουν τα ντουβάρια, οι καρέκλες, τα γραφεία ή τα τηλέφωνα. Το άσυλο υπάρχει για τους ανθρώπους που ανήκουν στην πανεπιστημιακή κοινότητα και για την ελεύθερη διακίνηση των δικών τους ιδεών. Όχι για να διακινούνται ή να προστατεύονται τα CD, τα κινητά, οι τσάντες και τα μαντήλια!

Τις ίδιες πάνω-κάτω σαχλαμάρες είπατε και στην ανακοίνωση που εκδώσατε για την αστυνομική επιχείρηση στη βίλα Αμαλίας. Ένας χώρος που τελούσε υπό κατάληψη επί 22 χρόνια!!! Κατά τη γνώμη σας, αυτό το καθεστώς έπρεπε να εξακολουθεί να ισχύει εις το διηνεκές;
Συγχαρητήρια! 
Δώστε μου ρε παιδιά και μένα μια λίστα με ακατοίκητα κτίρια να πάω για κατάληψη. Να γλιτώσω και τα νοίκια δηλαδή.

Αρλούμπες που κινούνται στο ίδιο πνεύμα της ψιλοσαχλαμάρας και του χαβαλέ μάς λέει και στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Τάσος Μαυρόπουλος - Γραμματέας Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. Δεν θα ασχοληθώ γιατί είναι εντελώς για κλάματα! Ένα πράγμα θα πω μόνο:


Αγαπητοί μου φίλοι, μου φαίνετε πως έχετε μπερδέψει την επανάσταση με τη σαχλαμάρα. Τον σοβαρό πολιτικό λόγο με την ακατάσχετη και άνευ σημασίας λογοδιάρροια. Προσπαθείτε να καλύψετε ένα μάτσο παρανομούντες και ένα κάρο παράνομες ενέργειες, μόνο και μόνο για να εμφανιστείτε ως αντισυστημικοί; Τα κάνετε χειρότερα, καταλάβετέ το. Και δυστυχώς, άθελά σας (;), δίνετε βήμα και λόγο σε αυτούς τους νεοναζί πιθηκάνθρωπους.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι εγκληματίες της χ.α είναι μαιτρ της μαύρης προπαγάνδας και της προβοκάτσιας. Γνωρίζετε πολύ καλά επίσης ότι πάντοτε φροντίζουν να εκμεταλλεύονται προς δικό τους όφελος τις «τρύπες» του Συντάγματος και των νόμων. Αν αύριο βρεθείτε στη κυβέρνηση να είστε σίγουροι πως θα εκμεταλλευτούν στο έπακρο το πανεπιστημιακό άσυλο για να μεταφέρουν εκεί τα καδρόνια και τα τσεκούρια τους. Και αν καταφεύγουν σε πανεπιστημιακό ίδρυμα κάθε φορά που προβοκάρουν συλλαλητήριο, ματσουκώνουν διαδηλωτή, ή σκοτώνουν μετανάστη, πως θα τους αντιμετωπίσετε; Θα τους αφήσετε να κατασκηνώσουν εκεί, ή θα στείλετε φοιτητές να τους βγάλουν έξω;

Καταλάβετε επιτέλους πως - καλώς ή κακώς – έχετε ξεφύγει από τα στενά πλαίσια ενός κομματιδίου που μπαίνει-δεν μπαίνει στη Βουλή. Που εκφράζει μια μικρή μειοψηφία ανθρώπων, κυρίως νέων, που «βράζει» το αίμα τους και τα «βάζουν» με το σύστημα. Ο ελληνικός λαός με τη ψήφο του σάς έχει εκτοξεύσει σε δυσθεώρητα για αριστερό κόμμα ποσοστά. Βρίσκεστε σήμερα στην αξιωματική αντιπολίτευση και μια ανάσα πριν την εξουσία. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αν συνεχίσετε να λέτε και να κάνετε παρόμοιες μαλακίες, όχι εξουσία δεν θα δείτε ποτέ, αλλά θα είστε και οι αποκλειστικά υπεύθυνοι που ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος δεν θα ξεκουμπιστούν από την καρέκλα παρά στα βαθιά τους γεράματα. Και θα συνεχίζουν να μας ξεσκίζουν και να ξεπουλάνε την πατρίδα μας με δική σας ευθύνη.

Και για να τελειώνουμε.
Επειδή αυτό το έρμο το πανεπιστημιακό άσυλο του ‘χετε ξεσκίσει τα βάρδουλα, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι δεν καταστρατηγείται όταν συλλαμβάνονται παρανομούντες. Δεν καταλύεται το Σύνταγμα και οι νόμοι του όταν απομακρύνονται από τον πανεπιστημιακό χώρο άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με αυτόν. Ούτε και ανάλογες περιπτώσεις που συνέβησαν στο παρελθόν, ή θα συμβούν στο μέλλον, δίνουν αιτία και αφορμή στο κράτος να το καταργήσει, όπως θέλετε να νομίζετε. Ο ελληνικός λαός είναι εδώ και θα το προστατέψει από τις αυθαιρεσίες του κράτους, αν ο μη γένοιτο συμβούν.
Να είστε σίγουροι δε, πως κανένα Σύνταγμα, κανένας νόμος, καμία Ιστορία, δεν είναι ικανά να εμποδίσουν μια χούντα να το καταλύσει.

8 σχόλια:

  1. Συμφωνώ μ' ορισμένες επισημάνσεις ως προς τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε τέτοιες περιπτώσεις, κυρίως σε ζητήματα που είναι της ευθύνης του Υπουργείου Προ.Πο.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως έχει ξεκάθαρη θέση εδώ και χρόνια για τηνν υπεράσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου, κι εγώ συμφωνώ μ' αυτή του τη θέση... Μη μας διαφεύγει το γεγονός ότι υπερασπιστές της κατάργησής του μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ως άλλοθι για να μπαινοβγαίνουν οι ροπαλοφόροι μπάτσοι στα πανεπιστήμια με το πρόσχημα των επεισοδίων, του παραεμπορίου, κλπ.... Είναι επικίνδυνα πράγματα αυτά για τη δημοκρατία...Και επιπλέον οι Σαμαροδένδιες επιλέγουν τέτοιες επιχειρήσεις της αστυνομίας, δίνοντάς τες και μεγάλη δημοσιότητα, με στόχο αφενός μεν να αποπροσανατολίσουν από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα και για να "εκθέσουν" το ΣΥΡΙΖΑ...
    Εντάξει, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προσέχει πολύ τις ανακοινώσεις τους και γενικότερα την πολιτική του στάση και να μην "τσιμπάει", αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει και να υποστηρίζει τις διακηρυγμένες θέσεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ... και καλή χρονιά με υγεία, αγάπη και αισιοδοξία... και πολιτική ανατροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Γιάννη,
    Δεν θεωρώ ότι προασπίζεται το πανεπιστημιακό άσυλο με παρόμοιες ενέργειες και παρόμοιες δηλώσεις. Δεν θεωρώ ότι η θέσπιση του αποσκοπούσε στην αποφυγή σύλληψης του κάθε παράνομου. Θεσπίστηκε για πολύ συγκεκριμένους λόγους και αφορά συγκεκριμένη κοινότητα, την πανεπιστημιακή. Θα προτιμούσα το κόμμα που διεκδικεί να πάρει την εξουσία στη χώρα μου να μην υποδαυλίζει (γιατί αυτό κάνει) παρόμοιες ενέργειες. Μια δήλωση του τύπου «το άσυλο δεν θα χρησιμοποιείται ως ορμητήριο ή γιάφκα του οποιουδήποτε καταδιώκει η αστυνομία» θα με έβρισκε περισσότερο σύμφωνο. Θα αποτελούσε και ένα δείγμα γραφής, ώστε ο καθένας που το παραβιάζει (αυτό έκαναν κατά τη γνώμη μου και οι μετανάστες) να μην αναζητά στη συνέχεια πολιτική στήριξη.

    Ο Σκουρλέτης δήλωσε πως τα 150 μπουκάλια που βρέθηκαν εκεί ήταν για …ανακύκλωση! Με συγχωρείς, αλλά δεν ανέχομαι το δούλεμα. Απαιτώ περισσότερη σοβαρότητα ώστε να μη δίνονται αφορμές στον καραγκιόζη τον Δένδια να κάνει λόγο για καραγκιοζιλίκια. Έτσι αποκάλεσε τις δηλώσεις Σκουρλέτη και, λυπάμαι, αυτή τη φορά έχει δίκιο.

    Καλή χρονιά και σε σένα. Υγεία και ευτυχία.
    Μετά από αυτά η πολιτική ανατροπή είναι πράγματι το ζητούμενο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. (Επιμένουν να θεωρούν και να προσδιορίζουν το κόμμα, όπως το θεωρούσαν και το προσδιόριζαν όταν πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’90, ως Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου. Ένα αριστερό, αντικαθεστωτικό, περιθωριακό κόμμα από τα πολλά που υπάρχουν)

    ΑΝ ΕΒΛΕΠΕΣ ΤΟΝ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ
    ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑ
    ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙ ΤΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις εδώ είμαι για να απαντάω.

      Διαγραφή
  5. μια και δεν καταλαβαίνω τι διαβάζω
    για απάντησε μου , πώς τον θέλεις... τον ΣΥΡΙΖΑ )να κυβερνήσει ;
    όπως το ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια;
    ΑΜ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ
    ΓΙΑ ΜΑΖΕΨΟΥ... ΡΕΕΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και συγνώμη δηλαδή ..
    που δεν είμαι ευγενικός σαν τον δάσκαλο που καταλαβαίνει...
    TEΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή